Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

17.9.04

De winter van de AVRO

De AVRO is inmiddels verhuisd naar Nederland 2. Tegelijkertijd heeft de zender twee jonge presentatoren aangetrokken: Tooske Breugem en Winston Gerschtanowitz. Zijn dat typische AVRO-gezichten? Nauwelijks, ze hebben immers vrijwel elke zendergroep in Nederland al wel eens gevuld. (Tooske: TMF, RTL, nu PO; Winston: SBS6, FOX, RTL4, Noordzee FM, nu PO).


NIEUW

Doe een Wens
Angele Groothuizen laat bijzondere wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling gaan. In het programma wordt een aantal kinderen gevolgd tijdens het in vervulling gaan van de wens. In de studio praat Angela Groothuizen samen met de kinderen en de familie na over deze dag. Zou het programma in samenwerking gemaakt worden met de gelijknamige stichting?

Koefnoen
Het programma van het voormalige Kopspijkers-duo Paul de Groot en Owen Schumacher. Net als bij Kopspijkers in dit programma imitaties op basis van de actualiteit. Collega's uit het theater en cabaret (Plien en Bianca, kom maar binnen!) zullen ze hierbij ondersteunen.
- Start: 17 september, 21:00.

Spoorloos verdwenen, voorheen UNTITLED Politieserie AVRO
- start + dag onbekend, maar niet voor 2005.
- cast: Jennifer Hofman, Cas Jansen, Margreet Prinsen en Chris Tates.
Bijzonderheden:
- De serie wordt in samenwerking met misdaadschrijver Thomas Ross geschreven.
- Eerst was Alwien Turner verbonden aan deze serie, maar door onenigheden is ze vervangen door Jennifer Hofman
- de AVRO en de producent van de serie hebben onenigheden gehad over de kwaliteit. Meer hierover hier en hier.

AVRO's Sterrenjacht
Presentator Winston Gerschtanowitz is door de AVRO aangetrokken voor deze talentenjacht. Nu maakt de zoveelste talentenjacht ons een beetje huiverig, want we hebben er al een paar, waaronder op de publieke omroep zelf. Deze talentenjacht richt zich echter op aanstormend 'multi-talent' op het gebied van zang en dans in Nederland en Vlaanderen. De deelnemers moeten bovendien al ervaring opgedaan hebben in de entertainmentwereld of een dans- of theateropleiding volgen. Een jury buigt zich gedurende de eerste zes afleveringen buigen over de prestaties van de deelnemers (lees: lachen om andermans fouten?).
De kandidaten moeten zich tijdens de diverse auditieronden plaatsen voor de finale. De jury bestaat uit Stanley Burleson, Mathilde Santing en Tjeerd Oosterhuis. De keuze voor Winston is overigens dubieus. Dat is toch geen AVRO gezicht? Bovendien is het raar iemand met weinig presenteerervaring op een grote AVROshow te zetten.
- Start: 5 november, tijdstip onbekend.

De Ideale Opvolger Voorheen De Nieuwe Moszkowicz en Voorheen Untitled Eyeworks The Apprentice-kloon
Kennelijk zijn producenten er van overtuigd dat Nederland niet alleen geinteresseerd is in reality-programma's met een zoektocht naar assistenten van zakenlui, maar ook dat er voldoende (rijke/belangrijke/interessante) zakenmensen zijn die het programma kunnen leiden. Nu heeft, naast RTL4/Blue Circle, ook Eyeworks een opvolgprogramma in de planning. Dit programma is bedoeld voor een van de publieke omroepen. Een zakenman zou al gevonden zijn. Dit blijkt uit een artikel van het AD. Nu blijkt dat het gaat om Bram Moszkowicz. Deze beste man gaat op zoek naar een nieuwe collega voor z'n praktijk.
Niet voor December op het scherm

Wilde Wereld Avonturen
De AVRO komt met een nieuw dierenprogramma, mede mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds: 'Wilde Wereld Avonturen'. In dit programma gaan bekende Nederlanders in het buitenland dieren bekijken. Zo gaat Angela Schijf voor een aflevering naar Afrika.
Start: voorjaar 2005 op Nederland 2.

2 Comments:

Blogger medialog said...

Bankgeheim is nog lang niet zeker, er is slechts een voorstel ingediend. Zie Medialog. Gezien de niet zo rooskleurige situatie van de AVRO is het de vraag of ze nog een nieuwe amusementsshow kunnen betalen.
Btw: je posting was van 23.08 op 17.9.04 (vandaag) terwijl het nu pas 20.14 is. Dat is pas echt (tv)toekomst :)

8:15 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Ja, de postingtijd valt simpel te verklaren: het was een post die al een tijdje (lees: wééééken) als draft in de back-office stond. Bij het publiceren kennelijk alleen de datum aangepast. Oops:)

12:52 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home