Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.7.04

De herfst van SBS6: eindelijk een lopende vooravond?

Hieronder vind je een overzicht van de aangekondigde programma's van het nieuwe seizoen.

Een evaluatie van de najaarsplannen vind je hier


NIEUW in 2004-2005

25 Jaar Beatrix
Een soort I Love Beatrix, compleet met archiefbeelden en commentaar van bekende Nederlanders.
Start: 3 april, 19:30

Asowijken
In een programma met een weinig subtiele titel worden 6 volksbuurten gevolgd met de camera.
Te zien vanaf donderdag 3 maart 2005, 21:55

AutoXperience
Het nieuwe autoprogramma van SBS6. Het programma zal ongetwijveld veel lijken om 'De zesde versnelling', waarvoor het programma in de plaats komt. Maar nu lijkt de titel wat meer op het motorprogramma van SBS6: MoterXperience, waarvan de status overigens onduidelijk is.
Start: 19 september, 17:00

Dierendokter
Een co-productie met Omroep Fryslan. In dit programma volgen we verschillende dierenartsen in hun werk.
Start: zondag 3 april 19:00

Hebbedingen!
Nieuw gadgetprogramma met Winston Post (Westenwind, GTST) als presentator. 'Wannahaves' in een nieuw jasje?
Start: zondag 12 december, 16:00.

Meldkamer
Een soort Opsporing Verzocht, al zal SBS6 binnenkort wel aangeven dat er wezelijke verschillen bestaan tussen Opsporing Verzocht en Meldkamer (en inderdaad: men beweert dat het vlotter is). Opmerkelijk is de uitzonderlijk goede keuze voor Leo de Later als presentator!
Start: zondag 19 september, 21:30

Mijn mooiste dag VOORHEEN: De Mooiste dag van mijn leven
- twee vrienden of vriendinnen regelen elkaars huwelijk. Vriend A regelt het huwelijk van B, Terwijl vriend B die van A regelt.
- Het gaat hierbij verder dan het uitzoeken van een jurk en kostuum. Men regelt de locatie van de ander, de catering, de band, etc.
- De vriend krijgt hulp van een weddingplanner. Wij gaan er van uit dat dit Dyanne Beekman is.
- de trouwerij en de voorbereidingen worden uitgezonden op televisie.
Tijdstip: zou november (dinsdag 9 november, 20:30) zijn, maar is uitgesteld naar 5 maart 2005, 22:00. Een vertraging van een jaar dus.
zie ook: Dyanne presenteert 'de mooiste dag van mijn leven' en Nieuwe Details programma Dyanne Beekman

De Occasionshow
Een vreemde toevoeging aan het SBS-avondschema van donderdag. Op dezelfde avond als Peter R de Vries is straks ook 'De Occasionshow' te zien. Een programma waarin tips worden gegeven voor de aankoop van occasions. En de presentator gaat in opdracht van een kijker op zoek naar een occasion die bij hem of haar past. Eigenlijk dus 'De TV Makelaar' maar dan voor auto's:). Andre van der Toorn (Wegmisbruikers) gaat het presenteren.
Start: voorjaar 2005, waarschijnlijk april 2005

Reisleider
Een paar jaar geleden slingerde V8 het programma 'Reisleiders' op de buis. Een docusoap over jonge reisleiders. Nu komt SBS6 vanaf februari met het programma 'Reisleider' (zonder 's'). Een heel ander programma, gepresenteerd door ex-Veronicaan Dave Heijnerman (die deed daar vorig jaar het inmiddels geschrapte 'Niets dan de Waarheid'). 'Reisleider' stuurt een aantal vrijgezellen naar naar een wintersportgebied, alwaar Dave als presentator/reisleider het geheel in goede banen leidt.
Start: di 1 maart 2005, 23:15 en donderdag 3 maart 23:15

Rommel of Rijkdom
Programma waarin mensen mogen uitleggen aan het programma wat voor troep ze in huis hebben en waarom ze het weg willen doen. De onvermijdelijke BN-er heeft ook nog een rol in het programma: die mag iets weggeven voor een veiling voor t goede doel.
Start: zondag 6 maart 2005, 20:00

Thuis in Nederland
Het nieuwe woon en tuinprogramma van SBS6, gepresenteerd door Quincy Trustful en Jurgen Smit (van Tuinieren met Kijkers). Eerder had SBS6 een waardeloos woonprogramma getiteld Thuis in IJburg (vrijwel volledig betaald door adverteerders), maar kennelijk is dit de nieuwe variant van het voormalige IJburgpromotieprogramma.
Start: 19 september, 17:30

Undercover in Nederland
Een Nederlandse undercover journalist die op schimmige feiten stuit. Laat dit dat 'journalistieke spectakel' zijn waar we eerder over berichtten.
start: zondag 6 maart 22:00

Untitled Avontuurlijk Spelprogramma
Medialog meldt dat SBS6 in het voorjaar met 'een nieuw avontuurlijk spelprogramma' komt. In de woestijn strijden 10 kandidaten tegen en met elkaar. 'Maar er zit ook een addertje onder het zand', zo meldt Medialog, 'je vrienden kunnen je vijanden zijn.' De prijs is 40.000 euro voor de winnaar.
Start: voorjaar 2005, waarschijnlijk april.

Untitled Tokkie-project
Uit het nieuws komen ze niet, de Tokkies. Ze zouden een real-life soap krijgen, toen weer niet, en nu komt er tóch een zesdelige reeks over de Tokkies. Deze reeks moet gaan over de Tokkies die voor het eerst in een flink aantal jaar op vakantie gaan (ongetwijfeld betaald door de zender). Geen campings of Turkije voor de Tokkies, maar vijf-sterrenhotels. Opnames starten in oktober (via Medialog)
Start: waarschijnlijk april 2005

UNTITLED Vinkenslag project
Het programma over woonwagenkamp de Vinkenslag, van The Storms Factory is definitief voor SBS6. Het programma wordt in een documentaire-vorm gegoten. Hoeveel afleveringen het programma gaat tellen is nog niet bekend. Dat kan er 1 zijn, maar ook 3. Voor maart hoeven we het programma niet op SBS6 te verwachten.

Van autowrak tot racebak VOORHEEN 24 Uurs Race EN Untitled Autoprogramma
Een nieuwe verbouwwedstijd voor auto's. Meer details in deze post.
Start: donderdag 21 april, 22:00


BESTAANDE PROGRAMMA'S

Actienieuws
Het eerste succesvolle nieuwsprogramma in de vooravond van SBS6 blijft aan.

Darts
Met het succes van de Embassy heeft SBS in samenwerking met de diverse Dartsbonden en diverse sponsoren inmiddels een aantal toernooien gelanceerd.
We kunnen verwachten:
World Darts Trophy: 4 t/m 12 september
Doeland Grand Masters: 10 t/m 12 december
Winmau World Masters: december
Embassy: begin januari
Vooral de Grand Masters en de Embassy zullen het programmaschema danig in de war schoppen.

Hart in Actie
Dit uitermate succesvolle programma met Wendy van Wijk komt uiteraard weer terug. Nu van zaterdag naar de zondag verplaatst
Start: zondag 6 maart, 21:00

Hart van Nederland
Een no-brainer. Blijft.

Hoe gaat het nu met?
Het vakantievullertje van de zender, waarin Robert ten Brink en Wendy van Dijk op bezoek gaan bij spraakmakende personen uit diverse televisieprogramma's, komt nu terug in februari. Op twee woensdagen (16 en 23 februari) zullen Robert en Wendy nieuwe tijdelijke bekendheden bezoeken. Wordt het niet eens tijd een wat langere reeksen van het programma te laten maken?

Klussen en Wonen
Komt ook dit seizoen terug. Met de bestaande presentatoren bovendien (Dennis bood aan naar RTL te gaan).
Start: 5 september
Tijdstip: 18:00 op zondag

Het Nationale Verkeersexamen
De derde editie van de verkeerseditie van 'de Nationale IQ test', maar dan van SBS keer terug in maart 2005

Peter R. De Vries, Misdaadverslaggever
Start: 3 maart 2005, 20:30

Shownieuws
Beide edities zullen blijven, al zal er wellicht nog wat gesleuteld worden aan de versie van 19:30.

De Smaakpolitie S6
Rob Geus keurt restaurantkeukens. Verbazingwekkend hoe leuk dat blijft na 5 seizoenen. Wat ons betreft mogen die testen van 'lekkerste koffie' 'lekkerste pizza' wel wat verantwoorder gedaan worden (een panel van 8 mensen is niet representatief te noemen, bovendien beinvloeden ze elkaar doordat ze in 1 ruimte zitten). Door het blijvend succes van de reeks terug in maart. Doet t bovendien goed in herhalingen.
Start: zondag 6 maart, 21:30

Weekend Miljonairs
Weet nog te scoren tegenover Kopspijkers, dus terugkomst van WM is no-brainer.
Start: 4 september
Tijstip: bevestigd voor 20:00 zaterdag

Wegmisbruikers
Een nieuw seizoen is al bevestigd door de zender en de producent
Start: zaterdag 5 maart, 21:00


STATUS ONBEKEND

All You Need is Love
De vernieuwingskuur heeft het programma niet slecht gedaan. Herhalingen doen het zelfs extreem goed. Een nieuw seizoen is al aangekondigd.
Start: zaterdag 6 november, 21:00

All You Need is Love -kerst
Naast de reguliere variant dit jaar ook weer een kersteditie. Dit jaar maar liefst twee volle uren.
Start: 24 december
Tijdstip: 20:30-22:30

De Bevalling
Een van de oudste programma's van SBS komt waarschijnlijk wel terug, maar haar plek (zondag 20:00) is nu ingenomen door 'Rommel of Rijkdom'. Volgende nieuwe reeks komt dus waarschijnlijk pas in seizoen 2005-2006

Danny: De Miljonair
Het zo goed als floppen van het programma zullen zeker niet uitnodigen tot een vervolg.

ENECO Stralend Nederland
De jaarlijkse gesponsorde verkiezing van mooiste versierde straat rond kerst. Dat Eneco hier kennelijk de energieconsumptie mee stimuleert, deert kennelijk niemand. Het programma loopt best aardig, en gezien het gesponsorde karakter lijkt een terugkomst van het programma niet uit te sluiten.

Het Incassobureau
Een nieuw seizoen is onzeker.
Uitzendtijdstip was: zondag 26 september, 22:00

In het spoor van...
Het programma over het wel en wee bij de NS. Een slimme marketingtruc van de NS om het bedrijf in een goed daglicht op TV te krijgen. Daar is niets mis mee, want door dit programma krijg je ook eens de andere kant van de conducteur te zien. Ik zou als NS zijnde wel willen betalen om dit programma op de buis te houden. Betere reclame dan deze kan bijna niet, toch? Door het goede tweede seizoen is een derde seizoen een inkopper. wellicht al per maart, maar waarschijnlijker pas per najaar 2005.

Luifel en Luifel S4
De enige dramaserie van SBS. Alleen dat al zou reden genoeg kunnen zijn om het terug te laten komen. Stond dit jaar niet onverdienstelijk geprogrammeerd achter Peter R. De Vries.
Zie voor een compleet overzicht van alle Nederlandse dramaseries voor seizoen 2004-2005 ons Overzicht Nederlandse Dramaseries 2004-2005

Meer dan de vrouw van
Een programma dat geinspireerd is op het succes van 'mijn leven als voetbalvrouw'. Danielle Overgraag laat zien wat vrouwen van bekende Nederlanders zoal doen. De eerste reeks was succesvol, dus een vervolg kan verwacht worden voor voorjaar 2005 of najaar 2005.

Mijn Leven als Voetbalvrouw - internationaal
Het viel te verwachten. 'Mijn leven als voetbalvrouw' was al een succes en heeft geleid tot de spin off 'De vrouw van'. Nada van Nie, de presentatrice van de eerste reeks ('De vrouw van' wordt gedaan door Danielle Overgraag) heeft echter plannen voor nog een spin off: 'Mijn leven als voetbalvrouw - Internationaal'. Dat meldt ze telefonisch op Noordzee FM. Ze is nog in gesprek met SBS6 over de internationale versie, maar ze denkt dat het programma begin volgend jaar op de buis kan zijn. Die kans is, gezien het succes van de eerste serie, vrij groot.

Missen
In dit programma wordt bekeken wat meisjes er voor over hebben om Miss Nederland te worden. Gebaseerd op soortelijke Belgisch programma. De eerste reeks werd matig bekeken. Tweede reeks is daarmee onzeker.
Werd uitgezonden vanaf zondag 19 september 20:30

Pieter en Peter
De pilot van deze talkshow van Pieter Storms en Peter R. de Vries zou worden uitgezonden in mei, maar ging niet door omdat het format nog niet duidelijk genoeg was. Uit een interview met Pieter Storms blijkt dat het project nog niet volledig dood is. Men gaat na de zomer verder praten. Start op zijn vroegst dus ergens in december.

Puur Froger S2
Tenzij Rene Froger een nieuwe concertenreeks plant: niet waarschijnlijk. Kijkcijfers waren wel redelijk, maar niet bijzonder.

Rijk en beroemd
Eerst zond SBS6 een redelijk verschrikkelijke Amerikaanse versie van Rijk&Beroemd uit. In de lente van 2004 lanceerde het een paar in alle haast samengestelde Nederlandse Rijk&Beroemd afleveringen met redelijk succes. Het programma liep bijzonder goed bij de Nederlandse afleveringen in het najaar van 2005. Een terugkeer is dus onvermijdelijk. *zucht*.
was te zien vanaf: dinsdag 21 September, 22:00

Snowmagazine VIPS
Afgelopen winter keerde het oudste TV-magazine van Nederland keerde toch weer terug. Ook dit jaar ging Fleur van der Kieft (Westenwind, MTV, wat doet ze tegenwoordig eigenlijk?) weer wekelijks wintersportoorden bezoeken, maar er keek geen kip.
Was te zien vanaf zaterdag 2 oktober, 17:00

Sterren Boksen VOORHEEN Celebrity boxing
Het matige succes van de eerste uitzending van Sterren Boksen noopt zeker niet tot een vervolg.

Ton
De reportagereeks over exhibitionistische mensen blijft succesvol. Fout, maar (onbedoeld?) lachwekkender dan menig Nederlandse komedie. Nieuwe reeks volgt ongetwijfeld, maar is nog niet bevestigd.
Eerder te zien geweest op de woensdag, 22:00

Untitled Manon Thomas project
Manon Thomas zou in gesprek zijn met SBS voor een nieuw programma. Binnenkort zouden de details bekend gemaakt worden.

UNTITLED Real life soap Joop van Tellingen
Onduidelijk of het project doorgaat, over de pilot was Endemol erg enthousiast.

UNTITLED Storms Factory product
Pieter Storms zou bezig zijn met nieuwe programma's voor SBS. We zullen zien of daar wat uitrolt.

UNTITLED sponsored programma's Stokvis
De site van Stokvis geeft aan dat er gewerkt wordt aan diverse nieuwe gesponsorde programma's voor de zender. We zijn benieuwd welke de buis halen.

UNTITLED programma Wendy van Dijk
Er zijn op dit moment twee nieuwe programma's in ontwikkeling voor Wendy van Dijk. Een van deze programma's is naar verluidt een scetchesprogramma. Men verwacht dat 1 van deze programma's tegen het eind van het seizoen te zien zal zijn.

De Volgende Zaak VOORHEEN Wanbetalers & Wildplassers
In deze docusoap wordt meegekeken over de schouder van de kantonrechter. Scoorde weinig spectaculair. Eerder geprogrammeerd na Peter R De Vries, misdaadverslaggever.


GECANCELLED

Brandweer Amsterdam
Aanvankelijk meldde de producent nog het volgende: 'SBS6 heeft laten weten 'zeer tevreden te zijn' met zowel de inhoud als de kijkcijfers van Brandweer Amsterdam. De kans bestaat dan ook dat in een later stadium er toch nog een vervolg komt van deze docu-serie over het drukste brandweerkorps van Nederland.' Inmiddels is het programma echter van de site verdwenen.

Breekijzer
Keert niet terug, althans: niet op SBS6. Een jongere versie verschijnt wellicht op Yorin. Zie ook: Breekijzer ten einde of toch niet?

Huis, Tuin & Keuken voorheen: UNTITLED Rob en Nico project
Dit project was bedoeld voor Rob en Nico, maar door een vermeende misstap van Nico is het duo er weer uitgezet bij SBS. Daarmee staat het project ook op losse schroeven. De kokkin van 'Aperativo' (Angelique) blijft vooralsnog verbonden aan het project, of krijgt iets anders aangeboden. In Huis, Tuin en Keuken zouden ze 'alles laten zien op het gebied van klussen en wonen, tuinieren en koken.' In het programma worden ook vragen en problemen van kijkers opgelost op het gebied van tuinieren, klussen en koken. Zo'n onderdeel hadden 'Klussen en Tuinieren met kijkers' in de startperiode ook.
Veel sites beweren dat het programma helemaal gecancelled is, maar tot op heden is dat nog onbevestigd.
Na veel gezeur en rechtzaken blijkt dat SBS niet van plan is met Nico of Rob terug te komen met dit programma. Er zijn geen nieuwe presentatoren gevonden, dus men kan het budget weer gebruiken voor een ander programma.

Thuis in Ijburg
Vervangen door Thuis in Nederland.

Toen was het Nieuws S2
Na een paar weken van de buis gegooid. Het werd even goed/slecht bekeken als Exclusief, maar was kwalitatief misschien zelfs wel iets te goed voor SBS6. Tijdstip was onbegrijpelijk (oud nieuws tegenover het journaal?). Door het succes van de verlengde editie van Shownieuws komt het ook echt niet terug.

Tuinieren met Kijkers
Vervangen door het programma Thuis in Nederland, ook al was de terugkomst eerder bevestigd.

De Zesde Versnelling
Vervangen door AutoXperience