Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

3.8.04

Series in ontwikkeling, maar zonder zender

In onderstaand overzicht vind je een kleine verzameling van projecten die in ontwikkeling zijn bij Nederlandse producenten maar om wat voor reden dan ook nog geen zender hebben gevonden.

Dr Bram
Een soort Nederlandse variant op het Amerikaanse programma Dr. Phil. Er zou binnenkort een proefaflevering gemaakt voor een Nederlandse versie van deze show door producent TeVe Holland, die eerder verantwoordelijk was voor de enige andere Nederlandse dagelijkse talkshows zonder nieuwsbinding: Catherine, Lenferink! en Thomas.
In het programma zal psychiater Bram Bakker op geheel eigen wijze allerlei alledaagse problemen aan de orde stellen en er mee aan de slag gaan. (deels via Medialog) (14/06/05)

Glamourland
Shownieuws meldt dat Suze Mens (dochter van Harry Mens) bezig is met een nieuwe editie van Glamourland, maar dan gepresenteerd door haar. (12-05-05)

Ego: The Challenge
Details in deze post.

Kerry's Getting Married
Net als The Farm en Expeditie Robinson een programma van het Zweedse Strix. Kerry is een toekomstige bruid waarvan de trouwdatum al vaststaat, het orkest al geregeld is, de gasten al uitgenodigd, maar de bruidegom nog ontbreekt. In een aantal afleveringen wordt een zoektocht voor de bruidegom gevolgd. Het concept is extreem succesvol uitgezonden in de scandinavische landen, en is ook door een Nederlandse producent aangekocht. Zender, Start, Producent: allen onbekend.

Mis(s) Nederland Verkiezing 2005 voorheen: UNTITLED Lucille Werner Project
Een Missverkiezing, maar dan met gehandicapten. In de Telegraaf zegt presentatrice Lucille Werner: 'Het eerste programma dat we maken lijkt op een Idols-selectie. Daar laten we experts de eerste schifting doen van alle aspirant-missen die zich hebben aangemeld. Vervolgens komen er vijf afleveringen waarin we in totaal 10 finalekandidaten thuis verrassen en hen met kleding, make up, en wat al niet aan adviezen en lessen gaan voorbereiden op de eindstrijd. Dit najaar volgt dan de zinderende tv-amusementsshow, waarin de definitieve mis(s) Nederland zal worden gekozen.'
Op welke zender het programma komt is nog onbekend. Het wordt geproduceerd door Eye2eye producties.

Oude Singel 69
In navolging van 'Bitches' is onlangs een nieuwe dramaserie gepitched waarbij jongeren de doelgroep zijn. Het gaat hierbij om 'Oude Singel 69', een dramaserie waarin 'op realistische wijze' (aldus producent 'UitzendKracht Producties') 6 corpsstudenten gevolgd worden die woonachtig zijn in Leiden. Afgelopen april is de pilot opgenomen. In die pilot spelen Fem Petraeus (ONM), Elise Schaap (Bitches) en Anna drijver (eveneens Bitches) samen met 3 onbekendere acteurs een hoofdrol. De pilot is afgelopen week getoond aan een aantal publieke omroepen en naar de berichten die wij horen is de pilot nog goed ook. Wellicht een leuke opvolger voor 'Bitches'? We zullen t zien.

Untitled Autoprogramma Palazinno
Producent Palazinno meldt dat ze bezig is met een autoprogramma waarbij de proefritten en de 'mening' in het programma daarover niet van A tot Z betaald worden door de autofabrikant zelf (zoals nu het geval is bij alle bestaande autoprogramma's) (11-05-05)

Untitled Dramaserie Endemol
Endemol begint in jule 2005 met de opnamens voor een nieuwe dramaserie. Zie ook hier. (9-7-05)

Untitled Reality Serie
Bronnen melden ons dat Blue Circle vanaf april '05 met de productie start van een nieuw realityprogramma. Meer details van het programma, of zelfs de uitzendende zender zijn nog onbekend. Gezien het feit dat Blue Circle afgesplitst is van RTL, lijkt dat de meest voor de hand liggende opdrachtgever. Het programma is op zijn vroegst te zien in september.

Untitled Geschiedenisprogramma Gert Jan Droge
Shownieuws meldt dat Gert Jan Droge bezig is met een geschiedenisprogramma (12-05-05)

Untitled Realitysoap Geert Hoes
Uitgerekend Geert Hoes, een GTST-acteur, zou bezig zijn met een reallifesoap over zijn gezin. Dat beweert Noordzee FM. De opnames vinden vooral plaats in het buitenland. "We zijn bezig om in Nepal en Zuid-Afrika te gaan draaien", aldus Hoes. "Ik ben er nog nooit geweest. Maar ik wil er erg graag een keertje naartoe. We zijn voor deze soap gevraagd en nu ben ik erg druk met de onderhandelingen."


INMIDDELS GECANCELLED

UNTITLED Broertjes De Boer Project
Endemol is met de twee broers in gesprek over een real-life soap. Wanneer, of en bij welke zender de serie op de buis komt is nog onbekend. De kans dat het programma ook daadwerkelijk komt lijkt volgens de laatste berichten (30 september 04) vrij klein.
UPDATE: de Broertjes wilden toch te veel geld. Project dus door t afvoerputje.

UNTITLED Dries Roelvink Project
De Amsterdamse volkszanger zou met verschillende producenten in gesprek zijn voor een real life soap. Alle overige details (producent, zender, start) zijn onbekend.

UNTITLED Vinkenslag project
Waar The Storms Factory voor SBS6 al bezig is met haar Vinkenslag-project verkeert Endemol nog in de planningsfase. UPDATE: Endemol heeft het programma gecancelled.