Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

29.9.04

'Ego:the challenge' = 'Be a Moviestar'? (update)

Lees allereerst deze post over 'Be a Moviestar'. Vergelijk hem vervolgens met het vandaag in de Telegraaf aangekondigde concept van 'Ego: the Challenge'. Beide projecten zijn programma's waarin voor een nieuwe Nederlandse film een missende rol wordt ingevuld door middel van een TV programma waarin kandidaten allerlei opdrachten moeten vervullen waarna het publiek kan bepalen wie de rol in de film krijgt. 'Be a Moviestar' werd echter uitgesteld omdat de film waaraan het programma gekoppeld was niet doorging.
De film 'Ego' (waaraan 'Ego: the challenge' gekoppeld is) was al gepland voordat men met het programma op de proppen kwam. Het was ook altijd de bedoeling dat één van de hoofdrollen ingevuld zou worden door middel van een challenge, maar dat dit door middel van een TV programma gaat gebeuren is nieuw.
Feit is dat de programma's erg veel op elkaar lijken en dat bij ons de vraag oproept of het niet stiekem gaat om hetzelfde project, of anders: jatwerk.

Ego: the Challenge schermt nu met het feit dat ze met twee commerciele omroepen in gesprek is voor uitzending van het programma. Ongetwijfeld zijn dit Yorin en Veronica.
Overigens vreemd dat er aan de film geen bekende producent meewerkt en tóch een budget van 4-5 miljoen euro heeft. Even in Google 'Marleen Evertsz' (de producente) zoeken levert niets op. Regisseur Robert Matser blijkt verantwoordelijk voor nog een ander project in de pijplijn: de boekverfilming van 'Het Hemelse Gerecht' (toevallig ook met Isa Hoes, net als Ego). Ego wordt zijn eerste (!) film. Hij moet wel héél goed zijn wil hij meteen de beschikking krijgen over een dusdanig budget. Het Nederlandse fonds voor de film geeft in ieder geval geen cent aan de film.
Het bedrijf wat er achter zit is EGO Structured 'een organisatie die nieuwe marketing concepten ontwikkelt in de creatieve, marktgestuurde entertainment industrie'. Wordt de film dan misschien compleet gesponsored?

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het is inderdaad wel érg toevallig.

Kleine correctie, overigens: de reden dat "Be a moviestar" niet doorging, is niet omdat de daaraan gekoppelde film noet doorging.

9:33 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Dat Be a Moviestar niet doorging(/is uitgesteld) om het niet doorgaan van de film waaraan het programma gekoppeld was staat ook in de andere post waarnaar gerefereerd wordt in deze post.

11:25 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad, dat klopte ook al niet ;-)
De film is verre van afgeblazen.

4:39 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

wat is je bron? De volkskrant meldde destijds dat de film afgeblazen was.

5:14 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Be A Movie Star dat was pas een groot succes tjonge wat een mislukking was dat.

3:07 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home