Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

10.8.04

Overzicht SBS6 seizoen 2005-2006

Hieronder vind je een programmaoverzicht van SBS6.

Samenstelling Overzicht: 10 augustus 2004
Laatste Update: 23 februari 2006


NIEUW

Campingverhalen: Nederland in Toscane Voorheen: Untitled vakantieprogramma
SBS6 heeft bij producent Endemol ook een nieuw programma besteld waarin families gevolgd worden die voor het eerst in hun leven gaan camperen. De families zullen gaan tenten in Toscane. Opnames beginnen al eind juni.
Start: januari 2006

Duets
Waar persconferensies wel niet goed voor zijn. In oktober wandelden we op de persviewing van Stay or Go (afschuwelijk) en Volgens Mama (erg leuk) en we konden meteen even Tina Nijkamp (programmaleidster SBS6) spreken. Het bericht van de Telegraaf dat de zender met een soort Dancing with the stars-kloon zou komen in de vorm van Duets (bekende Nederlanders leren zingen) deed mij haar vragen: 'doet SBS6 niet te veel aan me-too producties?' Volledig mediagetraind als ze is kregen we als antwoord dat SBS6 een paar buitenlandse realityproducties op het oog heeft die absoluut bij de zender passen en zeker niet onder de categorie 'me-too' vallen, maar dat voor Duets geldt dat 'het absoluut nog niet zeker is dat die serie er komt'. Er is slechts een intentieverklaring getekend, maar SBS6 heeft zich nog niet definitief verbonden aan de reeks. De zender trekt nog een tijdje uit om te beslissen of ze het wel definitief willen.
Start: mogelijk voorjaar 2006

Groeten Terug
‘Groeten terug’ is een vervolg op ‘Groeten uit de Rimboe’. Deze laatste serie benoemden wij afgelopen week tot een van de beste series van 2005. In ‘Groeten terug’ komen een aantal stamleden die de kandidaten in de orginele reeks bezochten naar Nederland en Belgie voor een ‘vakantie’ van twee weken.
Start: zaterdag 18 maart, 21u.

Hartenjagers
Nada van Nie krijgt een nieuw programma bij SBS 6: 'Hartenjagers'. In dit programma gaan kinderen van alleenstaande ouders op zoek naar een vriend of vriendin voor hun vader of moeder. De eventuele partner moet juist de kinderen zien te overtuigen dat hij of zij de juiste persoon is voor hun ouder.
Start: mei 2006

Hoogspanning Voorheen: Stroom
Waar sponsors wel allemaal niet goed voor kunnen zijn. Vorig jaar zorgde de NS voor het programma ‘In Het Spoor Van’, waarbij op onopzichtige wijze (geen cynisme ditmaal) de perikelen van medewerkers getoond werden. In ‘Stroom’ wordt iets soortgelijks gedaan, en zijn de hoofdrolspelers de medewerkers van de buitendienst.
Start: dindagsavond 23:20, januari 2006

Nu of Nooit
SBS6 gaat steeds meer op de gezondheidstour. Na een succesvolle reeks van 'de Afvallers' start in het voorjaar ook een nieuw programma in dezelfde categorie met de titel 'Nu of Nooit'. Dit reality gezondheidsprogramma speelt de rol van de medische wetenschap een belangrijke rol. Door medisch, genetisch en gedragsonderzoek is te voorspellen welke levensverwachting iemand heeft. Door bepaalde slechte gewoontes overboord te gooien is die verwachting in de goede richting te duwen. In het programma worden mensen gevolgd die door ongezond leven en waarbij de schade alleen door drastische maatregelen te beperken valt.
Start: was gepland voor januari, maar uitgesteld of wellicht zelfs afbesteld.

Retourtje Geluk
'Hap Hallo'. Dit zegt je waarschijnlijk niets. Maar als ik zeg dat dit de naam is van de Rubriek van het gratigs magazine Rails van de NS waarin oproepjes gedaan worden om weer in contact te komen met toevallige medereizigers, is dat ongetwijfeld zo'n ohja-moment. Vroeger heette het 'Hartkloppingen'. '(...) Jij droeg een lichte blauwe broek en een oranje shirt met de tekst Hustler. Onze blikken kruisden over een weer tot jij in Amersfoort overstapte naar t voorste deel naar Groningen (...)'. Endemol gaat nu in samenwerking met de NS een programma maken voor SBS6 gebaseerd op deze rubriek onder de titel Retourtje Geluk. De kans dat het andere NS-programma van Endemol daarmee weer terugkomt (In het spoor van..) is geminimaliseerd.
Start: vanaf zaterdag 18 maart om 22uur

De Superhuisvrouw
Gezinnen die te weinig tijd hebben om een goed huishouden te organiseren kunnen de hulp inroepen van 'De superhuisvrouw', die het gezin gaat leren hoe ze efficient een huishouden kunnen runnen.
Start: donderdag 23 februari 21u30.

De Tuinruimers
Rob Verlinde heeft weer een programma. Mensen die het zwaar hebben gehad krijgen een tuin make-over.
Start: zaterdag in oktober, 18:00

Untitled Darts programma
SBS6 probeerde het al eerder: een dartsprogramma rondom Barney (een vreselijke quiz), en heeft nu weer plannen om meer met darts te gaan doen, gezien de populariteit van de sport.
Start: onbekend

UNTITLED dramaserie SBS6
Zie voor details deze post.
Start: op zijn vroegst voorjaar 2006

UNTITLED programma Guido Weijers
Een van de cabaretiers waarvoor door SBS6 een programma ontwikkeld wordt.
Start: op zijn vroegst voorjaar 2006

UNTITLED programma Wendy van Dijk
Er zijn op dit moment twee nieuwe programma's in ontwikkeling voor Wendy van Dijk. Een van deze programma's is naar verluidt een scetchesprogramma. Men verwacht dat 1 van deze programma's tegen het eind van het seizoen te zien zal zijn.

UNTITLED programma Tineke Schouten
Tineke Schouten krijgt naast een best-of programma in november ergens in seizoen 2005-2006 ook een personalityshow op SBS6.


TERUGKEREND

De Afvallers Voorheen: Untitled Afvalprogramma
Na een succesvolle eerste reeks wordt er nu al geworven voor een tweede editie van ‘De Afvallers’. zie voor details deze eerdere post
Start: woensdag 8 maart 2006, 21u30

De Bevalling
Na een hele lange pauze (van meer dan een jaar) volgt een nieuwe reeks waarbij bevallingen gevolgd worden ergens in het voorjaar van 2006. Waarschijnlijk weer op de zondag.

Dierendokter
Naast Oerend Hard komt ook een andere regionale serie van Noordkaap op SBS6: Dieren en Dokters, van oorsprong een Omrop Fryslan-serie. Vorig jaar werd daar al op zondagen het eerste seizoen van uitgezonden onder de naam 'Dierendokter'.

Domino Day
Het goedscorende spectakel van SBS6 keert ook in 2005 en 2006 terug. Begin 2004 hebben SBS6, Endemol en het FEC in Leeuwarden (de lokatie) een contract afgesloten voor 3 edities van het programma, beginnende de editie van november 2004. In 2005 zal ongetwijfeld de zelfde strategie als voorheen gebruikt worden: uitzending van het programma op de tweede vrijdag van november.

Hart in Actie
Dit uitermate succesvolle programma met Wendy van Wijk komt uiteraard weer terug. Nu van zaterdag naar de zondag verplaatst
Start: zondag 6 maart, 21:00

Meer Voor Minder
Meer Voor Minder, een programma dat SBS Productions maakt in samenwerking met een aantal sponsors en bepaalde mensen moet leren beter met hun geld om te gaan krijgt een tweede seizoen.
Start: voorjaar 2006, zondag.

Het Nationale Verkeersexamen
De vierde editie alweer van de verkeerseditie van 'de Nationale IQ test', maar dan van SBS keer terug in het voorjaar van 2006

Oerend Hard: Boerenfeesten op het platteland
Het is alweer 8 jaar geleden: toen zag de eerste reeks van 'Oerend Hard' het licht op SBS6. De serie, waarin dorpsfeesten uit voornamelijk het noorden aan de orde kwamen, was een dermate groot succes dat er een vervolg op kwam. De serie was bovendien de doorbraak voor de relatief kleine productiemaatschappij uit het Noorden: Noordkaap. Deze producent wat tot dan toe voornamelijk actief voor regionale omroepen. Oerend Hard was de eerste landelijk uitgezonden serie van de producent. In 2001 volgde er nog een reeks van Oerend Hard, deze werd echter uitgezonden op V8 (wat nu Veronica is), en onder de titel 'Nederland gaat plat'. Het programma was echter hetzelfde qua inhoud. Vijf jaar later komt SBS6 dus opnieuw met een nieuwe reeks over feestende plattelanders, al is het accent nu verlegd naar jongeren op het Overijsselse platteland. De reeks is van origine gemaakt voor regionale omroep RTV Oost (titel daar: Kroost), de zender die ook 'Van Jonge Leu...' uitzond. Wanneer de reeks zal worden uitgezonden is niet bekend gemaakt (zomer lijkt het meest logisch). Toch is het maar de vraag of het programma imagotechnisch zo slim is. De zender lijkt eindelijk een beetje van het ordinaire imago af.
De reeks zal worden uitgezonden onder de naam Oerend Hard: Boerenfeesten op het platteland.
start: zomer 2006?

Peter R. De Vries, Misdaadverslaggever
Start: zondag in oktober, later verplaatst naar de dinsdag

De Smaakpolitie S7
Rob Geus keurt restaurantkeukens. Verbazingwekkend hoe leuk dat blijft na 6 seizoenen. Wat ons betreft mogen die testen van 'lekkerste koffie' 'lekkerste pizza' wel wat verantwoorder gedaan worden (een panel van 8 mensen is niet representatief te noemen, bovendien beïnvloeden ze elkaar doordat ze in 1 ruimte zitten). Door het blijvend succes van de reeks terug in oktober. Doet t bovendien goed in herhalingen.
Start: zondag in oktober

Stay Or Go S2
Wij verkozen het nog tot een van de slechtste programma's van 2005, het programma is wel dermate succesvol dat het terugkeert op SBS6 voor een tweede seizoen.
Start: donderdag in april

Ton
De reportagereeks over exhibitionistische mensen blijft succesvol. Fout, maar (onbedoeld?) lachwekkender dan menig Nederlandse komedie. Nieuwe reeks werd eeuwen uitgesteld (er was zogenaamd voldoende product voor het seizoen 2004-2005 en dus werd de reeks vooruitgeschoven)
Start: zaterdag in oktober

Undercover in Nederland
Een Nederlandse undercover journalist die op schimmige feiten stuit. Een tweede seizoen is door de producent al bevestigd.
Start: voorjaar 2006

Van Rommelzolder tot Droomhuis Voorheen: Rommel of Rijkdom
Vorig jaar werd rommel gewaardeerd om te zien of mensen verborgen schatten thuis hadden liggen, nu gebeurt iets soortgelijks, maar wordt het huis meteen gemetamorfeerd. Lang leve speurders.nl (de sponsor). De eerste reeks was een succes, dus verwacht dit weer terug in het voorjaar.
Was te zien vanaf: dinsdag 25 oktober, 21:30

Wegmisbruikers
Een nieuw seizoen is al bevestigd door de zender en de producent
Start: zaterdag 5 maart, 21:00

Xplosief
De terugkeer van het Reality-clipshowprogramma, maar dan met belspellen ertussen. Zie voor meer info hier.
Start: 7 februari 2006 22:45


Status Onduidelijk
Reisleider
Een paar jaar geleden slingerde V8 het programma 'Reisleiders' op de buis. Een docusoap over jonge reisleiders. Daarna kwam SBS6 in februari 2005 met het programma 'Reisleider' (zonder 's'). Een heel ander programma, gepresenteerd door ex-Veronicaan Dave Heijnerman (die deed daar vorig jaar het inmiddels geschrapte 'Niets dan de Waarheid'). 'Reisleider' stuurt een aantal vrijgezellen naar een wintersportgebied, alwaar Dave als presentator/reisleider het geheel in goede banen leidt.
Start: di 1 maart 2005, 23:15 en donderdag 3 maart 23:15

Het Incassobureau
Een nieuw seizoen is onzeker.
Uitzendtijdstip was: zondag 26 september, 22:00

In het spoor van...
Het programma over het wel en wee bij de NS. Een slimme marketingtruc van de NS om het bedrijf in een goed daglicht op TV te krijgen. Daar is niets mis mee, want door dit programma krijg je ook eens de andere kant van de conducteur te zien. Ik zou als NS zijnde wel willen betalen om dit programma op de buis te houden. Betere reclame dan deze kan bijna niet, toch? Door het goede tweede seizoen is een derde seizoen een inkopper, maar uiteindelijk hangt het volledig af van de sponsor. Wellicht per maart 2006?

Meer dan de vrouw van
Een programma dat geïnspireerd is op het succes van 'mijn leven als voetbalvrouw'. Danielle Overgraag laat zien wat vrouwen van bekende Nederlanders zoal doen. De eerste reeks was succesvol, dus een vervolg viel te verwachten, maar is verassend genoeg nog steeds niet aangekondigd.

Rijk en beroemd
Eerst zond SBS6 een redelijk verschrikkelijke Amerikaanse versie van Rijk&Beroemd uit. In de lente van 2004 lanceerde het een paar in alle haast samengestelde Nederlandse Rijk&Beroemd afleveringen met redelijk succes. Het programma liep bijzonder goed bij de Nederlandse afleveringen in het najaar van 2005. Een terugkeer is dus vrijwel onvermijdelijk. *zucht*. Maar misschien heeft Tina het licht gezien, en zien we dit soort meuk niet meer terug?

Untitled Docusoap HFC Haarlem
Er zou een documentaire komen over de voetbalclub HFC Haarlem, dat meldt het Haarlems Dagblad. Eyeworks zal de 8 afleveringen voor SBS6 gaan produceren. In de serie zullen de spelers en de club gevolgd gaan worden. Eerder gepland voor april 2005, voor de zaterdag vooravond.


Geen Vervolg
Probleemwijken
Dierendokter
Hebbedingen!
Meldkamer
Mijn mooiste dag
Van autowrak tot racebak
Danny: De Miljonair
Luifel en Luifel
Missen
De Volgende Zaak
Sterren Boksen
ENECO Stralend Nederland
All You Need is Love

Uiteindelijk nooit uitgezonden
Untitled Tokkie-project
De Occasionshow
Untitled Manon Thomas project
UNTITLED Real life soap Joop van Tellingen
UNTITLED Vinkenslag project
Untitled Avontuurlijk Spelprogramma

Naar RTL4
Weekend Miljonairs

Naar RTL5
Thuis in Nederland
AutoXperience
Klussen en Wonen