Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

20.10.05

Overzicht Nederlandse dramaseries seizoen 2006/2007

Onderstaand vind je een overzicht met alle bekende dramaseries voor seizoen 2006-2007. Mocht je tips of aanvullingen hebben, dan kun je ons altijd mailen.

Samenstelling overzicht: 20 oktober 2005
Laatste update: 23 november 2006

De Afdeling S2
Een matig succes in de winter van 2005, en al snel werd een tweede seizoen besteld. Die is inmiddels af, maar de uitzending daarvan is uitgesteld tot seizoen 2005-2006. Meer lees je daarover hier.

Baantjer S11
Al jaren op rij tikken we hetzelfde: dit jaar is echt het laatste jaar voor Baantjer, maar dan haalt RTL 4 weer een trucje uit: het stelt gewoon een aantal afleveringen uit tot een later moment, om die vervolgens pas uit te zenden in het volgend seizoen. Aangevuld met een klein aantal nieuwe afleveringen heeft men toch zo weer een nieuw seizoen.
Start: najaar 2006

BOKS S1
Feitelijk de zoveelste Baantjerkloon. Talpa programmeert een aantal delen in het voorjaar van 2006, bewaart er een paar voor het najaar. Feitelijk ziet de kijker dus in het najaar de laatste aflevering van het eerste seizoen.

Circus Waltz
Een nieuwe familieserie over een circusfamilie. Details in deze post.
Start: najaar 2006

Evelien S2
Al bij de start van het eerste seizoen was al bekend dat NET 5 een optie had genomen op een vervolgreeks van 10 afleveringen. Die zijn nu besteld.
start: september 2006

Flikken NL
Nog niet genoeg gehad van politieseries? Dan heb je geluk bij de TROS. Die heeft namelijk een spin-off besteld van de Belgische serie 'Flikken', een politieserie die zich afspeelt in de regio. Die serie is met groot succes al een tijdje te zien bij de TROS, en krijgt nu een Nederlandse variant. Producent zal zijn Eyeworks, die eigenlijk nog nauwelijks sporen heeft op dramagebied. Hun enige prestatie is het flutterige 'Sprint' van BNN.
Start: 2007

Gooische Vrouwen S2
Aanvankelijk nog gepland voor de lente van 2006, men neemt toch iets meer tijd voor het produceren van nieuwe afleveringen van een van de weinige successeries van Talpa.
Start: najaar 2006

Grijpstra & de Gier
Het uitzenden van herhalingen van Baantjer is niet alleen goedkoper, maar het trekt ook nog eens meer kijkers dan nieuwe afleveringen van Grijpstra. Dus werd deze serie doorgeschoven naar het volgend seizoen.

Hotnews.nl S3
Het paradepaardje van Jetix: haar eigen dramaserie, naar goed voorbeeld van concurrent Nickelodeon (die als eerste met Zoop kwam). Een derde seizoen is nog niet officieel ten tijde van het samenstellen van dit overzicht, maar personeel wordt al wel geworven. Laat dat ons voldoende zeggen. Meer over drama op de kinderzenders? Lees dan hier verder.
Start: september/oktober 2006

Het Huis Anubis S1
Nu Nickelodeon stopt met Zoop heeft het een goede vervanger nodig. Productiehuis Studio 100, bekend van vele Vlaamse succesvolle kinderseries, maakt de serie. Ergens dit najaar zal de serie starten. Meer weten? Lees hier verder.
Start: najaar 2006

Juliana
Een hoogstaande dramaserie over het leven van koningin Juliana, geproduceerd door SNV Fiction in opdracht van - hou je vast - de EO. Het moet vooral gaan over de jonge jaren van Juliana.
Start: onduidelijk

Keyser & de Boer Advocaten S2
De eerste paar afleveringen waren een groot succes op Nederland1 en dus bestellen de omroepen in alle snelheid alvast een tweede seizoen, terwijl er nog bijna 20 op de plank liggen. Ik doe het ze niet na.

Man & Paard
Dat Beau een rol zou gaan spelen in een comedy was wel bekend, maar nu kunnen we meer vertellen: Beau speelt in de comedy 'Man en Paard' een uitgerangeerde tv-presentator. Als laatste middel om zijn carriere te redden richt hij een societyblad op: 'Beau'.
In de serie spelen naast Beau van Erven Dorens, maar ook Ruben van der Meer, Miryanne van Reeden en Vivienne van den Assem. Miryanne en Vivienne zijn allebei min of meer hun acteercarriere begonnen in de soap Goudkust. Miryanne verwierf echter grotere bekendheid met haar rol in Westenwind en de hoofdrol in de succesvolle film 'Liever Verliefd'. Vivienne speelde op haar beurt in een tweetal andere soaps: ONM en Zoop. Daarnaast is ze presentatrice voor kinderzender Nickelodeon.
Voor Ruben van der Meer is het de eerste grotere rol in een serie in lange tijd.
Opnames zijn afgelopen week begonnen. Er worden 5 afleveringen opgenomen. De serie is voor - hoe kan het ook anders - Talpa, de zender waaraan Beau verbonden is.

Samira
De NMO (juist, de Nederlandse Moslim Omroep!) is bezig met een eigen driedelige dramaserie over een vrachtwagenchauffeur. Hier vind je meer informatie.
Start: 2007

'T Schaep met 5 Pooten
De KRO neemt een spannende stap door als een van de eerste Nederlandse omroepen in de geschiedenis een remake te maken van een oude Nederlandse serie, een trend die in de VS al een paar jaar gaande is (The Night Stalker is het laatste voorbeeld hiervan). Voor onze eerdere posts met betrekking tot Schaep zie hier.
De KRO meldt zelf het volgende in een persbericht: De KRO blaast de klassieke televisieserie 't Schaep met de 5 Pooten nieuw leven in. Wie herinnert zich niet de avonturen van Kootje, Lukas en Doortje in het beroemde Amsterdamse café? Vanaf november 2006 kan Nederland ze weer volgen en zullen de inmiddels legendarische liedjes als 't Zal je kind maar wezen, Als je mekaar niet meer vertrouwen kan, en Je bent toch op de wereld om mekaar te helpen nietwaar, acht zaterdagavonden lang weer door de huiskamers schallen. Wie de nieuwe Kootje, Lukas en Doortje zullen zijn, is nog niet bekend. Ook de namen van bekende gastacteurs die in elke aflevering zullen optreden, zijn nog niet ingevuld. Producent is IdtV, in co-productie met Job Gosschalk en Frank Krom.
Momenteel worden de originele scripts bewerkt en is de casting, waarvoor de belangstelling enorm is, in volle gang. In de zomer van 2006 zullen de opnames plaatsvinden. Het programma zal in een nieuw jasje worden gestoken, maar ook in deze nieuwe versie staan de lotgevallen van Kootje, Lukas en Doortje centraal. De serie speelt zich af rond het jaar 1969 in de Amsterdamse kroeg 't Schaep met de 5 Pooten, evenals in de wasserette van Doortje.
KRO-eindredacteur Brigitte Baake is enthousiast: "De liedjes krijg ik nu al niet meer uit mijn hoofd. We hebben erg veel lol bij de voorbereidingen, maar het zal ook een feestje worden voor de kijkers en niet alleen voor degenen die de serie nog van vroeger kennen!"
De originele TV-serie, geschreven door Eli Asser en Harrie Bannynk, werd door de KRO in 1969-1970 uitgezonden en trok in die tijd miljoenen kijkers. De aflevering van februari 1970 haalde zelfs een kijkdichtheid van 70%, dat waren 6 ¼ miljoen kijkers. Er waren toen twee Nederlandse TV-netten. Hoewel 't Schaep met de 5 Pooten uit slechts acht afleveringen bestond, werd de serie in 1970 bekroond met de Televizierring. De hoofdrollen werden vertolkt door Leen Jongewaard, Adèle Bloemendaal en Piet Römer. Van het oorspronkelijke materiaal is nauwelijks iets bewaard gebleven.
start: november 2006 op de zaterdagavond op Nederland 1.

Schippers van de Kameleon
Men is in gesprek voor een serie gebaseerd op 'de Schippers van de Kameleon', een serie die ons overigens meer een publiciteitsstunt lijkt dan getuigend van realiteitszin (een kinderdramaserie op Talpa? Dat kan niet uit, commercieel gezien).
Start: waarschijnlijk seizoen 2006-2007

Shouf Shouf - de serie S2
Het eerste seizoen was niet alleen best grappig, het was ook nog eens best succesvol. Gelukkig investeert de VARA dan ook in een tweede seizoen.
Start: winter 2006?

Van Speijk S1/2
Talpa zendt net niet alle afleveringen uit van het eerste seizoen in 2005-2006, maar schuift er alvast een aantal door naar het volgend seizoen om in ieder geval verzekerd te zijn van succesvol drama.
Start: september 2006

Spoorloos Verdwenen S2
Het is de AVRO gelukt: een politieserie maken die anders is dan de stapel Baantjer-klonen waar we mee overspoeld worden. En gelukkig nog goed ook. De AVRO heeft dan ook besloten tot een tweede seizoen.

Stellenbosch
Een nieuwe dramaserie van de VARA die zich in belangrijke mate afspeelt in Zuid Afrika. Details vind je hier.
Start: 2007

Stille Getuigen
Nieuwe dramaserie, geinspireerd door CSI. Zie ook hier.
start: voorjaar 2007

Untitled serie NPS
De NPS is bezig met een jongerenserie. Details zijn verder (nog) niet bekend.

Untitled dramaserie SBS 6
Er is weinig bekend, maar een bevestiging staat hier.

Voetbalvrouwen
Zie voor details hier.

Vuurzee S2
Destijds door TVToekomst verkozen tot een van de beste programma's van 2005: Vuurzee. Alhoewel het een afgesloten verhaal was, is er toch een tweede seizoen besteld. Hoe dat helemaal in zijn werk gaat is dus nog even afwachten. Wanneer de tweede reeks wordt uitgezonden is niet bekend gemaakt, maar gezien de enorme tijd die er overheen gaat zou deze wel eens pas te zien kunnen zijn in seizoen 2007-2008 en niet eerder.

2 Comments:

Blogger Stijn said...

Weet iemand hoe die serie heet van enkele jaren geleden met daarin een Nederlands gezin. Een vader als postbode met zijn vrouw en hun twee puberende kinderen (meisje en jongen)?

Groet,

Otto.

12:18 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

bedoel je jan jansen??

1:02 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home