Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

23.9.05

Zaak gesloten: Head Cases al geschrapt

Het seizoen is nog nauwelijks van start in de VS of de eerste slachtoffers zijn al gevallen: Head Cases, een nieuwe dramaserie met daarin filmster Chris O'Donnell in de hoofdrol, is alweer geschrapt. De serie, die afgelopen woensdag pas zijn tweede uitzending beleefde ging al met matige cijfers in premiere (en dat zonder noemenswaardige concurrentie). Afgelopen woensdag ging echter een nieuwe reeks van Lost van start op hetzelfde tijdstip als Head Cases. Lost scoorde ongehoord hoge kijkcijfers (meer dan 23 miljoen kijkers). De premiere van Lost was de best bekeken premiereaflevering van een dramaserie van ABC in tien jaar tijd, en zorgde er daarmee voor dat het toch al lage kijkersaantal van Head Cases ook nog eens gehalveerd werd. (Een volledig lijstje met de gebroken records van Lost vind je hier)

Niet alle series is hetzelfde lot beschoren als Head Cases, al is het wel een beetje vroeg om op basis van 1 uitgezonden aflevering te oordelen. Prison Break doet het al een aantal weken succesvol op FOX, Everybody Hates Chris van het kleine UPN versloeg in haar eerste week de eerste aflevering van het tweede seizoen van Joey, hetgeen een prestatie van jewelste genoemd mag worden. My name is Earl, een nieuwe comedy van NBC deed het eveneens verassend goed. Ten slotte lijkt 'Invasion' de best scorende thrillerserie te gaan worden. De serie scoorde bijna dubbel zo goed als Threshold en Surface.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik vind het wel een beetje vreemd. Head cases (moet de 2de nog kijken) was zeker niet onaardig... Overigens vond ik de premiere van INvasion tegenvallen ten opzichte van Threshold, er was weinig echt te zien maar goed misschien zijn ze wel enorm aan het opbouwen. Overigens is de comedy "How I Met Your Mother" geniaal. Heb hier een daar al gelezen dat het misschien de nieuwe friends kan worden, de eerste aflevering was echt briljant... Gr. Cees

11:26 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home