Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

3.7.04

Wat is 'Popstars: The Rivals'? Kort! That's for sure!

Op RTL4 zijn de eerste wervingsspotjes te zien voor de opvolger van Idols: Popstars: The Rivals. Gewezen wordt op de site van het programma (www.popstarstherivals.nl).

Omdat de site maar erg summier is met informatie hebben we zelf maar het een en ander uitgezocht.

Net als Idols bestaat het programma uit een aantal rondes. Dat zijn er echter veel minder dan bij Idols. In Engeland begon het programma meteen in september, en volgde de finale al in november. Gezien het feit dat RTL4 het op de site ook al heeft over een finale met kerst, lijkt het erop dat ze ook in september gaan beginnen.

Als RTL4 hetzelfde concept ongewijzigd uitzendt in Nederland betekent dat het volgende:
- Er zijn 14 afleveringen, plus 1 kerstspecial. (er is nog een ingelaste aflevering betreffende het 'ontslag' van een kandidaat die had gelogen over haar leeftijd geweest in GB, maar die laten we buiten beschouwing)
- Het programma begint begin septemer
- De eerste twee afleveringen gaan over de open audities. Aan het eind van de 2e aflevering beslissen de juryleden (4 in totaal) welke honderd kandidaten naar de volgende ronde in London (hier waarschijnlijk Hilversum) gaan
- De derde aflevering bestaat uit workshops. Op basis van de workshops worden 50 kandidaten gekozen die naar de volgende aflevering mogen. 25 meiden, 25 jongens.
- Iedereen laat zn kunstjes nog eens zien in aflevering 4, maar men krijgt ook de mening van de jury te horen.
- Het aflevering 5+6: welke 10 jongens respectievelijk meiden gaan door naar de volgende ronde? Ze horen het in deze aflevering (1 aflevering voor de jongens, 1 voor de meiden)
- aflevering 7: de liverondes beginnen vanuit de studio. Mannen treden live op. Vrouwen geven ook hun mening over prestaties van de zingende mannen. 1e mannelijke kandidaat eruit op basis van minste stemmen van publiek.
- aflevering 8: zelfde principe als aflevering 7, maar dan met vrouwen die optreden.
- aflevering 9: Twee mannen vliegen eruit op basis van minste stemmen publiek.
- aflevering 10: zelfde principe als aflevering 9, maar dan met de vrouwen die optreden.
- aflevering 11: na optredens wordt wederom door public voting 1 man met de minste stemmen weggestuurd
- aflevering 12: hetzelfde geldt voor de meiden.
- aflevering 13: het publiek kiest na optredens van de 6 laatste mannen welke 5 er in de band komen
- aflevering 14: hetzelfde geldt voor de meiden.

Uit aflevering 13 en 14 komen dus de twee popgroepen. Het is dan half November. Vervolgens wachten we een maand om met kerst terug te komen voor een special. In deze special wordt onthuld welke van de twee bands de meeste singles heeft verkocht. Welke van de twee bands staat op 1?

Vreemd dat RTL4 niet heeft gekozen voor het oorspronkelijke concept Popstars, waar gewoon één band gevormd wordt, maar meteen voor de opvolger met 2 bands heeft gekozen.

Zodra we meer weten over het programma zullen we dat melden.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als de serie op 25 september begint en 14 afleveringen zal duren, is de finale op 25 december. Misschien dat ze ergens een aflevering eruit zullen snijden? Wat denk je?

1:47 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

12:25 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home