Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

26.1.05

Jetix brengt leven in de brouwerij

Het kanaal dat we vooralsnog kennen als Fox Kids gaat Jetix heten. Dat feit is op zich geen nieuws. Disney, de eigenaar van Fox Kids, is door de aankoop van Fox Kids verplicht een nieuwe naam te geven aan de zender. Sinds vorig jaar worden steeds meer Fox Kids kanalen hernoemd tot Jetix. Kabelkanalen ABC Family (ook eigendom van Disney) en Toon Disney hebben in Amerika beide inmiddels een Jetix blok.
Gelukkig betekent de transformatie van Fox Kids naar Jetix meer dan een naamsverandering. Eindelijk ontstaat er een wat interessantere strijd om de kinderkijker. De grote concurrent van Nickelodeon zet namelijk eens een spannend wapen in: original programming. De zender kiest daarmee niet voor de makkelijkste weg, en zeker niet voor de goedkoopste. Dat mag bijna een unicum genoemd worden in het huidige, verziekte Nederlandse medialandschap. De zender lanceert een aantal programma's, waaronder een eigen jongerensoap:

Hot-News.tv
Deze jongerensoap laat zich het best omschrijven als een soort detective over jongeren die bij een tvstation werken. De serie duurt, net als ZOOP, rond de 10 minuten per aflevering en laat zich kenmerken door een jonge cast met vrij onbekende acteurs. Nu maar hopen dat er eens wat beter in geacteerd wordt dan in die andere twee afschuwelijke soaps, want ze zijn soms niet om aan te zien. (dan laten we nog buiten beschouwing dat het erg vreemd aandoet om 25-ers te zien praten over 'het doen' en dan blijkt dat ze het over zoenen hebben.)
Lees ook onze eerdere post over Hot News.
Start: eind maart/begin april

De Ochtendshow
Wekelijkse show gepresenteerd door Sita en Co. Een schoolklas mag een bekende Nederlander ondervragen. De live-show wordt onderbroken door tekenfilms en een quiz gesponsord door het Wereld Natuur Fonds (Rangers!).

De Kids Top 20
Bij kinderen extreem populair muziekprogramma met de meest populaire kinderpop. Dit programma bestond natuurlijk al langer, en is een van de populairste van Jetix. Ik moet de week dat Chipz niet op de eerste plaats staat nog tegenkomen:).