Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

3.7.05

Programmaoverzicht RTL5 2005-2006

RTL5 was altijd de herhaalzender binnen de RTL Familie, nu neemt RTL7 (voorheen Yorin) dat stokje over en krijgt RTL5 de taak de tweede brede zender binnen RTL te worden. Feitelijk wisselen RTL5 en Yorin/RTL7 van taak en imago (meer hierover hier). Dit betekent dat alle programma's die aanvankelijk gepland stonden voor Yorin overgeheveld worden en vice versa.
Hieronder een overzicht van de programma's van RTL5 tot nu toe.

Samenstelling overzicht: 3 juli 2005
Laatste update: 23 februari 2006

NIEUW

Herman Zoekt Chef
Met het succes van 'Herrie in de keuken' (zowel de Nederlandse versie als de Britse) dacht men bij Endemol terecht: daar moeten we gebruik van maken. Chefkok Herman den Blijker gaat dan ook voor RTL5 dit programma presenteren. In het programma gaat hij op zoek naar een nieuwe chefkok voor een restaurant in Amsterdam.
Start: dinsdag 11 april

My First Home
Welke afwegingen maken starters op de woningmarkt? We zullen het zien in deze reeks.
Start: zondag 2 april, 19u.

Tobbers & Toppers
In Nederland lopen genoeg mensen rond die ander werk willen maar die niet helemaal weten hoe ze dit aan moeten pakken. RTL heeft dit probleem opgepikt (slim!) en er een programma omheengebouwd waarin ene Frank van Leer (een erg fotogenieke coach op dit gebied) kandidaten leert hoe ze hogerop kunnen komen, of uberhaupt aan een baan kunnen komen. Het programma komt vanaf 4 maart op RTL5.

Patty & LUV Voorheen: Untitled Luv Real Life Soap
Patty Brard en de ex-Luv-meidengroepgenoten zouden samen een programma gaan maken. Lees hier meer.
start: 4 april 2006


Terugkerend

Boarding Now S2
Een gesponsord programma met voornamelijk stedentrips. Lang niet zo leuk als Travel, helaas. Komt van RTL4.
start: winter 2005-2006

IC S3
Het nieuwe seizoen van de ziekenhuisserie ligt al een jaar op de plank. Gemaakt voor RTL4, maar verplaatst naar RTL5. De afleveringen worden vanaf januari na twee jaar van televisie verdwenen te zijn eindelijk afgestofd.
Zie ook dit.

Jensen!
Naast (Yorin) Travel een van de weinige programma's die jaar in jaar uit een vaste schare kijkers aan zich weet te binden op Yorin. Nu dus op RTL5, en meteen naar een frequentie van 5 keer in de week. Het is een van de weinige talkshows die niet te gemaakt grappig overkomt (zoals van die vervelende Amerikaan eerder op Yorin).
Start: eind februari 2006

Travel
Voor Yorin gezichtsbepalend bepalend programma keert definitief terug. Zie ook hier.
start: september.


REEKS VOORBIJ

Beter in Bed!
RTL5 komt met een Nederlandse versie van dit Britse programma, die eerder met groot succes op de RTL5-voorganger Yorin te zien was. Meer details in deze eerder post.

Duel in Frankrijk
Fabienne gaat weer een programma presenteren. Het zou gaan om 'Duel in Frankrijk'. Fabienne vertelt in Showtime: "Het heeft alles te maken met Frankrijk en met de producten uit dat land. Niet alleen maar wijn, maar ook kaas, Yoghurt en weet ik veel." Fabienne en haar nog onbekende co-presentator worden apart van elkaar samen met een cameraman gedropt in een wijnstreek in Frankrijk. "Daar krijgen we allemaal opdrachten die we moeten uitvoeren. Deze hebben allemaal te maken met de streek en de wijnen uit die streek. Wij krijgen uiteindelijk zo aanwijzingen om de eindlocatie te bereiken. Het is een strijd om de eer. Wie er het eerst is, heeft de aflevering gewonnen."
Kortom: een door Frankrijk gesponsord programma om het land toeristisch weer op de kaart te zetten. Leuk voor op de zondagmiddag.

Lieve Patty
Met het afsluiten van een nieuw contract tussen RTL en Patty kunnen we een nieuw programma van de presentatrice verwachten. De presentatrice heeft zelf aangegeven met nog een aantal realityconcepten bezig te zijn.

Herken de Homo-NLse versie
RTL5 komt met een nieuwe datingshow die opgenomen wordt in Brasilie. Lees er hier meer over.
Start: donderdag 20:30 in september
Presentator: Fiona Hering.

GEEN GROEN LICHT
Mallemolen

GESCHRAPT
ONM (verhuisde naar BNN)

VERHUISD NAAR RTL4
Bureau Misdaad

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het nieuwe RTL 5 wil ook een misdaad- en een lifestyleprogramma op de buis brengen. Zijn dat niet de eerder aangekondigde programma's van
John v/d Heuvel en Fiona Hering voor RTL 4?

11:41 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Dat zou inderdaad heel goed kunnen, al is het wel dermate algemeen geschreven dat het elke kant op kan gaan. Vrijwel elk magazine kan je immers onder de noemer 'lifestyle' programmeren. Ik zal wat extra research plegen wat dat betreft.

10:46 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

wie bedenkt er nu dat je eerst een serie van e.r uit gaat zenden waarin mark greene dood is gegaan en daarna afleveringen waarin hij nog leeft ,stom

6:18 p.m.

 
Anonymous H. Kieft said...

Waarom wordt er vanavond weer een oude aflevering van CSI Miami uitgezonden?
Wanneer beginnen de nieuwe afleveringen weer?
Henriette Kieft.

9:53 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home