Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

26.11.04

Untitled zender TALPA 2005-2006

Hieronder een overzicht van de lopende en toekomstige programma's van Talpa.

Mocht je een programma missen of tips hebben over bestaande programma's, mail ons dan!

Samenstelling Overzicht: 26 november 2004
Laatste Update: 5 april


TOEKOMSTIG

4x Blauw
Dagelijks een andere docusoap, maar allemaal bij de politie. De ene dag wegenpolitie, dan weer spoorweg-, luchtvaart- of waterpolitie.
Start: maandag 3 april, 22u

7 Plagen
Talpa komt met een co-productie met de Belgen: '7 Plagen'. Vier Belgen en vier Nederlanders trekken gaan twee aangrenzende huizen bewonen en moeten elkaar het leven zuur maken. Elke dag moeten de twee teams het tegen elkaar opnemen in een spel. De winnaars van dat spel mogen een plaag uitroepen over de andere ploeg. Die plaag komt bovenop een reeds geldende plaag. Elke plaag is onomkeerbaar. Het team dat het eerst opgeeft geeft daarmee het andere team het (met de dag oplopende) prijzengeld.
Start: maandag 3 april, 18:30-19:00

Bijstand in de Liefde Voorheen: Cinderella
Endemol is bezig met het produceren van een nieuw programma voor Talpa. Hierin krijgen moeders met weinig financiele ruimte, hulp in de liefde. In dit reality-dating programma worden de moeders in de watten gelegd, krijgen ze korte tijd een droomleventje en gaan ze daten met verschillende mannen. Onder de titel 'Cinderella' wordt op de site van Talpa al een flink aantal maanden kandidaten geworven, maar het programma gaat nu onder de naam 'Bijstand in de liefde' door het leven. Een presentator (m/v) is nog niet bekend.
Start: waarschijnlijk per april of mei bij Talpa te zien zijn.

BOKS!
Een nieuwe politieserie naar een boek van Simon de Waal. Veel details in onze eerdere post over BOKS!
Maar ook hier:
Hoofdrolspelers BOKS bekend
Hoofdrolspeler dramaserie BOKS
Start: zondag 9 april 20u30.

De Buitenlandse Bruid
De zender komt met een soort TVserie lijkend op de film 'De Poolse Bruid', maar dan met de titel: 'De Buitenlandse Bruid'. Dat blijkt althans uit een wervingsformulier op de site van Talpa. Mannen tussen de 20 en de 55 die sympathiek zijn, een leuke baan hebben, maar ook een paar mislukte relaties met Nederlandse vrouwen, worden opgeroepen zich op te geven om 'het gelukt te beproeven met een Aziatische- of Oost-Europese Bruid'. Producent Palm Plus volgt dan met de camera die zoektocht.
start: maart 2006

Een nieuw Begin
De winnaar van 'De TVcompetitie' waarin 2 mensen aan elkaar gekoppeld worden en aan t eind moeten beslissen of ze met elkaar gaan trouwen.
start: seizoen 2005-2006

80'ies & 90'ies Kwis
Jan Joost van Gangelen presenteert een nieuwe poging van Talpa om de vooravond kijkcijfermatig op te krikken.
start: begin februari 19u.

Entertainment Live
Evert Santegoeds presenteert samen met een nog te bepalen co-presentatrice een dagelijks entertainment magazine. Wij denken dat de toegevoegde waarde miniem is, zoals we in dit artikel toelichten.
Start: 27 maart, 18:00 - per april 19u30

Het Huwelijk Van
Talpa komt met een programma waarin huwelijken worden geregistreerd. Er lopen dan niet alleen een aantal cameraploegen van Talpa rond op je huwelijk, maar je kan een deel van de kosten van je huwelijk terugverdienen. Het programma - Het Huwelijk Van - zal op zijn vroegst te zien zijn vanaf half mei, de opnamens beginnen binnenkort.
Start: mei/juni 2006

Ivo
Ivo Niehe gaat van de TROS naar Talpa en gaat daar iets heel anders doen. Een Talkshow. Maar dan met 1 hoofdgast en 2 surprisegasten. Ja, Ivo gaat een hele andere kant op...
start: donderdag 12 januari, 21u30.

Gooische Vrouwen voorheen Untitled Linda de Mol drama
Linda de Mol heeft al een paar televisieshows in Nederland en Duitsland, acteert in 'Spangen', had de hoofdrol in de erg leuke film 'Ellis in Glamourland', heeft het blad Linda en is er nog succesvol in ook. Nu is ze, meldde ze in RTL Boulevard (17/2/05), ook nog bezig met een eigen nieuwe dramaserie met voornamelijk vrouwen (en zichzelf) in de hoofdrol. Talpa blijkt de opdrachtgever, en het project wordt versneld ontwikkeld. Vandaag (19/5/05) blijkt dat het programma Gooische Vrouwen heet en dat het een Nederlandse variant op Desperate Housewives moet worden.
Start: een zondag in Oktober / tweede seizoen: najaar 2006

Koppels
Een nieuwe dramaserie uit de koker van Egmond Film & TV over het leven van dertigers. Voor meer details zie deze post en deze post.
Start: nieuwe afleveringen volgen nog na april

Koppensnellers voorheen: Kopspijkers/satirisch programma Jack Spijkerman
Met de overstap van Jack Spijkerman verhuist ook deze hitserie van Nederland 3 mee, of in ieder geval iets wat er op moet lijken. Voor meer info zie dit.
Start: zaterdag 14 januari 2005, 20u00

LotteDe Liefdes van Lotte en 'Betty La Fea'
De productiemaatschappij Blue Circle heeft een telenovelle verkocht aan Talpa. Een telenovelle is een soap met een eindige verhaallijn. Yorin heeft het eerder geprobeerd met de serie 'Bon Bini Beach'. Die serie flopte echter. Niet zozeer omdat het een telenovelle was, maar vooral door de vreselijk slechte scripts en de tenenkrommende acteerprestaties. Meer details met betrekking tot Betty La Sea vind je hier.
Start: 27 februari 2006, 19:00

Miljoenenjacht
Het format van de Postcodeloterij verhuist van de TROS naar Talpa. Linda de Mol zal het programma weer gaan presenteren.
Uitzenddag: zondag, maar pas zodra de reeks van 1 tegen 100 voorbij is.

Miljonair voor een week
Door de partnership tussen Talpa en de Postcodeloterij duiken er meerdere programma's op die gesponsord worden door het loterijbedrijf. Zo is er dit programma van de hand van Eyeworks, waarin drie gezinnen wekelijks kans maken om 1 week als miljonair te mogen leven, inclusief kapitale villa met personeel. Een idee wat op papier erg leuk lijk, wie heeft er immers niet van gedroomd? Toch vraag je je af hoeveel variaties je kan maken op beelden van families die veel geld uitgeven en daar lol aan beleven? Na een paar weken heb je dat wel gezien. We zijn benieuwd met wat voor truc Eyeworks gaat komen om dat euvel te verhelpen.

Ons Kent Ons
Een humoristisch panelprogramma onder leiding van Beau van Erven Dorens. De afgelopen week wordt doorgenomen, opmerkelijke feiten worden gecheckt, etc. En om nog wat onderscheid te maken met Dit was t nieuws: hier zijn er twee panels met elk twee vaste panelleden en 1 gast.
Start: zaterdag 4 mei, 21u30

Rozengeur & wodka Lime S5
overgenomen serie van RTL 4.
Start: 3 april

Sarina: het medium Voorheen: Untitled programma Sarina
Dat programma over helderziende Sarina met Caroline Tensen als presentatrice lijkt er toch echt te gaan komen. Op de site van Talpa is nu een oproep te lezen voor mensen 'die een belangrijke vraag willen stellen aan het medium Sarina'.
start: 21 maart 2006

Schippers van de Kameleon
Een beetje een twijfelachtig nieuwtje: Talpa zou in gesprek zijn om de Kameleon (al een succes op schrift en op film) ook tot serie te maken, maar het lijkt mij vrij onwaarschijnlijk dat er een kinderdramaserie komt op een commerciele zender. Dat kan namelijk niet uit. Maar goed, we zullen zien.
Start: op zijn vroegst eind seizoen 2005-2006, maar waarschijnlijker: seizoen 2006-2007.

Slapen bij Frans Bauer
We volgen Frans bij zijn promotiepogingen van het nieuwe album. En hij test ook nog hoe fans hem zouden laten logeren, mocht hij dat bij ze mogen. Krijgt hij hun eigen bed, of moet hij op de bank?
Start: 8 november, 20:30

sponsor Loterij: Surprise Show
In plaats van het programma 'Superbal' is nu de 'Sponsor Loterij: Surprise Show' geprogrammeerd. Zou het dan toch dat het programma van Hennie Huisman terugkeert? De presentatie is in ieder geval in handen van de zoon van Ron Brandsteder: Rick.


Typisch van Duin Voorheen: Van Duin
Talpa gaat een soort I Love Andre maken waarin het beste materiaal uit zijn carriere te zien is en waarin BN'ers er wat van zeggen. Typisch dat we alweer zo'n programma krijgen, want heeft RTL4 niet tot in den treure een 'best of Andre'-programma uitgezonden? De carriere wordt uitgerekt over 26 (!) afleveringen.
start: 3 januari 2006, 22:30

Van Speijk
Een nieuwe politieserie. Details zijn te vinden in deze post en deze.
Start: zondag 8 januari 2006, 20u30

Untitled improvisatie soap/comedy
Wekelijks krijgen onder andere Jennifer Hoffman, Georgina Verbaan en Miryanne van Reeden een beginsituatie te horen waar ze zelf al spelend een eind aan moeten breien. Jennifer en Georgina hebben wel vaste rollen: ze spelen twee huisgenotes die totaal niet op elkaar lijken en daardoor totaal verschillend op situaties reageren. Het wordt opgenomen voor een groot publiek. Het doet een beetje denken aan 'de vloer op', een programma van de NPS waarin bekende acteurs moesten inspelen op hints die vanuit de zaal gegeven werden.
Start: eind april 2006 op zaterdag.

Weet ik Veel Voorheen: Yada Yada
Een komisch programma dat een beetje tussen 'Dit was het nieuws' en 'De Lama's' inhangt. Eerder gekoppeld aan Tygo Gernandt, maar die is in geen velden of wegen te bekennen in de getoonde beelden en wordt ook niet meer genoemd in de persmap. Het programma wordt gepresenteerd door Cees Geel (die ook al een rol gaat spelen in 'Samen'). Horace Cohen, Ruben van der Meer en Michiel Eijsbouts gaan hem ondersteunen als panellid. In het programma geven de pannelleden antwoord op vragen die worden aangeleverd door kijkers. Het panel is niet van te voren op de hoogte van de vragen. De getoonde beelden waren niet echt indrukwekkend of grappig.
Start: aanvankelijk september, maar we vernemen al maanden niets meer van het programma.

Wondere Wereld
Populair Wetenschappelijk magazine gepresenteerd door Ernst Paul Hasselbach. Zie ook deze post.
Start: maandag 12 december 21:30LOPEND

Barend & van Dorp
Voor een kritische beschouwing over de overstap, zie deze post.
Start: februari, 22:30

Cafe de Sport - voorheen 'Untitled sportprogramma Jack Spijkerman'
Bij de overstap naar Talpa meldde Jack Spijkerman dat hij een sportprogramma gaat presenteren voor de zender. Inmiddels is bekend dat het hierbij gaat om Cafe De Sport, een programma dat hij samen met Humberto Tan presenteert. Zie ook hier.
Start: 14 augustus, 22:30

Een tegen 100
Het format van de Postcodeloterij verhuist met presentrice Caroline Tensen naar Tien.
Start: zaterdag 20 augustus 21:30

Expeditie Robinson
Ditmaal een editie met ouddeelnemers.
Start: maandag 3 april

Gordon & Gerard over de Vloer S2
Ongetwijfeld een van de grappigste promo's op de perspresentatie ging over dit programma. En wat bleek: waar tijdens de presentatie het hardst om werd gelachen was het grootste succes van Talpa tot nu toe, en rechtvaardigt een tweede seizoen zonder meer.
Start tweede reeks 7 maart 20u30

Je leven in de steigers - Voorheen: Untitled Bouwprogramma Bridget
Dit bouwprogramma omschreef Bridget eerder in Showtime als volgt: 'Het is een programma waarbij we een gezin gaan helpen met het verbouwen van hun huis omdat ze iets bijzonders hebben meegemaakt. En dat doen we met een heel stel stoere vrouwen. Dus we hebben een vrouwelijke architect, stylist, timmervrouw het wordt dus een stoer en pittig programma'.
Inmiddels hebben we een paar beelden gezien (zie ze zelf hier). Eerst dachten we nog: Je leven in de steigers is de Nederlandse versie van Extreme Makeover: Home Edition, maar na het zien van de producent (Beeldbrigade) en niet Endemol (producent EM:Home Edition) wisten we het zeker: dit is een kloon eerste klas. De beelden van het programma zien er in de promo goed uit, maar het ligt er net iets te dik boven op. Er worden zielige mensen geholpen waarvan het huis in de fik is gevlogen. Dat is al erg vervelend. Maar moet er dan ook nog een schepje bovenop gedaan worden door een het kind een vreselijke ziekte te laten hebben? Zonder dat element geloofde ik de noodzaak van de actie ook wel.

Lieve Lust Jaar van de Tijger
Relatiekomedie over zes dertigers in Amsterdam. 13 afleveringen zijn door Tien besteld. Zie voor meer details deze post.
Start: aanvankelijk dinsdag 16 augustus 20:30/derde poging op 4 januari 21:30


5 Tegen 5
De populaire kwis, ooit onder andere gepresenteerd door Peter Jan Rens, keer terug bij Talpa. Zie ook hier.
Start: zaterdag 20 augustus, 20:00


REEKS VOORBIJ

Big Brother S5
Zowel SBS, RTL als Talpa hadden interesse in een nieuw seizoen BB. Dat meldde Paul Romer (Endemol) destijds in de Telegraaf (via Medialog). Uiteindelijk wint Talpa de wedstrijd. Vanaf september kunnen we de reeks, die terug moet gaan naar de basis en de sfeer van de eerste reeks, verwachten. Voor deze serie zullen echter ook succesvolle elementen uit verschillende succesvolle internationale edities worden meegenomen. Dat doet ons overigens denken aan de meest recente Amerikaanse versie waarin een helft van een tweeling zat. Zonder dat de andere kandidaten het wisten werd de ene helft regelmatig gewisseld met de ander. En wat te denken van het feit dat twee leden familie van elkaar waren, zonder dat ze het van elkaar wisten?
Volgens het AD zijn er overigens 2 seizoenen besteld van Big Brother.
Presentatie: Bridget Maasland en Ruud de Wild.
Start: september 2005, 19:30

De Bouw
Een nieuw bouwprogramma waarin stellen hun droomhuis moeten bouwen. Margje Teeuwen presenteert de Nederlandse variant op 'de Werf', een programma dat overigens verdacht veel doet denken aan 'Het Blok'. Verwacht geen tweede reeks.

Buurt op Stelten voorheen: Rock Around the Block
Een programma met werkelijk een van de walgelijkste titels sinds jaren (verslaat daarmee zelfs 'Keyser & de Boer Advocaten'). Het programma draait om twee gezinnen in wekelijks een andere wijk die 'worden klaargestoomd om een geweldige act neer te zetten'. Welk stel zal dit het beste doen? Klinkt in de opzet net zo stom als de titel van het programma, maar wellicht dat de uitwerking (niet serieus AUB!) dat allemaal goedmaakt.
Start: dinsdag 3 januari 20:30

Expeditie Robinson
In een zet die maar weinig mensen zagen aankomen heeft Talpa aangekondigd dat het de hitserie ‘Expeditie Robinson’ van NET5 overneemt. Talpa heeft de rechten voor het programma voor de komende drie seizoenen verworven van de licentiehouder Castaway. Talpa heeft met Expeditie Robinson een grote hit binnengehaald. Binnen de groep 20-49 was het programma regelmatig het best bekeken programma van de avond. Het programma trok gemiddeld 1,5 miljoen kijkers, en was een verdienstelijke launch-pad voor nieuwe programma’s. Programma’s als ‘Meiden van de Wit’, ‘Het Blok’, ‘SamenWonen’ en ‘Law&Order:SVU’ waren nooit zo goed bekeken geweest als ze niet rond Expeditie Robinson geprogrammeerd waren.
De All Stars Editie van Expeditie Robinson is inmiddels ook overgenomen van NET5.
Het volledige bericht mbt de overgang van Expeditie Robinson van NET5 naar Talpa vind je hier.

Hotel Big Brother Voorheen bekend als: Big Brother VIPS
Naast een gewone Big Brother zal Talpa ook weer een VIPversie gaan maken. Zie ook deze post.
Start: 16 januari 19:30

In de Huid van...
Voor 'In de Huid Van', oftewel de nieuwe variant van de 'Soundmixshow' is de werving inmiddels gestart. De site werft kandidaten als volgt: '
Kun jij zingen als Freddy Mercury, Aretha Franklin, Justin Timberlake of je eigen idool? En kun je meerdere nummers van deze artiest perfect imiteren? Geef je dan nu op en maak kans op € 50.000!'
Presentator wordt Winston Gerschtanowitz
Start: vrijdag 19 augustus 20:30.

Linda & Beau
In het programma worden onderzoeksresultaten van diverse enquêtes besproken. Onderzoeken die uitgevoerd zijn door Maurice de Hond. Wat vind Nederland van bepaalde onderwerpen? Daarnaast behandelt het programma ook het nieuws van de week. Daarmee doet het programma verdacht veel denken aan 'Stem van Nederland- de talkshow versie'. De promo was overigens erg leuk om te zien en dat er in de persmap staat dat er chemie is tussen Beau en Linda blijkt alleen maar ondersteund te worden door de beelden.
Start: september 2005

De NiXfactor Voorheen: Van Zero Tot Hero
Een soort Idols, maar met slecht zingende mensen die alsnog geschikt worden gemaakt om in een band te kunnen. Zie ook een eerder post van TVToekomst.
Start: oktober 2005

De TV competitie
Start: vanaf zondag 21 augustus 21:30, door de week in de late avond op wisselende tijdstippen.

Reislust
Reislust, een nieuw programma van Talpa, is niet zoals de titel doet vermoeden een reisprogramma. Het programma, al aangekondigd voor september zal in november te zien zijn om 18u30. Het programma draait om 'het fenomeen vakantieliefde. Twee singles gaan op droomvakantie, opzoek naar de perfecte liefdesmatch. Is het de bedrieglijke mix van zon, zee en een betoverende omgeving, of ontstaat er echte liefde?'. De presentatie van het programma is handen van Regina Romeijn.
Eenmalig programma.

De Slimste voorheen: De slimste mens
Een kwis waarbij drie BN'ers strijden tegen elkaar. De winnaar krijgt de volgende dag twee nieuwe tegenstanders. Gebaseerd op Belgische kwis. Presentator nog onbekend.
Start: maandag 2 januari, 22u

Uit het Leven Voorheen:Vijf Vrouwen
Dit programma, waarin 5 ex-prostituees een nieuwe kans krijgen door samen een restaurant te gaan openen werd een goede tweede bij 'De TV-competitie'. Details: lees hier.
Start: vrijdag 20 januari.


STATUS ONDUIDELIJK

Het Mannetje
In dit programma krijgen mannen een makeover. Voor de makeover worden ze gekeurd door een vrouwenpanel. Daaruit rolt een cijfer. De man wordt vervolgens de sportschool ingeduwd om er een echte man van te maken. Na een paar maanden sporten ziet het panel ze weer en mogen ze weer een cijfer geven.
Presentatie is in handen van de nog relatief onbekende hockeyster Fatima Moreira de Melo.
Start: 8 november (na eerder geschrapt te zijn)

Op z'n Hollands
Real life soap met Kim Holland. Need we say more? Voortijdig van de buis vanwege ordinaire karakter.
Start: woensdag 4 januari 2005, 20u30

Parels & Zwijnen voorheen Binnen zonder Kloppen
Een nieuwe dramaserie. Voor meer info zie hier.
(her)Start: begin 2006


GECANCELLED
NSE
Samen
Superbal
Thuis

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

veronica nieuwslijn was jarenlang WEL succesvol, we hebben er Rick Nieman aan te danken (onder andere)...
wellicht bedoel je de versie die later bij HMG is uitgezonden

9:39 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Er zijn inderdaad meerdere versies geweest van Veronica Nieuwslijn. In dit artikel hebben we het duidelijk over de tweede versie die dagelijks (onsuccesvol) uitgezonden werd op het commerciele Veronica. Bij de publieke Veronica was ook Nieuwslijn (succesvol) te zien, maar die was niet dagelijks en ging later op in Twee Vandaag samen met de TROS. Verschil tussen de twee versies was bovendien dat de publieke versie een actualiteitenprogramma was met reportages en de commerciele versie een snel nieuwsprogramma.

10:27 p.m.

 
Blogger Richard said...

Waar was "5 tegen 5" nou bij de perspresentatie?

9:11 a.m.

 
Blogger Richard said...

Ik tip Romeo Egbeama voor "Reislust" (met de nadruk op lust ;-)

2:07 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

wat is er mis met de namen Keyzer & de Boer Advocaten en Rock around the Block. Ik vind ze allebei wel cool.

4:20 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

De status van Samen is nog onduidelijk. Over een aantal weken zal het op de zaterdag-avond verschijnen in de hoop dat het daar wel z'n kijkers vindt. Wat er daarna gaat gebeuren wordt open gehouden.

Ondertussen hebben ze er wel van geleerd dat je zo'n soort serie niet tegenover Goede Tijden of om zeven uur moet zetten. De nieuwe telenovelle Betty is om half negen geprogrammeerd.

Had Samen daar maar gestaan...

11:54 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

En hoe zit het met wondere wereld?
Ik vond dat progamma best wel intresant!!

11:07 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home