Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

18.6.04

Wat te verwachten van RTL5

RTL5, wat moeten we ervan zeggen. Overdag heeft het identiteit met het prettige RTLZ-nieuws, ´s avonds is het t tegenovergestelde met een ratjetoe van verschillende series die afgeschreven moeten worden gemixt met films die nog op de plank lagen. Ooit in de markt gezet als intelligente zender, al snel veranderd in de realityzender van Nederland. Ooit was dit een populaire zender, totdat Fons van Westerloo vertrok naar SBS om daar SBS6 op te zetten. Vervolgens kreeg SBS het in Europa voor elkaar dat RTL5 een marktaandeelbeperking kreeg opgelegd omdat RTL anders te machtig zou worden. Sindsdien is er op RTL5 weinig meer te beleven. De zender richt zich op mannen, en dat blijkt uit de mix van erotiek, autoprogramma´s en wat sport. De smoel is helemaal uit de zender sinds '5 in het land' verdwenen is. Van het beloofde dagelijkse mannenmagazine hebben we nooit wat gezien. Wij in ieder geval niet. RTL5 is wat ons betreft het TV10 van 2004. High profile programma´s heeft de zender niet, maar die heeft het ook nooit gehad. Kunnen we die verwachten? Waarschijnlijk niet, eerst moet het andere zorgenkindje Yorin van het infuus afkomen. Tot die tijd het belabberde lijstje programma´s van hieronder. Dat ze zender nog kijkers trekt komt alleen door het feit dat het sinds 10 jaar op de '5' van de afstandbediening van mensen vastgeroest zit.

Een overzicht van de RTL5 programma´s en of we ze terug kunnen verwachten:


NIEUW

Gek op wielen
Terwijl de site van RTL5 nog vrolijk aangeeft dat Huub Stapel 6 september terugkeert met zijn Stapel op Auto's is inmiddels al bekend dat Huub Stapel er mee stopt. De sponsors en het format blijven echter grotendeels, maar dan met een nieuwe naam en presentator. Gek op Wielen is feitelijk hetzelfde met een nieuwe naam. Een truc die SBS6 ook uithaalde met de overgang van 'De zesde versnelling' naar 'Auto Xperience' (zie ook hier). Bavo Galama, vooral bekend als panellid van Ook Dat Nog, gaat het programma presenteren. In het programma de gebruikelijke onderdelen voor autoprogramma's: autonieuws, rij-impressies, wetenswaardigheden over mobiliteit, etc.
Start: Maandag 13 september om 22:00

Houtstraat 5
Met probeert de centrale vraag 'wat komt er allemaal bij kijken om ons Nederlanders het leven te laten leiden zoals we dat doen?' te beantwoorden.
Start: 11 september

Mioch vs Goderie
Het valt toe te juichen dat RTL5 het weer probeert met een filmprogramma. Slim ook om er twee filmcritici op te zetten. Wel ben ik bang dat het wéér zo'n soft gebeuren wordt als bij eerdere programma's van Mioch. Goderie durft te zeggen dat een film 'ronduit kut' is, dus er is hoop. Waarom echter de vrijdag???? Dan zit de doelgroep toch júist in de bioscoop?
Start: vrijdag 17 september

Voetbal Insite: De Aftrap en Voetbal Insite: De Nabeschouwing
Op vrijdag wordt vooruitgeblikt op het komend voetbalweekend en op maandag nabeschouwd. Deskundige is Johan Derksen en presentator is Wilfred Genee, net als in de 'gewone' editie van Voetbal Insite.
Start: vrijdag 13 augustus


BESTAAND

100% ondernemer (businessreality)
In deze 17-delige reeks gaat een vierkoppige jury op zoek naar de ultieme ondernemer van Nederland (een zelfstandig ondernemer met ambities).
start: zondag 15 augustus
tijd: onbekend

Business Class (talk)
De Talkshow met Harry Mens gaat gewoon door, op zondagochtenden
Start: 29 augustus

Feijenoord TV
behoeft geen toelichting. Gesponsorde rommel voor de liefhebber.
Start: 25 september

Nederland in bedrijf
Nieuwe serie reportages over oa voedsel en voedselkwaliteit gepresenteerd door niemand minder dan ex-TROSser Tineke Verburg.
Start: zondag 3 oktober 2004, voooralsnog 21:00
bijzonderheden: in ieder geval 10 afleveringen

Mijn Beroep
Elke aflevering worden twee beroepen onder de loep genomen. Dat wordt een kijkcijferknaller! (Sorry voor het cynisme).
Start: 30 november

Voetbal Insite
Naast de twee voor en nabeschouwingen is er ook nog de 'oude' versie van Voetbal Insite waarin met 3 gasten en vaste gast Johan Derkse onder leiding van presentator Wilfred Genee gekeuveld wordt over voetbal.
Start: maandag 6 september

Yacht Vision, RTL Transportwereld, This is Golf en alle andere puur door sponsoring bestaande programma´s keren terug, maar who cares?

STATUS ONBEKEND

Mens & Lijf


GECANCELLED

Stapel op Auto´s

Wintertijd
komt NIET terug op RTL5, maar komt misschien terug op Nederland 3


1 Comments:

Anonymous Jelle said...

Wat ik dan zo pijnlijk vind om te lezen, is dat je zegt dat overdag RTL Z wordt uitgezonden iop RTL 5. Nu val je door de mand met je analyse, want de economische nieuwszender is te zien op RTL 7. Just for your info.

2:03 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home