Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

22.9.04

'Lost' is Amerikaanse belofte van dit jaar

Normaal begeven we ons met TV toekomst voornamelijk op het Nederlandse TV vlak, maar we kunnen een première van één nieuwe dramaserie in de VS niet aan ons voorbij laten gaan: ‘Lost’. Deze nieuwe serie van zender ABC gaat over een 40-tal mensen die een vliegtuigcrash overleven en een leven moeten opbouwen op een, op het eerste gezicht, onbewoond eiland. Heel wat anders dan al die crime-shows die we sinds CSI de buis hebben zien overspoelen. Niet alleen heeft de serie een fantastische cast (Matthew Fox van Party of Five, en Dominic Monaghan van Lord of the rings), maar het is ook geschreven, bedacht en geregisseerd door JJ Abrams. Dat is de man die eerder met Felicity en Alias op de proppen kwam en onlangs ingehuurd is als de nieuwe regisseur van Mission Impossible 3.
De serie krijgt alleen maar positieve recensies en wordt door zowel USA Today, Entertainment Weekly als Aint it Cool News de beste nieuwe serie van dit seizoen genoemd. Recensies van Variety, The Hollywood Reporter en TV Guide zijn meer dan lovend. Een serie om naar uit te kijken dus.
Een overzicht van Amerikaanse recensies van Lost vind je hier. Lost gaat in Nederland, afhankelijk van het succes in Amerika, op zijn vroegst in maart in premiere, waarschijnlijk op NET5.
Van die andere Amerikaanse serie die we zelf ook gerecenseerd hebben, Desperate Housewives, druppelen ook steeds meer lovende recensies binnen. Die serie gaat 2 oktober in premiere.