Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

4.10.05

Programmaoverzicht KRO 2006-2007

Met de aankondiging dat de KRO de dramaserie 't Schaep met 5 Pooten' besteld heeft voor het seizoen 2006-2007 openen we het programmaoverzicht van de KRO voor dat seizoen.

Samenstelling Overzicht: 4 oktober 2005
Laatste Update: 4 juli 2006


NIEUW

Keyser & de Boer Advocaten S2
De eerste paar afleveringen waren een groot succes op Nederland1 en dus bestellen de omroepen in alle snelheid alvast een tweede seizoen, terwijl er nog bijna 20 op de plank liggen. Ik doe het ze niet na.

Nederland te Koop
Een programma waarin de tweedehands internethandel gevolgd wordt. Zie voor meer info hier.
Start: 9 november.

'T Schaep met 5 Pooten
De KRO neemt een spannende stap door als een van de eerste Nederlandse omroepen in de geschiedenis een remake te maken van een oude Nederlandse serie, een trend die in de VS al een paar jaar gaande is (The Night Stalker is het laatste voorbeeld hiervan). Voor onze eerdere posts met betrekking tot Schaep zie hier.
De KRO meldt zelf het volgende in een persbericht: De KRO blaast de klassieke televisieserie 't Schaep met de 5 Pooten nieuw leven in. Wie herinnert zich niet de avonturen van Kootje, Lukas en Doortje in het beroemde Amsterdamse café? Vanaf november 2006 kan Nederland ze weer volgen en zullen de inmiddels legendarische liedjes als 't Zal je kind maar wezen, Als je mekaar niet meer vertrouwen kan, en Je bent toch op de wereld om mekaar te helpen nietwaar, acht zaterdagavonden lang weer door de huiskamers schallen. Wie de nieuwe Kootje, Lukas en Doortje zullen zijn, is nog niet bekend. Ook de namen van bekende gastacteurs die in elke aflevering zullen optreden, zijn nog niet ingevuld. Producent is IdtV, in co-productie met Job Gosschalk en Frank Krom.
Momenteel worden de originele scripts bewerkt en is de casting, waarvoor de belangstelling enorm is, in volle gang. In de zomer van 2006 zullen de opnames plaatsvinden. Het programma zal in een nieuw jasje worden gestoken, maar ook in deze nieuwe versie staan de lotgevallen van Kootje, Lukas en Doortje centraal. De serie speelt zich af rond het jaar 1969 in de Amsterdamse kroeg 't Schaep met de 5 Pooten, evenals in de wasserette van Doortje.
KRO-eindredacteur Brigitte Baake is enthousiast: "De liedjes krijg ik nu al niet meer uit mijn hoofd. We hebben erg veel lol bij de voorbereidingen, maar het zal ook een feestje worden voor de kijkers en niet alleen voor degenen die de serie nog van vroeger kennen!"
De originele TV-serie, geschreven door Eli Asser en Harrie Bannynk, werd door de KRO in 1969-1970 uitgezonden en trok in die tijd miljoenen kijkers. De aflevering van februari 1970 haalde zelfs een kijkdichtheid van 70%, dat waren 6 ¼ miljoen kijkers. Er waren toen twee Nederlandse TV-netten. Hoewel 't Schaep met de 5 Pooten uit slechts acht afleveringen bestond, werd de serie in 1970 bekroond met de Televizierring. De hoofdrollen werden vertolkt door Leen Jongewaard, Adèle Bloemendaal en Piet Römer. Van het oorspronkelijke materiaal is nauwelijks iets bewaard gebleven.
start: november 2006 op de zaterdagavond op Nederland 1.