Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

26.7.04

NET5 krijgt dagelijks kookprogramma

Voor het eerst in ruim twee jaar tijd krijgt NET5 weer een dagelijks programma van eigen bodem. In de tweede week van september zal de zender beginnen met een dagelijkse variant van Born2Cook. Daarmee wordt het drie jaar oude format opnieuw afgestofd. Afgelopen april zou het programma al terugkeren in gewijzigde vorm, maar dat ging toen uiteindelijk niet door. Kok Raymond Beuk zal nu dus weer terugkeren naar de keuken van Born2Cook om dagelijks om 18:00 een 'recept van de dag' bereiden. Kijkers kunnen 'daarbij interactief meekoken', aldus NET5. Wat interactief meekoken precies inhoudt is ons onduidelijk. Is dat een mooi klinkende zin voor tegelijkertijd nadoen wat Raymond Beuk doet?
Overigens is het programma nog niet opgenomen in het officiele schema van NET5.

NET5 is met de introductie van een nieuw dagelijks programma van Nederlandse bodem de enige SBS-zender die dat doet. Lovenswaardig, dat wel, maar hoge verwachtingen van het programma heeft men kennelijk niet door het een lead-in te geven met hoogstens 100.000 kijkers: de zoveelste herhaling van 'Roseanne'. Echt bemoedigend is dat niet voor de toekomstige cijfers van de dagelijkse Born2Cook.

Het laatste dagelijkse Nederlandse programma van NET5 dateert alweer van een aantal jaar geleden. Twee jaar geleden had de zender nog een eigen variant van 'Het Nieuws', twee en een half jaar geleden introduceerde NET5 ook een dagelijkse quiz (Webstrijd) en een dagelijkse talkshow (Thomas).