Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

31.1.06

Programmaoverzicht RTL4 2006-2007

Met de aankondiging dat het vierde seizoen van Grijpstra & De Gier uitgesteld is naar seizoen 2006-2007 openen we het programmaoverzicht voor RTL4 voor het komend seizoen.

Openen overzicht: 31 januari 2006
Laatste update: 23 november 2006


NIEUW

De Bouwers
Frans Bauwer heeft een concertreeks te promoten en dus komt men maar weer eens met een nieuwe realitysoap, en geef een zender eens ongelijk om toe te happen...
start: november 2006

Bowling With the Stars
RTL 4 buit haar eigen succes uit en heeft een pilot opgenomen met Carlo en Irene waarin bekende Nederlanders bowlen tegen elkaar.

Game Show Marathon
Bekende Nederlanders nemen het tegen elkaar op in oude TV-spelletjes.

Gelukkig je bent er
Carlo Boszhard krijgt een nieuwe show. Zie voor details hier.
start: 1 september

Hoe Mooi is jouw straat?
De RTL Site meldt het volgende: 'Hoe mooi is jouw Straat is een programma dat in het nieuwe tv-seizoen bij RTl 4 te zien is. Hierin worden verwaarloosde of saaie straten met hulp van de bewoners en enkele specialisten opgeknapt. Wil je ook dat jouw straat van een ongezellig rommeltje naar een sfeervolle buurt wordt omgetoverd?'

Inpakken en Wegdromen
RTL zoekt voor dit programma naar 'gewone maar toch ook bijzondere mensen met een speciale vakantie-wens. Een vakantie naar een plek waar een bijzonder verhaal achter schuil gaat of waar een bijzondere reden voor is.' Het programma laat die vakantiedroom uitkomen. Producent is 625 TV. Presentatie ligt in handen van Sylvana Simons.

Opvolger Gezocht
De titel doet wellicht in eerste gezicht lijken op de Nederlandse variant van The Apprentice, maar het blijkt niet om een Nederlandse variant op die reality reeks. In Opvolger Gezocht worden opvolgers gezocht voor de leiding van een familiebedrijf. RTL 4 omschrijft het zelf als volgt: 'Wat doet u als de trots van de familie, het familiebedrijf, geen toekomst meer heeft? Omdat uw kinderen niet ‘in de zaak’ willen of kunnen. Omdat u geen kinderen heeft. Of omdat er geen opvolging geregeld is. Voor het nieuwe TV programma “Opvolger Gezocht” van RTL 4 zoekt de redactie familiebedrijven die kampen met dit probleem. In dit programma gaan we op zoek naar de perfecte opvolger voor een typisch familiebedrijf. Bedrijven met een boeiende historie, maar zeker ook met een interessante toekomst.
start: 4 september

Property Ladder
Nieuw woonprogramma. Zie voor details hier.

Stille Getuigen
Nieuwe dramaserie, geinspireerd door CSI. Zie ook hier.

Untitled Showrubriek
RTL lijkt behoorlijk geinspireerd door de succescombi Hart van Nederland / Shownieuws en heeft zelf al 4 in het Land, maar wil dit nu combineren met een late showrubriek. Zie ook hier.

Untitled Comedy
RTL is bezig een comedy op te nemen. Zie ook hier.
Start: najaar 2006

Untitled Dramaserie
Endemol ontwikkelt een nieuwe dramaserie die gezien moet worden als de opvolger van Baantjer. Het gaat daarbij niet om een politieserie, maar om een lichte dramaserie (denk aan Evelien en Koppels). Dat werd tijd, niet?Vrienden Houden Huis
Zie voor details hier.
start: vermoedelijk voorjaar 2007

X Factor
The X Factor lijkt in grote lijnen op een combinatie van Idols en Popstars. Onderdeel van het programma is, net als bij de haar collega’s, een auditieronde. Verschil is echter dat de deelnemers bij het auditeren verdeeld zijn in een paar categorieën: jonger dan 25, ouder dan 25 en vocale groepen. Elke categorie krijgt een eigen mentor. De mentor leidt de eigen groep door een boot-camp, waarin het aantal deelnemers binnen de groep wordt teruggebracht tot 5. Daarna volgende de liveshows.
Voordeel van splitsing in verschillende groepen zou zijn dat er een grotere diversiteit aan talent wordt aangesproken. The X Factor is een verzinsel van Simon Cowell, de omstreden bikkelharde juryvoorzitter van onder andere de Amerikaanse Idols.
In Engeland werd The X Factor een groot succes. De afleveringen werden met gemiddeld 9 miljoen kijkers goed bekeken. Het programma had bij de finale een marktaandeel van ruim 36%. Vooral onder de wat jongere kijker scoorde het programma goed. ITV, de zender die het programma uitzond, is dermate tevreden dat een tweede reeks besteld is. Saillant detail: de finale van The X Factor werd in kijkeraantallen overtroefd door het BBC programma ‘Strictly Come Dancing’, een reality-danswedstrijd met Britse beroemdheden.


TERUGKEREND

Achmea Kennisquiz
Het is een stille scoorder voor RTL 4: de Achmea Kennisquiz. Ooit begonnen bij SBS 6, maar nu al een aantal jaar met succes te zien bij RTL. Omdat de voortgang van dit programma vooral afhangt van 1 ding - de sponsor - kan nu gezegd worden dat deze besloten heeft tot het laten terugkeren van het programma in het komend seizoen (TVT - 1 mei 2006).

Aperativo
Aperativo zal terugkeren in het najaar, met huidige presentatrice Myrna Goossens. Dat werd bevestigd in RTL Boulevard.

Baantjer S11
Elk seizoen lijkt het ten einde met Baantjer, maar elk jaar worden er een paar nieuwe opgenomen. Dit jaar in ieder geval een aantal dubbele afleveringen.
Start: najaar 2006

Char: Het Medium S7
Het programma waarin paranormaal begaafde Char Margolis praat met overleden familieleden van bekende en onbekende Nederlanders onder leiding van Chazia Mourali.
Gezien het succes van de afgelopen reeks (en de daarmee samenhangende boekenverkoop) volgt er een nieuwe reeks.
start: najaar 2006

Dancing With the Stars S3
Hoe verassend: Dancing With the Stars keert terug in het nieuwe seizoen, althans: Sylvana Simons bevestigde in RTL Boulevard dat men wel bezig is met de voorbereidingen voor een derde seizoen. Zowel zij als Ron Brandsteder zouden weer terugkeren voor de presentatie.
start: voorjaar 2007

Dancing on Ice S2
RTL werkt al een tijdje aan deze spin off van Dancing With the Stars. SBS 6 komt met een vergelijkend concept.
start: voorjaar 2007

Eigen Huis en Tuin
Ontelbaar veel seizoenen zijn al voorbij, en ook dit jaar keert het programma weer terug.

Grijpstra & de Gier S4
Aanvankelijk besteld voor seizoen 2005-2006, maar over de zomer getild als bezuiniging. Dat betekent in sommige gevallen bij RTL dat het nog maanden kan duren totdat nieuwe afleveringen te zien zijn (Kicken, IC: beiden 2 jaar vertraging!).
Voorlopig verwachten we dat nieuwe afleveringen van politieserie Grijpstra & de Gier gewoon in het najaar te zien zullen zijn.
start: najaar 2006

House Vision
Zolang de sponsors betalen, blijven we dit gewoon zien. Dus ook dit jaar weer.

Jetsetters
Een nieuw seizoen is bevestigd.

Jouw Vrouw Mijn Vrouw S3
Het ruilen van vrouwen op RTL4 is vooralsnog niet voorbij. Jouw Vrouw, Mijn Vrouw, de succesformule die in het buitenland gewoon WifeSwap heet, zal ook in het volgende seizoen terugkeren. De Nederlandse variant draait met de komst van dit nieuwe seizoen dan drie Nederlandse jaren, maar de Britse variant wordt door RTL 4 al een jaar langer uitgezonden.
Start: najaar 2006

Klasgenoten
Een oud programma in een nieuw jasje. Nu met Robert ten Brink als presentator.
Start: 7 september.

Live & cooking
Ook voor dit programma geldt: het keert gewoon terug (zolang Unilever tevreden is)
Start: eind augustus/begin september

Lotto Weekend Miljonairs
Bevestiging voor productiestart is officieel.
Start: september

De TV-makelaar
Bevestiging voor productiestart is officieel.
Start: september/oktober

Verhuisbericht
In dit programma van RTL4 verrast Peter van der Vorst mensen die van plan zijn te gaan verhuizen: de verhuizing wordt hen uit handen genomen, op aanraden van vrienden of familie. Ligt het aan mij, of weet je dan helemaal niet meer waar je spullen na de verhuizing gebleven zijn? Het programma blijft de woonavond van RTL4 opfleuren.
Start: najaar 2006

Yacht Vision
Keert terug. (need I say more?)

Verhuist naar SBS
Je Echte Leeftijd

19 Comments:

Anonymous Mark said...

Ik mis in dit overzicht het nieuwe seizoen van Aspe wat RTL tijdens de zomermaanden gaat uitzenden?

10:40 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Alle genoemde series zijn altijd van Nederlandse afkomst. Aspe is Belgisch, en is derhalve geen onderdeel van het overzicht.

11:47 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik mis de nieuwe show Dancing on Ice in het overzicht.

1:13 p.m.

 
Anonymous Jordi said...

Life & Cooking gaat vanaf 3 september 2006 ook weer door met seizoen 7

9:58 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

en gtst zoals elk jaar..... waarom noemen ze het niet the never ending story:p

12:24 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Albert.. Rtl-Boulevaard...
Dancing With the Stars... Weekend Miljonairs... de 10..

12:31 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

schaatsen met sterren... skating with the stars.. ofzo komt bij sbs maar ook bij rtl4

12:32 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Verhuisbericht gaat ook door, promo's zijn inmiddels op tv te zien...

Chiel

7:59 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik mis in het overzicht Hoe schoon is jouw huis. Gaat dit gewoon door?

11:24 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

hoe kan ik me aanmelden voor het nieuwe programma klussen@rtl4 Als ik dit adres intyp vindt hij niks

4:16 a.m.

 
Anonymous Johan said...

Gaat RTL de West Wing nog continueren?

12:53 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@johan: ik kan me vaag herinneren dat de VARA dat programma zou overnemen, maar zeker weet ik dat niet. Anders zal RTL de serie wel eens op een onmogelijk tijdstip afschrijven.

10:46 p.m.

 
Anonymous Johan said...

OK. Thnx. Zou jammer zijn dat West Wing niet meer te zien zou zijn. Mooie maar vooral goede serie. Naast CSI beste op NL tv. Wait and wonder ..

11:58 p.m.

 
Anonymous annette s breda said...

hallo
leuk dat de stars allemaal leuke dingen doen en uitstapjes maken
maar ik hoef dat echt niet te zien hoor...bah wat afgezaagd
goedkoop amusement voor de kijkers
mooi meegenomen als je er gelijk n programma van maakt.
ik gun hen deze uitstapjes van harte, maar laat dit n prive bezigheid blijven.
niet mijn keus..
jammer
ik hoop wel dat de bold and the beautiful blijft.
a.s.breda

1:54 p.m.

 
Anonymous Miepiej said...

ik mis Medicopter 117

7:02 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik hoop ook dat ze 'the west wing' weer gaan uitzenden, erg goede serie. Hopelijk beginnen ze dan wel met nieuwe afleveringen, maar eerst maar eens afwachten of het wel uitgezonden gaat worden, op welke zender dan ook.

5:58 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

en joan of arcadia dan? komt er niet eens meer een normaal einde aan de serie? het is zo in het midden afgepakt!

1:02 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ja ik wil ook verder kunnen kijken naar joan of arcadia!!

8:52 p.m.

 
Anonymous conni said...

Om elf uur 's ochtends werd op RTL4
de herhaling van Days off our lives uitgezonden. Nu niet meer.

7:31 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home