Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.9.05

Thriller-TV nieuwste trend VS

De laatste keer dat we met de rand van het kussen voor de ogen TV zaten te kijken was tot voor kort nog 'The X Files', waarin de aliens van Mulder en Scully ons de stuipen op het lijf jaagden. Buffy was zo nu en dan ook nog spannend, maar daar hield het grotendeels mee op. Tot daar afgelopen jaar ineens 'Lost' was, die behalve met spannende thrillerachtige elementen ook gebruik maakt van uitgebreide flashbacks in de levens van de hoofdpersonen.

Dit jaar is er ineens een vrachtlading thriller voor de kijker. Dat lijkt geinspireerd op het succes van Lost, en zal in zekere zin ook zo zijn. Daar staat tegenover dat TV-bazen ook (zouden moeten) kijken naar welk genre ondervertegenwoordigd is en waar dus nog kansen liggen voor een zender. Gezien het succes van Lost is er zeker nog ruimte voor 1 a 2 nieuwe thrillerseries.

Een drietal shows lijkt direct geinspireerd op Lost:
- Allereerst Invasion (ABC), waarin 'iets' in Florida arriveert tijdens een orkaan. Staat geprogrammeerd na Lost en daarom is de succeskans al wat groter. Is van de drie een van de betere, aldus de meeste reviews tot nu toe.
- Threshold (CBS), door de een geprezen (USA Today), door de ander in de grond geboord (Futon Critic). De pilot was naar onze mening spannend, maar niets wat we nog nooit eerder gezien hadden. De vraag is hoe lang dit spannend kan blijven zonder dat het een traag gedoe wordt. Maar zeker leuk genoeg om te wachten op aflevering twee.
- Surface (NBC), vreemd genoeg op het hele gezin gericht, dus niet even spannend als de andere twee, en vrijwel unaniem de grond in geboord. Wij vonden het maar een rommeltje, aan het plot is geen touw vast te knopen. De karakters zijn niet interessant, en waar de aliens in Threshold doen ons sidderen, zijn we hier hooguit ietwat nieuwsgierig. Geen lang leven beschoren.

Dan de thrillers zonder Aliens:
- Supernatural (WB), twee aantrekkelijke jongens zijn in het donker (je ziet ze nauwelijks!) mysteries aan het oplossen ('monster van de week'). Af en toe best spannend, maar clichematig. Opvallend veel buitenopnames. Ziet er goed uit, maar gaat waarschijnlijk vervelen na een paar afleveringen. Heeft wel potentie, en dat blijkt ook uit andere recensies.
- The Night Stalker (ABC), zo: wat is het begin spannend! Na een kwartier dut het geheelte helaas weer een beetje in, maar in deze X-files look-a-like valt genoeg te zien om niet in slaap te vallen. Eigenlijk een remake van een oude serie, maar mij viel t niet op.
- The Ghost Whisperer (CBS), het minst thrillerachtig van alle series. Nog niet gezien (ligt wel klaar om te kijken), maar de recensies nodigen tot nu toe niet uit.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

ik ben het meest benieuwd naar invasion, de andere series lijk me niet zo interessant. Zelf heb ik net de pilot van reunion zitten kijken. Een goede pilot, smaakt naar meer, ben alleen benieuwd of het stand houdt ( 7 miljoen kijkers) als het vanaf volgende week tegenover CSI staat!!

6:47 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home