Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

23.9.04

Kijker vindt 'Lost'

In navolging van onze post van gisteren over de nieuwe dramasensatie 'Lost' uit Amerika nu de kijkcijferresultaten van de premiere.

De premiere van Lost trok maar liefst 18 miljoen kijkers en overtrof hiermee elke verwachting. Het was het hoogste aantal kijkers dat zender ABC sinds 2001 in het timeslot 8pm op woensdag behaalde. Het was bovendien de beste bekeken dramapremiere sinds 1995 (!) van ABC én het best bekeken programma van alle zenders in de categorie 18-34, 18-49 én 25-54 én de best bekeken niet-franchise premiere sinds Providence in 1999. Een gigantisch succes dus.

Scores van enkele andere nieuwe series:
LAX (de nieuwe Heather Locklear) daalde in de tweede week gigantisch (-33%)
Hawaii (politieserie op... jawel: Hawaii) daalde in de derde week naar teleurstellende derde plaats
CSI:NY (de derde variant op CSI): versloeg op eerste avond meteen Law&Order, iets wat niemand in járen gelukt is
Father of the pride (animatieserie van de makers van Shrek): loopt matig, maar redelijk stabiel. De grond in geboord door recensenten.
The Mountain (prime time soap van makers The OC): presteerde ronduit matig, zo niet slecht. Iets wat recensenten hoopten, want ze hadden geen goed woord over voor de serie.
Veronica Mars (meisje is soort undercover agente op school): presteerde teleurstellend bij premiere, recensenten noemen het een van de betere nieuwe programma's.

Eerdere Amerika coverage:
Fall TV Premiere Week
Series uit de VS die we in Nederland nog kunnen verwachten
Overzicht Cable Series VS
Amerikaanse TV Stations in de problemen