Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

14.7.04

Wij hebben de opvolger van Sex and the City gezien!

Onze allereerste post -nu zo'n 1,5 maand geleden- ging over de vraag wat een geschikte opvolger zou zijn voor Sex and the City. Toen al opperden wij de nieuwe serie 'Desperate Housewives'. Toen was die mening voornamelijk gebaseerd op Amerikaanse pers en Amerikaanse previews. Inmiddels hebben we zelf ook een band bemachtigd van deze serie. De conclusie? Deze serie is geweldig, fantastisch, heerlijk en een lekker uurtje vermaak. Een kritische noot? Ja: kan de serie ooit de pilot overtreffen? Waarschijnlijk niet!

De Karakters

Mary Alice Scott heeft een perfect leven in een perfect stadje. Toch pleegt ze zelfmoord. Vier buurvrouwen waren redelijk goed met haar bevriend. Ze proberen te ontdekken waarom Mary zelfmoord heeft gepleegd. Want waarom zou je zelfmoord plegen met een voor de buitenwereld perfect ogend leventje? Om de vier buurvrouwen draait de serie met name:
- Teri Hatcher (Lois & Clark: The new adventures of Superman) als onzekere single moeder die al eeuwen droogstaat en op de begravenis van Mary valt op de nieuwe knappe buurman. Helaas voor haar heeft ook de slet van de buurt de jacht op de man geopend.
- Felicity Huffman (Voornamelijk bekend van de hier nooit uitgezonden, maar geniale comedy 'Sports Night'). Voorheen manager, maar nu tegen wil en dank moeder van 4 irritante mormels. Pakt voor het binnengaan van de begravenis een briefje tevoorschijn. Beweert tegenover de kinderen dat ze het nummer van de kerstman heeft ('I know a guy, who knows a guy, who knows an elf') en ze dit nummer zeker zal bellen om te zeggen dat de kinderen sokken willen met kerst als ze zich niet gedragen!
- Marcia Cross (Ooit Dr. Kimberly in 'Melrose Place', afgelopen seizoen 'Everwood'). Perfectionistische vrouw die 3 uur per dag in de keuken staat om 'cuisine' voor man+kinderen te maken. Lijkt gemodelleerd naar Anette Bening in 'American Beauty'.
- Eva Longoria (voornamelijk bekend van 'Young & Restless' en het hier nooit uitgezonden 'LA Dragnet'). Ooit getrouwd om t geld met een latino. Neukt nu overdag haar tuinman 'om niet zo te eindigen als Mary Alice Scott'.

De serie heeft de scherpe humor van Sex and the City, lekkere foute, maar o zo goed uitgewerkte verhaallijnen als in 'Melrose Place' en acteerwerk om je vingers bij af te likken! Het klinkt als een lopende reclamespot, maar de pilot ís gewoon extreem goed.

Inmiddels verschijnen er meer Nederlandse recensies van Desperate Housewives. Zoals op de web-log van sprk