Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

15.6.04

Een paar details van het komend VARA seizoen

De VARA is teert al jaren op dezelfde successen, en zal daar komend seizoen weer weinig aan veranderen. Hieronder vind je een overzicht van wat we tot nu toe weten van het komend VARA-seizoen.


NIEUW

Grootmeesters
In dit programma wordt uitgemaakt wie de beste in zijn of haar vak is. De VARA omschrijft het als volgt: 'Toppers uit verschillende beroepsgroepen, die door hun eigen vakgenoten als de besten zijn genomineerd, worden flink op de proef gesteld door presentator Paul Witteman. Hoe staat het met hun vakkennis? Zijn ze goed in debatteren? Blijven ze overeind in een kruisverhoor? En hoe brengen zij het ervan af in een meesterproef?' Tijdens de opnames wordt dit getest. Vooralsnog wordt er alleen een proefopname gemaakt.
Start: vanaf januari om 21 u op zaterdag

Kinderen geen bezwaar
Combinatie van relatiekomedie en een familieserie. De serie is geschreven door Haye van der Heyden. - Hoofdrollen: Alfred van den Heuvel, Annemieke Ruyten, Joey van de Velden en Bart Oomen.
- Start: zaterdagavond om 19:30 vanaf 25 september
Details in eerdere post 'Kinderen Geen Bezwaar' is de nieuwe VARA-comedy

De Mike & Thomas Show Show
Deze show wordt gepresenteerd door Mike Boddé en Thomas van Luyn. Volgens de VARA een programma 'met opmerkelijke vragen voor de gasten, bizarre wendingen en virtuoze muzikale intermezzo's.' Zwarte Kat geeft een betere omschrijving: Van Luyn en Boddé zitten beide achter een piano (de een in het wit, de ander in het zwart) waarmee ze hun gasten/deelnemers muzikaal introduceren en het hele programma door de aldanniet muzikale vragen mee ondersteunen. Beide heren maken onderdeel uit van het Kopspijkerscabaret.
- Vooralsnog zijn 7 afleveringen gepland
- Programma start in 2005, maandagavond laat
Details in eerdere post Meer Kopspijkers cabaratiers krijgen eigen programma

Zeg eens A, B of C
Dit is een nieuwe televisiequiz van de VARA, gepresenteerd door Astrid Joosten met verdacht veel gelijkenissen met het eerdere VARAprogramma 'Dat zoeken we op'. Het enige verschil is dat voor dat programma alleen gebruik gemaakt werd van cabaretfragmenten. De andere elementen (twee duo's van bekende Nederlanders strijden tegen elkaar, het tonen van oude fragementen en daar vragen aan relateren) zijn identiek, net als de presentatrice: wederom Astrid Joosten.
Start: donderdag 16 september 20:40

Pauls Lotgenoten voorheen PDL's Angels
Medialog meldt dat Paul de Leeuw in februari terug zal keren met een nieuwe show voor de VARA. Het gaat hierbij om een groot amusementsprogramma in een sfeer die vergelijkbaar is met 'Schreeuw van de Leeuw'. De exacte invulling is nog niet duidelijk, maar het wordt in ieder geval een programma mét publiek.
Start: februari 2005 op de vrijdagavond.


BESTAAND

De Band
Dramady De Band komt ondanks de lage kijkcijfers weer terug. De VARA had namelijk al een tweede seizoen besteld voordat de eerste op de buis was.
vanaf januari/februari

B&W
Ook B&W keert weer terug. Inmiddels is naast Inge Diepman een nieuwe gespreksleider in de vorm van Hanneke Groenteman toegevoegd. Eerder werd gesproken over Rob Trip als toevoeging aan het presentatorenteam, maar zoals het er nu naar uitziet is dat niet meer noodzakelijk.
13 september weer dagelijks terug om 19:30.

Jules Unlimited
keert terug voor het 15e seizoen in de de lente van 2005

Kassa, Kopspijkers en Het Lagerhuis keren allen terug. Kassa vanaf 4 september, Kopspijkers vanaf 25 september en het lagerhuis waarschijnlijk ook per september.

De leugen regeert
Of Felix Meurders de media weer op de voet volgt in De leugen regeert was lang nog maar de vraag. Vorig jaar zou het eigenlijk al niet terugkomen. Toch ziet men kennelijk toch nog mogelijkheden voor het programma.
Start 14 januari

Masterclass
het programma van Sonja Barend keert vanaf 28 juli terug met 8 nieuwe afleveringen.

Nieuwslicht
Het nieuwe programma met Paul Witteman genaamd Nieuwslicht keert terug, en wel per 29 oktober. Het programma verhuist wel van de zaterdag naar de vrijdag.

PaPaul
Paul de Leeuw is vanaf oktober weer vijf dagen in de week te zien met PaPaul. Het programma verhuist naar 20:00. Een van de weinige positieve dingen die we van dit tijdstip kunnen zeggen is dat de VARA in ieder geval hiermee de horizontale programmering van NL3 bevordert.

Per seconde wijzer
Deze langlopende kwis komt per september terug en zal lopen tot eind november. Daarna een terugkeer in 2005. Ze zoeken overigens nog kandidaten, bij voorkeur vrouwen en kunstliefhebbers worden aangemoedigd zich aan te melden.

VARA Laat
Keert vanaf eind september weer vier avonden in de week (maandag t/m donderdag, 23u) terug. Waarschijnlijk met 1 presentator minder: de vacatures voor redacteuren voor het programma maken namelijk alleen nog maar melding van presentatoren Dolf Jansen en Claudia de Breij en niet meer van Klaas van der Eerden.


STATUS ONBEKEND

De Achterkant van het Gelijk
onduidelijk

Bergen-Binnen
onduidelijk. De VARA zegt niets en de site van producent Blue Horse is leeg (er staat al twee jaar 'under construction' op deze site).

Herexamen
In de zomer herhalingen van vorig jaar, of er nieuwe afleveringen komen: onbekend. (lees: de komende tijd niet)

Shouf Shouf Habibi - de Serie (jongeren VARA)
De VARA overweegt een serie op basis van de succesvolle film Shouf Shouf Habibi. Of de serie er komt is vooralsnog voornamelijk een geldkwestie: er moet nog geld voor vrijgemaakt worden. Of de acteurs uit de film ook meespelen in de serie is onbekend.
- Start waarschijnlijk niet voor het seizoen 2005-2006


GESCHAPT

Dat zoeken we op
Dit programma is vervangen door het gelijksoortige 'Zeg eens A, B of C'.

Dramaserie Ernstige Delicten krijgt vanwege tegenvallende kijkcijfers GEEN vervolg.

De programmaserie Op Avontuur: komt niet terug. Het contract met Michiel van Erp is niet verlengd.

Oog in Oog

5 Comments:

Blogger medialog said...

Twee aanvullingen (als dat mag):
- PaPaul zal worden uitgezonden om 20.00, heeft netcoördinator Van der Meulen verteld
- Op Avontuur keert niet terug, want het contract met Michiel van Erp wordt niet verlengd.
(medialog.blogspot.com)

7:45 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Mijn dank is groot:) zoals je ziet heb ik het meteen aangepast.

9:09 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

het lagerhuis komt NIET terug!

1:30 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

In het seizoen 2004-2005 wél. Het seizoen erop niet meer nee.

2:04 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

N€€!! ik vond de dramaserie Ernstige Delicten zo leuk en nu is het afgelpen..jmmr had liever nog wel meerdere afleveringen gezien (die tenminste nieT zo oud meer zijn)

10:05 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home