Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

15.7.04

TROS Triviant's toekomst niet meer triviaal

Ooit het programma waarmee Tineke Verburg onder het grote publiek bekend was: TROS Triviant. De presentatrice wilde echter meer dan voortdurend alleen de kwis presenteren en verdween van televisie. Mireille Bekooij nam het stokje van haar over. De laatste nieuwe aflevering stamt alweer uit april 2003(!), maar inmiddels is bekend dat de TROS 26 nieuwe afleveringen besteld heeft voor 2005 (of dit het seizoen 2004-2005 of 2005-2006 behelst is niet bekend). Ook deze afleveringen zullen weer gepresenteerd worden door Mireille Bekooij.

TROS heeft ook wéér een talenten-jacht programma met een bijzonder kleffe naam in de planning staan: '1000 sterren stralen'. In dit programma wordt gezocht naar 'een nieuwe vertolker van het Nederlandse lied'. In april/mei had de TROS al een soortgelijk programma: 'een ster in 40 dagen'. Dit maal wordt gezocht naar een soort nieuwe Frans Bauer. Sterker nog: de 'ster' zal worden begeleidt door het management van Frans Bauer. Ook in dit programma is sprake van een vakjury en een platencontract.
Vreemd dat de TROS voortdurend zoektochten start naar vertolkers van het Nederlandse lied, zonder dat de nummers een goede ondersteuning geven op de radio. Wat heb je aan een artiest die je vervolgens nooit draait?
Bovendien komt net-genoot AVRO komend seizoen óók al met een zoektocht naar een zangtalent. Hierbij wordt echter ook gelet op zaken als het goed kunnen dansen. Vreemd dat er twee talentenjachten zijn op dezelfde zender in hetzelfde seizoen.
'1000 sterren stralen' zal vanaf zaterdag 30 oktober te zien zijn op Nederland 2.