Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

8.12.05

Programmaoverzicht Talpa seizoen 2006-2007

Talpa heeft inmiddels de werving gestart voor een 6e seizoen van Expeditie Robinson. Dat geeft ons kans dit overzicht te starten.

Het programmaoverzicht van 2005-2006 vind je hier

Opening overzicht: 8 december 2005
Laatste update: 22 november 2006

NIEUW

Bijstand in de Liefde Voorheen: Cinderella
Endemol is bezig met het produceren van een nieuw programma voor Talpa. Hierin krijgen moeders met weinig financiele ruimte, hulp in de liefde. In dit reality-dating programma worden de moeders in de watten gelegd, krijgen ze korte tijd een droomleventje en gaan ze daten met verschillende mannen. Onder de titel 'Cinderella' wordt op de site van Talpa al een flink aantal maanden kandidaten geworven, maar het programma gaat nu onder de naam 'Bijstand in de liefde' door het leven. Een presentator (m/v) is nog niet bekend. Aanvankelijk gepland voor seizoen 2005-2006.
Start: 21 november nieuwe afleveringen

Het Glas is halfvol VOORHEEN: Untitled programma Viola + Bonnie
Na een pilot voor een real life soap met Bonnie St. Clair wordt nu iets anders geprobeerd met het duo. De real life soap gaat in ieder geval niet door. Zie hier en hier.
Start: 4 januari

De Gouden Kooi
De nieuwste realityserie waarin mensen in een huis opgesloten worden. Ditmaal wint de gene die er het langst in blijft zitten het huis waarin het allemaal gebeurd. Aanvankelijk in het nieuws omdat bewoners elkaar uit het huis zouden moeten pesten, maar dat bleek niet waar. Lees hier meer.

M/V
Heel vreemd: in april verstuurt Talpa al een persbericht rond met dat Linda & Beau een nieuw programma krijgen in september. Publieke omroepen wilden dat nog wel eens doen omdat die minder afhankelijk zijn van de zetten van de concurrentie. Commerciele Omroepen daarentegen houden lieven zo veel mogelijk geheim tot de komst de herfstpresentatie. Toch meldt Talpa dat 'een vermakelijk feest van herkenning voor beide seksen worden de opvallende verschillen én overeenkomsten tussen mannen en vrouwen blootgelegd en 'vooroordelen onomstotelijk bevestigd óf genadeloos onderuit gehaald'
Start: zaterdag in september 2005

Man en Paard
Dat Beau een rol zou gaan spelen in een comedy was wel bekend, maar nu kunnen we meer vertellen: Beau speelt in de comedy 'Man en Paard' een uitgerangeerde tv-presentator. Als laatste middel om zijn carriere te redden richt hij een societyblad op: 'Beau'.
In de serie spelen naast Beau van Erven Dorens, maar ook Ruben van der Meer, Miryanne van Reeden en Vivienne van den Assem. Miryanne en Vivienne zijn allebei min of meer hun acteercarriere begonnen in de soap Goudkust. Miryanne verwierf echter grotere bekendheid met haar rol in Westenwind en de hoofdrol in de succesvolle film 'Liever Verliefd'. Vivienne speelde op haar beurt in een tweetal andere soaps: ONM en Zoop. Daarnaast is ze presentatrice voor kinderzender Nickelodeon.
Voor Ruben van der Meer is het de eerste grotere rol in een serie in lange tijd.
Start: vrijdag in september

Deal or no Deal voorheen: Miljoenenjacht - dagelijks
Endemol is bezig met de ontwikkeling van een dagelijkse variant van deze hitquiz, meldt Paul Romer in een interview met de Telegraaf. Overigens draait een dagelijkse variant van het programma al onder andere in Australie.
start: half augustus 06, 20u.

Schippers van de Kameleon
Men is in gesprek voor een serie gebaseerd op 'de Schippers van de Kameleon', een serie die ons overigens meer een publiciteitsstunt lijkt dan getuigend van realiteitszin (een kinderdramaserie op Talpa? Dat kan niet uit, commercieel gezien).
Start: waarschijnlijk seizoen 2006-2007

Sjoemelaars & Sjacheraars
Sjoemelaars & Sjacheraars draait om kleine oplichters die met behulp van de verborgen camera ontmaskerd worden.
Start: dinsdag 29 aug - 21u30

Untitled Andre van Duin show
23 november 2005 aangekondigd: een nieuwe grote show voor Andre. Zie ook hier.

Untitled realityprogramma B-artiesten
Lijkt vooralsnog alleen om een pilot te gaan. Zie hier voor details.

Land van Maas & Geel voorheen: Untitled Talkshow
De nieuwe talkshow met Bridget Maasland en Cees Geel.
start: najaar 2006, 22u30

Voetbalvrouwen
Nieuwe dramaserie. zie voor details hier.

Zondagrijders
Na 'Blik op de Weg' (mocht niet naar Talpa) en 'Wegmisbruikers', en talloze andere iets minder succesvolle vergelijkbare programma's komt Talpa met 'Zondagrijders' (overigens uitgezonden op zaterdagen).
Start: najaar 06


TERUGKEREND

Big Brother S6
De werving voor personeel is begonnen voor een zesde reeks van Big Brother, dus we gaan er van uit dat de zesde reeks er aan zit te komen.

BOKS
Heel slim: Talpa laat gewoon een paar afleveringen van deze politieserie liggen voor de herfst van het eerste seizoen. Loopt het in het voorjaar van 2006 goed genoeg, dan kunnen in de zomer alvast een paar extra afleveringen gemaakt worden.

Entertainment Live
Het programma keert terug in september, met een extra presentator (m/v) en een half uur extra lengte (nu 1 uur)
Start: september, 18u

Expeditie Robinson S8
Gezien het feit dat Expeditie Robinson nog steeds een van de best bekeken programma's is van Talpa, uiteraard een nieuw seizoen van de reeks.

Gooische Vrouwen S2
Talpa stelt de terugkeer van Gooische Vrouwen met een half jaar uit. Aanvankelijk werd nog gesteld dat de dramaserie over 4 rijke vrouwen dit voorjaar zou terugkeren. Die start is uitgesteld en betekent dat het programma op zijn vroegst in het najaar van 2006 zal terugkeren. Daarbij kan gesteld worden dat het niet meer dan logisch is dat er dan meer afleveringen volgen dan de 8 uit het eerste seizoen. Waar het eerste seizoen in een paar maanden in elkaar werd geknald heeft men nu beduidend meer tijd.
start: september 2005

Je Leven in de Stijgers S2
We schreven het al eerder: Je Leven in de Stijgers is een grote rip off van 'Extreme Makeover: Home Edition', en het mag een verassing heten dat Endemol nog niet heeft aangeklopt bij de Beeldbrigade om het een en ander te claimen. Er wordt nog steeds geworven naar zielige families, dus we zien dit programma zeker terug, maar dan met Margje Teeuwen als presentatrice.

Joling & Gordon over de Vloer
Een nieuwe reeks van deze populaire reeks volgt naar alle waarschijnlijkheid pas in het voorjaar. Zie ook hier.

Koppensnellers S2
Een tweede seizoen is bevestigd.

Lotte S2
Talpa zou een tweede seizoen besteld hebben van deze telenovelle (of is het inmiddels een soap?)

Van Speijk S2
Het is zeker niet de sterkste serie van Talpa, maar door het slim te programmeren (na het voetbal) wel een van de best bekeken buiten het voetbal om. Een tweede seizoen is dan ook een inkopper, ware het niet dat het eerste seizoen doelbewust niet is afgemaakt, zodat er nog een paar afleveringen over zijn voor de herfst.


REEKS VOORBIJ

Hoe word ik een Gooische Vrouw
Hoe leven Gooische Vrouwen echt? Bridget zoekt het uit.
start najaar 2006, donderdag na Gooische Vrouwen.

GoNoGo?!
Een soort Stay Or Go, maar dan voor een nieuwe baan. Eerder was het programma gepland voor RTL 5. hier en hier voor details.
start: najaar 2006

1 Miljoen Wat?
Een nieuwe spelshow van Talpa in opdracht van de Postcodeloterij. Het aanmeldingsformulier meldt: '3 vrienden krijgen samen 1 kans krijgen om 1 miljoen te winnen. Door om de beurt een vraag te beantwoorden. Op tijd hulp in te schakelen. En op het juiste moment lef te tonen. Maar een fout van 1 van de 3 spelers is fataal voor de hele groep…'
Producent is Endemol.

Woef
Het moet niet gekker worden. Dit is de programma-omschrijving waar we het hardst om hebben gelachen sinds erg lange tijd. Na het onzinnige 'Beroemde Ouders', waarin BN'ers praten over hun kinderen, gaan nu BN'ers hun honden leren opvoeden in 'Woef', gepresenteerd door Bridget.
Start: dinsdag 29 aug - 20u30


GESCHRAPT

Cafe de Sport

Untitled Real Life Soap Viola + Bonnie
We voegen weer twee B-artiesten toe aan het rijtje met mensen met een eigen Real Life Soap. Zie ook hier.

34 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Yeah.... ik kan bijna niet wachten.... Wat een vernieuwende TV *zucht*

9:47 p.m.

 
Anonymous Hunter said...

Volgens mij is het al het zevende seizoen voor ER (en dan heb ik de lopende All-Stars versie nog niet eens meergerekend)

1:18 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@Hunter: er waren er 4 op NET5 en 1 op Talpa tot zo ver. Buiten de All Stars maakt dat dus 6.

9:28 p.m.

 
Anonymous Hunter said...

Nope. Zie:
[url]http://nl.wikipedia.org/wiki/Expeditie_Robinson[/url]

8:43 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

ik pas het aan.

11:42 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

laat me raden miljoenen jacht komt er nog bij de slimste.. 1 tegen 100 ....

9:52 p.m.

 
Anonymous Hunter said...

Je kan Big Brother er ook bij zetten, er werd een een stagiaire gezocht voor BB6, t/m december 2006. De uitzending zal dus in de gebruikelijke periode vallen

8:49 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

En entertainment live ondanks slechte cijfers zou ook weer terug komen na de zomervakantie..

1ste divisie voetbal.. nieuw

Café de sport.. komt terug

Sponsor loterij surprise show.. komt terug

1 Miljoen wat. ook nieuw..

Cinderella ook nieuw..

9:33 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik hoorde ook dat
Het rad van fortuin... zou komen en
The bold & beautiful..

9:36 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ons Kent Ons komt toch ook nog..?.. en Miljonair voor een week..?..

Café de sport komt ook terug werd al paar keer gezegt en zelf ook bij café de sport werd het gezegd maar er zullen wel een aantal veranderingen komen zij humberto tan..

Reislust zal ook waarscheinlijk wel weer terug komen..

Schippers van de Kameleon....? Is nog steeds sprake van..

9:55 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@anonymous. dank voor je oplettendheid, de hoeveelheid tijd die in de site gestoken kan worden is echter niet onbeperkt;)

Miljonair voor een week lijkt mij een dood project. Dat programma is nooit van de grond gekomen. Ons Kent Ons staat wat mij betreft nog gewoon even bij seizoen 2005-2006, pas als duidelijk is dat het pas in 2006-2007 (dus NA augustus 2006) van start gaat verplaats ik het.
Wat betreft Reislust: dat was vooralsnog een eenmalig programma, en die was weinig succesvol. Ik zie niet in waarom dat terug zou moeten keren in 2006-2007.

De Schippers is nooit aangekondigd voor Talpa alleen, ook de KRO had volgens mij interesse (en is ook co-producent van de films...), maar hij hoort inderdaad wat dat betreft in het overzicht thuis.

10:29 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

en hoe zit het met Ivo Niehe?

8:03 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Talpa heeft ook het Idee van NL dat eerst bij veronica te zien was!!! talpa vraagt mensen voor het progamma!!

7:46 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ anonymous: bedankt voor de tip. Zie mijn artikeltje:)

11:50 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Muziekprogramma
Talpa is in onderhandeling met Manuela Kemp over een muziekprogramma. Kemp werd gedumpt door bierbrouwer Amstel voor De Vrienden van Amstel Live, sindsdien te zien geweest in de flop De Nix Factor.


Opvolger NSE
NSE is zoals bekend dramatisch ter ziele gegaan. Toch gelooft John de Mol in een nieuwsrubriek met Amerikaanse insteek. De Mol heeft altijd gezegd dat NSE blijft. En mocht het toch verdwijnen, dan komt het terug. In de Volkskrant werd onlangs gerept over een Fox News-achtig programma. Het dagelijkse Entertainment Live gaat op zomerstop.

Kookprogramma
Talpa zint op een kookprogramma. In de wandelgangen wordt gesproken over een show met Monique des Bouvrie en een programma met Joop Braakhekke. Beiden zouden een pilot hebben opgenomen.

bron: http://zappen.blog.nl/

9:15 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Entertainment live keert ook terug ondanks slechte kijkcijfers!!!

4:33 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

4x blauw ook!!!

7:29 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Koppensnellers keert ook terug volgens Jack Spijkerman zal er wel het een en ander veranderen!!

7:32 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

'Opvolgers Barend & Van Dorp bekend...'
Wie worden de opvolgers van Frit Barend en Henk van Dorp bij Talpa. Deze vraag hield veel mensen bezig na het stoppen van het duo met hun talkshow Barend & Van Dorp. Het antwoord is nu (waarschijnlijk) bekend. Het worden Prem Radhakishun en Jan Mulder.

Jan Mulder was al dagelijks in de talkshow van Barend & Van Dorp te zien. Volgens Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn gaat Jan samen met Prem een nieuwe dagelijkse talkshow op Talpa maken. Dit vertelde hij in het programma 'BNR Laat' op BNR Nieuwsradio.

Hilbrand Nawijn was kort daarvoor te gast in een proefprogramma van de twee. De talkshow krijgt een andere opzet dan Barend & Van Dorp.


Nawijn: ''Het programma duurt een half uur. In het eerste kwartier gaan Prem en Jan in discussie over een actueel onderwerp, en in het tweede kwartier wordt er een gast geïnterviewd door het duo.''

Naar verluid zal het programma komend najaar op Talpa te zien zijn.

7:35 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Man Stroke Woman (vanaf 6 juni elke dinsdag om 22.30 uur)

Crossing Jordan (vanaf 7 juni elke woensdag om 22.00 uur)

Gastineau Girls (vanaf 13 juni elke dinsdag om 21.30 uur)

Old Christine (vanaf 13 juni elke dinsdag om 22.00 uur)

Weeds (vanaf 13 juli elke donderdag om 21.00 uur)

Courting Alex (datum van uitzenden onbekend)

7:37 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

uuh... je leven in de stijgers is tog 2de seizoen er staat geen s2 achter...

7:03 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Dus:
Je leven in de stijgers (s2)
Café de sport (s2)
Koppensnellers (s2)
Entertainment live (s2)
4x blauw (s2)
De slimste (s2)
Rozengeur en wodka lime ( s7 ofzo)

Een nieuw infortainment progamma er word vaker de namen Mulder en Prem genoemd. Zal rond ocktober op tv komen zij John de mol in een radio progamma!!!

Expeditie robinson zal ook wel weer volgen...

Idee van Nl (nieuw) of overgestapt van Veronica of nieuw progamma..

Er schijnt nog een progamma laat in dit jaar van Andre van duin te komen.. (In het seizoen 2006-2007 wordt een serie van zes grote en geheel nieuwe TV-shows gemaakt. En voor 2007-2008 staat een nieuw te schrijven comedyserie op stapel met André van Duin in de hoofdrol.) Zoiets stond toen in zijn contract....

7:16 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Het was niet John de Mol die beweerde dat Prem een pilot had opgenomen, maar hilbrand Nawijn. Desalniettemin, het plan is er, maar het is onduidelijk of het er komt: daar is het een pilot voor.

wat betreft Andre van Duin: dat hadden we zelfs al eerder vermeld (update van 23 november 2005), maar verzuimd op te nemen in het overzicht. Dat is bij deze gebeurd.

11:05 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ja dat weet ik maar hij had in dat radioprogamma gezegd dat ze opzoek naar een nieuw infortainment progamma waren en iets hadden en als dat allemaal volgens planning gaat is het er al in Ocktober hij zij dat je niet opzoek moet gaan naar de nieuwe frits en henk omdat je dan verkeerd bezig bent maar er komt wel een ander soort format dat heeft die zelf gezegd!!

4:36 p.m.

 
Anonymous Babs said...

Zo, aardig staaltje speculaties hier. Ben benieuwd wat er allemaal van waar is.

En Van Speijk geen sterke serie ? Dat is wel erg subjectief. Van Speijk is erg goed maar misschien wat te snel voor Nederlanders. We houden toch wat meer van het Baantjer tempo. *gaaaaaap*

1:05 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@Babs --> 'geen sterke serie' wordt nergens beweerd. 'Niet de sterkste serie van Talpa' is heel wat anders, want dan trek ik een vergelijking met andere Talpa series. Overigens blijft dit een weblog, waardoor het altijd een mix van meningen en feiten blijft.

7:19 p.m.

 
Anonymous Hunter said...

Hoe zit het met Viola Holt, die gaat toch ook iets doen voor Talpa?. Dat mysterieuze programma van haar zou in augustus/september beginnen. Op 20 augustus is de Kick Off van BB6. Ik hoop van niet, maar ik ben bang dat daar een verband tussen zit.

9:04 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Expeditie is te net5 achtig je zal het image niet verbeteren met zo'n progamma....

12:51 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Café de sport komt niet meer :(
dacht af te zijn van studio sport zeg maar gerust studio ajax....

11:25 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Heeft iemand een idee of Koppels nog terugkomt...ik vond het leuk:D

11:16 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

hey, vraagje ff van mij...waneer kan je je opgeven voor expeditie robinson 2007?!!!!!
En waar kan je dat doen, heeft iemand enig iedee, lijkt mij namelijk echt kicken!!!

12:24 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

eerst maar eens afwachten of en wanneer er een Expeditie Robinson 2007 volgt. Maar meestal start men met werven aan het eind van het lopende seizoen (over +/- 10 weken dus)

11:56 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Jammer dat deze site niet meer zo veel updates krijgt zou ik mischien mogen helpen de site te updaten?!

Ik vind deze site erg handig en makelijk!

8:34 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

je kan altijd contact opnemen met Medialog, hulp wordt altijd op prijs gesteld...

10:57 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home