Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

26.8.04

Overzicht RTL4 2005-2006

Hieronder volgt een voorlopig overzicht van de bekende programma's voor RTL4 voor 2005-2006. Overigens verre van compleet. Mocht je meer weten over toekomstige programma's van RTL4 of een aanvulling hebben om onderstaand schema: mail ons!

Samenstelling overzicht: 26 augustus 2004
Laatste update: 23 februari 2006

NIEUW

Eerste Hulp Bij Opvoeden - NL versie
Nederlands grootste commerciele zender heeft een Nederlandse versie van het programma SuperNanny (hier bekend als 'Eerste Hulp Bij Opvoeden') bij Endemol besteld.

Untitled Dramaserie RTL
Met het stopzetten van Rozengeur & wodka lime is RTL nu op zoek naar een nieuwe dramaserie. Wat voor serie: dat is nog onbekend.

Untitled lifestyleprogramma Fiona Hering
Nog een programma met een RTL Boulevard deskundige (naast John van den Heuvel): Fiona Hering. Het zou hierbij gaan om een lifestyleprogramma. Net als het programma met John van den Heuvel wordt het een cross-mediaal gebeuren: een combinatie tussen TV en print (de Telegraaf). Het programma met Fiona wordt op dit moment nog ontwikkeld en staat vooralsnog gepland voor het nieuwe seizoen van RTL4. Met de werving van personeel voor het programma lijkt het geheel definitief op de rails te staan.
Zie ook hier.
Start: onduidelijk

Albert Voorheen: Untitled Talkshow Albert Verlinde
We hadden ooit AVNU, een over het algemeen vervelende talkshow met hele goede gasten, maar ronduit vervelende gesprekken. Het klikte gewoon nooit zo tussen de gasten en Albert leek het wel. Gelukkig zag men dat bij RTL ook in, en krijgt Albert nu een beter passend talkshow-format.
Start: vrijdag 7 april 2006

Wonen in de Wolken
Voor dit woonprogramma kunnen mensen ideeen indienen voor een bijzonder huis, afwijjkend van de standaard. Deelnemers krijgen een 'carte blanche' van de gemeente Lelystad, die ruimte gaat bieden voor de acht beste ideeen die worden ingediend. Een toonaangevend architect, een projectontwikkelaar, een financieel adviseur (ruimte voor sponsors!) en de televisiemakers zullen de ingediende concepten beoordelen. De beste en meest opvallende inzenders gaan met behulp van experts dit droomhuis bouwen. De ideeën, keuzes én belevenissen van de deelnemende gezinnen vormen de basis voor de realityserie.
Start: begin 2006

TERUGKEREND

De Aanhouder Wint
RTL4 komt wederom met een programma voor sponsor Dayzers. Ditmaal een wekelijkse quiz getiteld 'De Aanhouder Wint'. Een 'razendsnelle afvalrace, waarin veelvuldig dezelfde vragen terugkeren, variërend in tempo en volgorde’. Presentatrice is Sylvana Simons. (via Medialog)

Achmea Kennisquiz
Uitermate succesvolle quiz gepresenteerd door Chazia Mourali. Sponsor Achmea heeft allang besloten tot een nieuw seizoen. Die keert in het voorjaar van 2006 terug.

Baantjer S11
- start vrijdag in november, 20:30 en daarna weer in maart nog een paar afleveringen.
- cast vrijwel ongewijzigd
- aantekening: elk jaar zeggen ze het weer: 'dit is het laatste seizoen'. Vervolgens laat RTL4 bewust nog een paar afleveringen op de plank liggen (er zijn nog 4 afleveringen over van seizoen 10), zodat met een paar nieuwe extra afleveringen een nieuw seizoen gecreeerd kan worden, en de levensduur van de serie weer een jaar gerekt kan worden.

Bureau Misdaad
RTL4 neemt het programma 'Bureau Misdaad' over van zusterzender RTL5. Volgens persinformatie is het programma vanaf maandag 27 maart te zien op RTL4. Afgelopen najaar was het programma met matig succes te zien op de donderdag van RTL5. Het programma wordt gepresenteerd door John van den Heuvel, en maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband tussen RTL en dagblad De Telegraaf.
start: 27 maart

Char: Het Medium
Het programma waarin paranormaal begaafde Char Margolis praat met overleden familieleden van bekende en onbekende Nederlanders onder leiding van Chazia Mourali.
Gezien het succes van de afgelopen reeks (en de daarmee samenhangende boekenverkoop) volgt er een nieuwe reeks.
start: lente 2006

Dancing With the Stars S2
Een succesformule van de BBC is door RTL4 en Endemol aangekocht om hier op het scherm te brengen. Dat meldt Mediakrant. In het programma moeten beroemdheden leren stijldansen en het in een wedstrijd tegen elkaar opnemen.
start: zaterdag 25 maart 2006

Idols III
Dit jaar geen Popstars, maar weer Idols. De derde reeks al weer. Zelfde recept, maar dan met 1 jurylid minder dan voorheen.
start: oktober 2005

Grijpstra & de Gier S3
Voor details zie deze post.
start: een nieuwe reeks volgt pas per 2006-2007

In Holland staat een Huis
Buren verbouwen elkaars huis met de lelijkste resultaten. Een programma dat RTL4 tot in den treure herhaalt en heel af te toe zien we nieuwe afleveringen.
start: voorjaar 2006

Jouw Vrouw, Mijn Vrouw S2
De succesformule uit Engeland (in andere landen WifeSwap genoemd) krijgt een tweede seizoen: de werving daarvan is begonnen.
start: voorjaar 2006

Kees & Co
Dit is dan echt de allerlaatste reeks van Kees & co, de succesvolle comedyserie van RTL4. Het is meteen de laatste comedy die RTL4 had. Ooit was RTL4 de zender met de meeste comedies van Nederland.
start: maart 2006, donderdag.

De TV Makelaar
Sylvana (ver)koopt nog steeds succesvol huizen.
Start: voorjaar 2006

Van Kavel tot kasteel
Programma over het bouwen van eigen huis. Grotendeel betaald door Bouwfonds.
Start: september, 17:30

Verhuisbericht
In dit programma van RTL4 verrast Peter van der Vorst mensen die van plan zijn te gaan verhuizen: de verhuizing wordt hen uit handen genomen, op aanraden van vrienden of familie. Ligt het aan mij, of weet je dan helemaal niet meer waar je spullen na de verhuizing gebleven zijn? Het programma gaat de woonavond van RTL4 opfleuren.
Liep goed, dus verwacht dit programma terug later dit seizoen.

Waar een wil is s3
Problemen waarvoor op het eerste gezicht geen oplossing lijken te zijn helpt Irene Moors op te lossen. Het programma is nooit een gigantisch succes geweest, maar de zender geeft het programma duidelijk de kans te groeien.
Voorheen uitgezonden op de donderdag.

Weekend Miljonairs
De bekende Lottoshow, overgenomen van SBS6. Zie ook hier.
Start: zaterdag 4 maart 2006

Yacht Vision
Alles over verschillende soorten boten. Gesponsord.
Start: september, 17:30.STATUS ONDUIDELIJK

Doodnormaal
In dit achtdelige programma vertelden bekende Nederlanders over de dood en worden mensen die beroepsmatig met de dood te maken hebben gevolgd. Een soort 'I Love' over begrafenissen dus:). Aangezien de eerste reeks er voornamelijk was door toedoen van een sponsor, moeten we op hen wachten om te weten of er een seizoen 2 komt.
Was te zien vanaf Zondag 28 november 2004, 23:00

Er is zoveel meer
Irene Moors gaat samen met een soort mannelijke Char op zoek naar bovennatuurlijke zaken. Gezien de ophef rondom de eerste reeks is een tweede even afwachten.
start eerste reeks: zondag 4 december.

Met Jambers onder zeil
De Telegraaf meldt dat Paul Jamers met RTL Nederland in gesprek is om van zijn programma 'Met Jambers onder zeil' (op veel sites incorrect "Op een Zeilschip met Bekende Nederlanders" genoemd) ook een Nederlandse variant te maken. In Belgie is het programma onlangs haar eerste seizoen begonnen op VTM. In het programma neemt Paul Jambers en zijn vrouw 2 bekende Vlamingen mee op een zeiltocht bij de kust van Kroatie. De eerste aflevering scoorde daar overigens maar matige kijkcijfers. (deel via Medialog)

Nederland versus de Wereld
Gijs Staverman gaat op zoek naar de sterke kanten van Nederland: waarin zijn we erg goed. Veel top-3-tjes.
start: 25 september 2005, 21u30

De Perfecte Partner S3
Vorig seizoen was er nog de nodige commotie rondom dit programma omdat een deel van de kandidaten gewoon acteurs zouden zijn. Het programma liep er niet veel minder om. Start: november 05
Voorheen uitgezonden op de zondag.

Staverman ziet alles
De filmpjes kennen we meestal al uit een van de al die andere programma's in de categorie 'leukste reclames' en 'spannende reality' en toch kijken er verassend genoeg elke week weer bijna een miljoen mensen. Met zoveel kijkers en lage productiekosten (selecteer een aantal filmpjes, huur studio, duw Stavermag achter de autoque en klaar ben je) is een terugkeer een nobrainer. Het programma is een goede time-slot redder, dus we prikken hem niet vast op een bepaalde dag.

De 10
Het lijstjesprogramma van de hand van Reinout Oerlemans, gepresenteerd door Peter van der Vorst. Zouden de lijstjes nu op zijn?

Untitled programma Jeroen van der Boom
Zie voor details deze post.

Wil je met me trouwen?
Gezien de kijkcijfers leek een terugkeer bijna onvermijdelijk. Maar heel afgelopen seizoen hebben we niets meer van het programma vernomen.

De Woonbrigade
Ooit een succesvol onderdeel van de woonavond van RTL4.


REEKS VOORBIJ

DansDuel
Dancing with the stars, maar dan niet alleen met ballroomdansen, maar ook andere disciplines. Bovendien niet met bekende Nederlanders. Irene v/d Laar presenteert.
Start: december 2005

GTST Look Back
Een driedelig programma waarin wordt teruggekeken op de geschiedenis van GTST. Zie ook hier.


GESCHRAPT
AVNU
De Erfenis
Rozengeur en Wodka Lime (naar Talpa)
De Kat in de Zak
PopStars: The Rivals
Volgens hem, volgens haar
Het Zonnetje in Huis

NOOIT GESTART
Life Begins
Trumps Troonopvolger NL

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Idols 3??? Volgens mij, gezien de kijkcijfers van Popstars, zijn we een beetje Idols-moe!! Geef mij maar weer gewoon lekker ouderwets de Soundmixshow...

6:53 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

En voor die oude vertrouwde soundmixshow moet je vanaf het nieuwe tv seizoen afstemmen op Talpa. Daar gaan ze 'In de huid van..' uitzenden. Nieuwe naam, zelfde format.

1:51 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

en waar blijft rozengeur en wodka lime dan?

6:45 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Wordt het nieuwe seizoen van Noppen & Naaldhakken nog uitgezonden?

4:26 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Rozengeur hoeven we niet terug te verwachten. Tot nu toe was het al een aantal seizoenen kantje boord of het terug zou komen...het laatste seizoen was kijkcijfermatig totaal niet bijzonder.

10:02 p.m.

 
Blogger plurkje said...

ja
ik vind Daphne geweldig leuk ipv Beau.
het is een goede keuze, ik had niet verwacht dat ik Beau niet zou missen.
complimentjes voor dapne dus.

5:15 p.m.

 
Blogger plurkje said...

hallo
Ja ik vind Daphne heel leuk in boulevard en ik mis Beau niet meer sinds zij er is.
groetjes en hoop nog veel boulevard te zien

5:16 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

weet iemand of Joan of Arcadia weer een keer wordt uitgezonden, al zijn het maar herhalingen?

8:12 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

joan of arcadia moet weer terug op de buis!!!!!

8:05 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik word een beetje moe van al die herhalingen van Crime scene investigation en CSI New York.. ben je het aan het volgen en dan komen er opeens oude afleveringen tussendoor.Geen touw meer aan vast te knopen.. erg jammer! Sinds kort zijn nu wel weer de nieuwe afleveringen van CSI Miami te zien. En het zelfde verhaal met de serie Shark! Word er opeens weer de eerste aflevering uitgezonden. Sorry hoor, maar kunnen jullie daar echt niks aan veranderen? Want zo is het gewoon niet meer leuk om iets te volgen.

2:56 p.m.

 
Anonymous Linda said...

jhoan of arcadia is niet af!!! er moetten nog veele afleeveringen volgen en ik wil ze zien! zo meerdere zijden het moet trug op de buis aleen al voor dat programma liet ik alles staan om het te kijken:) in america zijn geloof ik dvd's uit van de(GEHEELE)serie. maar daar kan ik heelaas niet aankomen..ze gaat in strijd met iemand tegen god.. en dan stopt het ineens wind se van hem wat kwam hij doen?? dat vraag ik me al af sins het verdween..

11:08 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home