Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

21.7.04

Overzicht RTL4 seizoen 2004-2005

Hieronder vind je het overzicht van de programma's van RTL4 van het seizoen 2004-2005.

Een vooruitblik op het seizoen 2005-2006 vind je hier.


NIEUW

Bekend & Bekeken
Gesponsord door Dayzers gaat Sylvana Simons bekende Nederlanders met een verborgen camera neppen.
Start: maandag 7 april om 20:30

Froger, Joling & Gordon
De nieuwe real-life soap van deze drie zangers. Voor meer details zie hier.

Geen Cent te makken
Een programma dat mensen tips wil geven over hoe het haar financiele problemen kan oplossen. Er zijn nieuwe afleveringen besteld.
Presentator Peter van der Vorst.
Was te zien vanaf donderdag 11 november, 20:30

House Vision
John Williams en Stella Gomans laten vakantiewoningen van Nederlanders in het binnen- en buitenland zien. Ongetwijfeld tot op het bot gesponsord, want wie verzint zoiets?
start: zondag 5 september, 19:00

In je Recht
In het programma getiteld ‘In je Recht’ gaat Chazia onderzoeken of de consument in bepaalde gevallen wel juist behandeld is. Het programma lijkt in dat opzicht op ‘Kat in de zak’, het programma dat eerder als vullertje tussen RTL Boulevard en het RTL Nieuws ingeklemd zat. Ook dit nieuwe programma zal slechts een kwartiertje per aflevering duren. Belangrijkste verschil met ‘de Kat’ is dat Chazia voor dit programma ook op locatie zal presenteren en ze niet louter voor een blue screen items inleidt.
Start: woensdag 20 oktober: 22:15

De Staatsloterijshow - Live
De Staatslotelijshow krijgt een nieuw maandelijks format. Tot en met december blijft Irene van der Laar de huidige programma's van de Staatsloterij op RTL4 presenteren, daarna volgt vanaf januari 2005 een nieuw programma rondom de loterij. Carlo Boszhard zal de presentatie voor dat programma op zich nemen, wellicht met Chantal Janzen.
Start: dindag in januarie 2005

Waar een wil is S2
Irene Moors lost in het programma conflicten en problemen in de relationele- of familiaire sfeer. De kandidaten worden hierbij gevolgd op hun weg naar een mogelijke oplossing.
Start: donderdag 3 april 2005

Win ' t & In ' t voorheen 'Staatsgeheim' en 'Untitled Dayzers programma'
RTL4 meldt in een persbericht dat Endemol een wekelijks programma gaat maken rondom loterij Dayzers. Het programma begint in januari en zal prime-time op de maandagavond geprogrammeerd staan. 'Een spannende en nieuwe spelshow waarbij kandidaten kans kunnen maken op grote geldbedragen'. Presentatie is in handen van Carlo Boszhard. Er zijn vooralsnog 9 afleveringen besteld.
Start: een maandag in januari 2005

Waar een wil is
Uit een interview in het AD met Irene Moors blijkt dat ze vanaf zaterdag 6 November het programma 'Waar Een Wil Is' zal gaan presenteren. 'Hierin zal Moors mensen helpen die problemen hebben en er niet meer zelf uit komen, bijvoorbeeld bij een voortslepende ruzie' (Medialog)
Start: donderdag 3 april om 21:30


BESTAAND

Achmea Kennisquiz
Ooit begonnen op SBS6, na 1 seizoen verhuisde het naar RTL4, waar het nu al 2 jaar floreert op de zondagavond. Een terugkeer is dan ook niet meer dan normaal.
Start: zondag 5 september, 20:00

Aperativo
Het praatprogramma voor vrouwen onder leiding van Myrna Goossen komt terug. Wel zonder de kok Angelique, die de overstap maakte naar SBS6.
Start: 21 september, 17:00

Barend en van Dorp
Komt in het voorjaar weer terug. Maar is wellicht wel het laatste seizoen in huidige vorm.
Start: 7 maart 2005, om 22:45.

Bestemming Nederland
Programma over de toeristische hotspots van Nederland
Start: zaterdag 30 april om 19:00

Campinglife S4
Een programma over camperen. Dat kan alleen in Nederland. Bovendien bestaat het al járen. Waarschijnlijk zelfs tegen de verwachting in van RTL4 zélf. Corine Boon (zwangerschapsverlof) wordt tijdelijk vervangen door Marit van Bohemen, die daarmee eindelijk weer mee terugkeert op het scherm na ruim een jaar afwezig te zijn geweest.
Start: 30 oktober, zaterdag 19:00
Opmerking: IdtV heeft het over het 3e seizoen van de serie op haar site, maar het komend seizoen is toch al echt het 4e.

Dier EnZo
Mike Starink komt terug voor het zesde seizoen van het programma dat ons onder andere de laatste gadgets op diergebied laat zien.
Start: 25 september, 16:30

Editie NL
Jarenlang probeerde men Hart van Nederland na te apen rond 18u op RTL4, maar sinds afgelopen september heeft RTL4 een eigen actualiteitenrubriek die vooral probeert op Amerikaanse leest met grafiekjes actualiteiten uit te leggen. Er komt een tweede editie van een kwartier om 22:30. Dat betekent concurrentie met Hart van Nederland en NOVA.
Start Editie 2: 13 september

Eigen Huis en Tuin
Dit jaar zonder Rob en Nico, die aanvankelijk overstapten naar concurrent SBS6. Het programma heeft ook een nieuwe producent: IdtV. Myrna Goossen is inmiddels vervangen door Corine Boon, die een van de drukste presentatrices van Nederland lijkt te gaan worden met in ieder geval twee programma's.
Start: 4 september, 18:00

Goede Tijden, Slechte Tijden
30 augustus terug met nieuwe afleveringen. Zoals altijd op het tijdstip 20:00.

Grijpstra en de Gier S2
Een tweede serie van deze politieserie is reeds bevestigd. Wordt door RTL4 gezien als de vervanger voor Baantjer. De cast is ongewijzigd
Start: vrijdag 4 maart 20:30

Hoe schoon is jouw huis?
Twee eigenwijze vrouwen leren viespeuken eens hoe ze moeten schoonmaken.
Start: donderdag 23 september, 20:30

In Holland staat een huis
Even leek het erop dat Martijn Krabbe niet meer hoefde terug te keren naar RTL4, maar uiteindelijk mag Martijn beginnen aan een nieuw seizoen.
Start: dinsdag 5 Oktober, 21:30

Je Echte Leeftijd: The Challenge
De sponsors van 'Je Echte Leeftijd' lijken toch weer geld op tafel te leggen voor een nieuwe reeks van dit programma. Dat ondanks de matige kijkcijfers van het afgelopen seizoen. Komend seizoen zullen wederom een paar wijzigingen in het format worden aangebracht in de hoop kijkers te blijven te trekken. Het programma heet voortaan 'Je echte leeftijd: the challenge'. Zes ongezonde probleemgevallen moeten in 13 weken klaargestoomd worden om een halve marathon te kunnen lopen. Vreemd overigens dat vrijwel álle RTL4 programma's een Nederlandse titel krijgen (bijvoorbeeld: The Apprentice --> Trumps Opvolger) maar dat uitgerekend een Nederlandse titel als toevoeging 'the challenge' krijgt. Was 'de uitdaging' hier ineens niet geschikt?
Start: december, zondagen om 18:55.

Life and Cooking
De hysterische show van Carlo en Irene bleef redelijk constant qua kijkcijfers en keert -zonder dat dit een verassing kan zijn- gewoon terug.
Start: 5 september, 17u

LookingGood
Het programma onder leiding van Mariska Hulscher zal licht veranderen door de komst van een andere imago-stylist. Dyanne Beekman zal namelijk vertrekken naar SBS6 om daar het nieuwe trouwprogramma 'Mijn mooiste dag' te presenteren. Maik de Boer zal de taak van Dyanne gaan vervullen.
Start: donderdag 23 september, 21:00

Pulse
Nu er ook een blad van het programma gelanceerd is, is de terugkomst van de celebrity pleasing talkshow een no-brainer. Het programma verhuist van de zaterdag weer terug naar de vrijdag
Start: 4 maart, 21:30

Rozengeur en Wodka Lime S5
Een vijfde seizoen is bevestigd
Cast: de oude cast min Nienke Römer (zwanger)
Start: per 6 maart 2005, zondag 20:30

RTL autowereld
Een écht onafhankelijk autoprogramma heeft Nederland nog steeds niet (taak publieke omroep zou je toch denken?), tot die tijd moeten we het doen met een gesponsord ding als RTL Autowereld.
Start: 4 september, 17:00

RTL Boulevard S4
Om het seizoen lijkt Boulevard een kwartier langer te worden. Dit seizoen zal RTL Boulevard één uur gaan duren. Inmiddels lijkt het wel duidelijk dat het programma in het seizoen 2005-2006 gaat terugkeren. Dat zal alleen zonder Beau van Erven Dorens zijn: die stopt per maart 2005 (of later). Van Albert Verlinde is in ieder geval bekend dat hij komend seizoen in ieder geval gaat afmaken.

De 10
Het lijstjesprogramma van de hand van Reinout Oerlemans, gepresenteerd door Peter van der Vorst. Het programma kómt terug, maar nieuwe afleveringen niet voor maart.

De TV Makelaar
Het programma van ex-TMF'er Sylvana over de koop en verkoop van een huis komt gewoon terug op de 'woonavond' van RTL4.
Vanaf: 21 september, 20:30

Van Kavel tot kasteel
Programma over het bouwen van eigen huis. Grotendeel betaald door Bouwfonds.
Start: 4 september, 17:30

Yacht Vision
Alles over verschillende soorten boten. Gesponsord.
Start: zaterdag 4 september, 17:30.


STATUS ONBEKEND

AVNU
De Talkshow van Albert Verlinde keert terug. Ons advies: doe wat aan het gebrek aan kritische vragen en het feit dat er te veel gepraat wordt over dingen die we al in 10 andere programma's gehoord hebben. Dat terwijl het programma veel interessante gasten weet te strikken.
Start: onbekend. Werd eerder op zaterdag en later op zondag uitgezonden. Waarschijnlijk wordt daar nu niet van afgeweken.

Char - Het Medium
Het programma waarin paranormaal begaafde Char Margolis praat met overleden familieleden van bekende en onbekende Nederlanders onder leiding van Chazia Mourali komt zeer waarschijnlijk terug, gezien het succes van het laatste seizoen.
Was te zien op donderdagen 21:30.

Doodnormaal
In dit achtdelige programma vertelden bekende Nederlanders over de dood en worden mensen die beroepsmatig met de dood te maken hebben gevolgd. Een soort 'I Love' over begrafenissen dus:). Aangezien de eerste reeks er voornamelijk was door toedoen van een sponsor, moeten we op hen wachten om te weten of er een seizoen 2 komt.
Was te zien vanaf Zondag 28 november, 23:00

De Erfenis S2
Gezien het relatieve succes van Telenovelle De Erfenis is een vervolgreeks niet geheel buiten beeld, ook al was De Erfenis een afgerond verhaal. Volgt op zijn vroegst in 2005.

IC S3
De enige overgebleven ziekenhuisserie van Nederland krijgt een derde seizoen. De cast is ongewijzigd. In tegenstelling tot andere jaren start de serie echter niet aan het begin van het seizoen. Aangezien opnames al wel gemaakt zijn komt de serie wél.
Start: September 2005

Life Begins
Tv-producent IdtV is bezig met een talkshow, Life Begins, voor de doelgroep 45 tot 64 jaar. Het programma moet uitgroeien tot een compleet merk, met een website en een bijlage in het tijdschrift Plus Magazine. Het programma gaat over onderwerpen als reizen, wonen, lifestyle en financiën, en zal vanaf het najaar in de weekenden bij RTL4 te zien zijn. (Bron Essent). Presentatrice zou zijn: Marlene Wouters.

Jouw Vrouw, Mijn Vrouw - NL
De Nederlandse versie van Wife Swap! Misschien wel de meest interessante toevoeging van RTL4 van het afgelopen seizoen. Twee vrouwen wisselen voor 10 dagen van gezin, hetgeen vaak voor vuurwerk en hilarische TV zorgt. Gezien het gigantische succes lijkt een terugkomst ons zeker.
Destijds te zien vanaf maandag 1 november, 20:30

Met Jambers onder zeil
De Telegraaf meldt dat Paul Jamers met RTL Nederland in gesprek is om van zijn programma 'Met Jambers onder zeil' (op veel sites incorrect "Op een Zeilschip met Bekende Nederlanders" genoemd) ook een Nederlandse variant te maken. In Belgie is het programma onlangs haar eerste seizoen begonnen op VTM. In het programma neemt Paul Jambers en zijn vrouw 2 bekende Vlamingen mee op een zeiltocht bij de kust van Kroatie. De eerste aflevering scoorde daar overigens maar matige kijkcijfers. (deel via Medialog)

De Perfecte Partner
Selectie en opnames voor het tweede seizoen zijn in volle start. Het programma waarbij vrienden/kennissen voor de vrijgezel een partner zoeken verhuist naar de zondag.
Start: zondag 5 september, 21:30

Staverman ziet alles
De filmpjes kennen we meestal al uit een van de al die andere programma's in de categorie 'leukste reclames' en 'spannende reality' en toch kijken er verassend genoeg elke week weer bijna een miljoen mensen. Met zoveel kijkers en lage productiekosten (selecteer een aantal filmpjes, huur studio, duw Stavermag achter de autoque en klaar ben je) is een terugkeer een nobrainer. Het programma is een goede time-slot redder, dus we prikken hem niet vast op een bepaalde dag.

Verhuisbericht
In dit programma van RTL4 verrast Peter van der Vorst mensen die van plan zijn te gaan verhuizen: de verhuizing wordt hen uit handen genomen, op aanraden van vrienden of familie. Ligt het aan mij, of weet je dan helemaal niet meer waar je spullen na de verhuizing gebleven zijn? Het programma gaat de woonavond van RTL4 opfleuren.
Liep goed, dus verwacht dit programma terug.

Wil je met me trouwen?
Gezien de kijkcijfers is een terugkeer bijna onvermijdelijk. Met gemiddeld meer dan 900.000 kijkers zeker geen slechte toevoeging aan het programma-aanbod van RTL4. In tegenstelling tot bij Campinglife zal Corine die programma wél blijven presenteren omdat de opnames niet strijdig zijn met haar zwangerschap.

De Woonbrigade
Een succesvol onderdeel van de Woonavond van RTL4. Sybrand Niessen blijft gewoon verbonden aan het project.
Start: onbekend


GECANCELLED

De Kat in de Zak
Dit programma komt NIET terug! RTL Boulevard wordt een kwartiertje langer.

PopStars: The Rivals
Gezien het matige succes van Popstars hoeven we zeker geen tweede seizoen te verwachten
Start: zaterdag 25 september, 21:00

Trumps Troonopvolger NL
De Nederlandse variant van het Amerikaanse programma waarin gezocht wordt naar een assistent van een groot zakenman. Bij gebrek aan een Nederlandse Trump geen Nederlandse versie.

Volgens hem, volgens haar
Komt NIET terug, maar maakt het iemand wat uit? Leuk bedacht, maar zonder goede scripts is het niets. Het was gewoon niet grappig.

Het Zonnetje in Huis

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

het zonnetje in huis gestopt? waarom dan? kijkcijfers zijn goed, en kraaikamp sr kan t ook wel weer over n half jaartje?

1:36 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Het Zonnetje is gestopt omdat oa de verhaallijnen op waren en men het wel een keer genoeg vond.

4:11 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Komt Kees & Co ook terug? De nieuwe cast was een flinke impuls voor de serie.

4:50 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

vooralsnog lijkt dat wel waarschijnlijk ja.

12:28 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home