Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

6.10.04

TROS 2004-2005

De aankondiging van twee nieuwe TROS programma's binnen een week geeft ons de gelegenheid het overzicht van de TROS voor het komend seizoen te openen.


NIEUW

Bankgeheim
De BankGiroLoterij heeft een gigantisch arsenaal van programma's die het gesponsord heeft, maar die het niet langer dan 1 seizoen op de buis uitgehouden hebben. Marc Klein Essink mag nu proberen de eerste reeks van Bankgeheim tot een succes te maken. Bankgeheim zelf is een programma waarin kandidaten door middel van tactisch inzicht een bankgeheim moeten zien te kraken. Producent is Eyeworks. Het programma was eerst aangeboden aan de AVRO maar die vond het programma maar niets. De TROS was kennelijk wel geinteresseerd in het programma.
Start: januari

UNTITLED Real life soap Jan Smit
In 11 afleveringen wordt voor de TROS deze jonge zanger uit Volendam gevolgd. Men is inmiddels begonnen met filmen. De TROS is tot de beslissing gekomen om deze serie te starten na bemoedigende kijkcijfers van een special in september.
Start: onbekend, waarschijnlijk voorjaar 2005

UNTITLED TROS Middagprogramma
Rob Verlinden is in gesprek met de TROS voor een rol in een nog te lanceren middagprogramma van deze omroep op Nederland twee. Dat meldt onder andere Shownieuws.

1000 Sterren Stralen
TROS heeft ook wéér een talenten-jacht programma met een bijzonder kleffe naam in de planning staan: '1000 sterren stralen'. In dit programma wordt gezocht naar 'een nieuwe vertolker van het Nederlandse lied'. In april/mei had de TROS al een soortgelijk programma: 'een ster in 40 dagen'. Dit maal wordt gezocht naar een soort nieuwe Frans Bauer. Sterker nog: de 'ster' zal worden begeleidt door het management van Frans Bauer. Ook in dit programma is sprake van een vakjury en een platencontract.
Vreemd dat de TROS voortdurend zoektochten start naar vertolkers van het Nederlandse lied, zonder dat de nummers een goede ondersteuning geven op de radio. Wat heb je aan een artiest die je vervolgens nooit draait?
Bovendien komt net-genoot AVRO komend seizoen óók al met een zoektocht naar een zangtalent. Hierbij wordt echter ook gelet op zaken als het goed kunnen dansen. Vreemd dat er twee talentenjachten zijn op dezelfde zender in hetzelfde seizoen.
'1000 sterren stralen' zal vanaf zaterdag 30 oktober te zien zijn op Nederland 2.


BESTAAND

TROS Triviant
Ooit het programma waarmee Tineke Verburg onder het grote publiek bekend was: TROS Triviant. De presentatrice wilde echter meer dan voortdurend alleen de kwis presenteren en verdween van televisie (inmiddels is ze te zien op RTL5). Mireille Bekooij nam het stokje van haar over. De laatste nieuwe aflevering stamt alweer uit april 2003(!), maar inmiddels is bekend dat de TROS 26 nieuwe afleveringen besteld heeft voor 2005 (of dit het seizoen 2004-2005 of 2005-2006 behelst is niet bekend). Ook deze afleveringen zullen weer gepresenteerd worden door Mireille Bekooij.

Spangen S4 (politie)
- start: begin 2005
- cast ongewijzigd: Linda de Mol en Monique van der Ven
- dag: onbekend, zondag?
- laatste seizoen, TROS stopt geld voortaan in de weekendsoap.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

komt heartbeat niet terug? ook van bankgirolotery

9:11 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Vooralsnog is dat niet bekend. Maar logischerwijs zou met redelijk grote zekerheid gezegd kunnen worden dat het programma niet terugkomt omdat de BankGL nu naar de TROS is gegaan.

9:53 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

't is jammer dat dit VOORLOPIG het laatste seizoen is van Spangen. Maar de TROS steekt z'n geld in meer dan alleen de weekendsoap; Spangen moet voorlopig wijken, omdat ze nu ook meebetalen aan de Belgische serie Flikken en Commissaris Witse (dat weet ik nog niet zo zeker). En dat er niet meer Nederlandstalige volksmuziek gedraaid wordt op de radio, dat is puur de beslissing van de radiocoördinatoren van Radio 2 en 3FM.

6:13 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Blijft vreemd dat de TROS een muzieksoort aan het ondersteunen is die ze zelf niet uitzendt op de radio, ook al ligt dat niet volledig aan haarzelf. Wat Spangen betreft: komend seizoen is ECHT het laatste. In het bericht van de Telegraaf van 13 mei 2004:

"De tv-politieserie Spangen van de TROS verdwijnt over een jaar van de buis. De laatste opnamen worden deze dagen gemaakt en begin 2005 uitgezonden.

Dan is het uit met de reeks met Monique van de Ven en Linda de Mol in de hoofdrollen, bevestigde donderdag de TROS.

"Drama maken is vreselijk duur en we gaan ook met de AVRO en BNN Het Glazen Huis maken, een serie die drie dagen per week op de tv gaat komen" , aldus een woordvoerster.

De TROS wil daar het geld en de aandacht aan gaan besteden."

7:48 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home