Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

18.5.05

Upfronts '05: The WB gaat voor de lekkertjes

Deze week zijn de Upfronts in de VS. Het is de week waarin de diverse grote networks hun herfstprogrammering aan de pers en adverteerders bekend maken. Gisteren was het de beurt aan The WB, een zender die zich voornamelijk richt op de wat jongere kijker van Amerika.

Op dit moment is The WB voornamelijk bekend van de hitseries '7th Heaven', 'Gilmore Girls', 'One Tree Hill', 'Smallville' en 'Charmed'. Die laatste serie stond lang op de lijst geschrapt te worden, maar The WB heeft zich toch bedacht en de serie nog een jaar de kans gegeven.

Afgelopen jaar was een matig jaar voor The WB, alleen de nieuwe comedy met Fran Dresher ('Living with Fran') mag blijven, al het andere is op de schroothoop beland. Er zijn dus een aantal tijdstippen vrijgekomen. Die lijkt The WB te gaan vullen met series met behoorlijk lekkere mannen en vrouwen.
Een greep uit de vijver:
Just Legal, een rechtbankserie uit de koker van Bruckheimer met Don Johnson.
Veelbelovend klinkt de nieuwe thriller-serie 'Supernatural' van de makers van The OC. Twee populaire mannen uit andere WB-series spelen de hoofdrol (zie foto boven).
De twee hoofdschrijvers van Sex and the City en Friends werken samen aan de scripts van nieuwe serie 'Related' (foto links) met daarin vier aantrekkelijke vrouwen in de hoofdrol die met elkaar over alles praten. Het zal wel geen toeval zijn dat de serie zich afspeelt in New York.
De zender kiest duidelijk voor series van gevestigde producenten want ook de laatste serie die de zender besteld heeft komt van bekenden. Zo zijn de makers van Will&Grace zijn verantwoordelijk voor 'Twins' (zie foto onder). Daarin moet een lingeriemodel tegenover haar intelligente tweelingzus voor de komische momenten zorgen.
De hoofdrolspelers van de diverse midseason replacements zijn overigens mogelijk nog lekkerder. Nu maar hopen dat het inhoudelijk ook wat voorstelt.

Opvallend is dat is dat alle producties uit de koker van de zusterstudio Warner Bros komen (The WB en Warner Bros horen bij hetzelfde bedrijf). Volgens The WB niet zozeer om de kas van het eigen bedrijf te spekken maar omdat het product van Warner Bros simpelweg beter was dan dat van de andere producenten. In dat opzicht mag SBS hopen dat het bestelde ook aanslaat: zij hebben een exclusief afnamecontract voor nieuwe series met Warner Bros.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De man heet Don Johnson, niet John

11:30 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home