Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

15.7.04

Endemol genomineerd voor EMMY Award!

Eigenlijk berichten we normaal gesproken niet over dit soort nieuws op TV toekomst, maar gezien het feit dat nog geen enkele andere site het nieuws heeft opgepakt kunnen wij het niet laten te vermelden: Endemol USA is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie 'Outstanding Reality Program' voor haar programma 'Extreme Makeover: Home Edition'.
Tegenstanders in dezelfde categorie zijn:
  • Colonial House (PBS)
  • Penn & Teller: Bullshit (Showtime)
  • Project Greenlight (HBO)
  • Queer Eye For The Straight Guy (Bravo)

De kansen van EM:Home Edition inschatten is moeilijk. De stemmers zijn lang niet zo conservatief als bij de Oscars. Wel hebben ze de neiging politiek correcte keuzes te maken. Ook wil men graag een succesvol product (lees: extreem hoge kijkcijfers of extreem liefdeskind pers) belonen. Project Greenlight en Penn&Teller zijn gewoon niet succesvol genoeg, en maken in deze categorie dus weinig kans. Colonial House is kwalitatief goed gewaardeerd, Queer Eye is een publiekslieveling en EM: Home Edition is van de vijf de meest succesvolle (qua kijkcijfers).  

EM: Home Edition is hier te zien op NET5. De overige series hebben Nederland nog niet gehaald (verbazingwekkend overigens in het geval van Queer Eye!)

Meer informatie over de emmy nominaties vind je op Zap2it.com Guide to: The 2004 Emmy Awards