Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

9.9.05

Serge Henri Valcke met Een Voet in het Graf

Het heeft lang geduurd, maar bij de NCRV is eindelijk de kogel door de kerk: One foot in the grave krijgt toch haar Nederlandse versie. Eerder werd wel bekend gemaakt dat er een pilot in productie was gegaan om de serie te testen, maar dat de serie er ook daadwerkelijk komt was nog niet publiekelijk bekend.
De NCRV heeft zich al een aantal jaren niet meer serieus op het comedyvlak begeven. De laatste poging die wij kunnen herinneren is In de clinch uit - hou je vast - 1999.
Producent SNV Fiction (een samenwerkingsverband tussen Stokvis-Niehe Producties en Paul Voorthuysen) neemt de productie van One Foot in de Grave op zich. Ger Apeldoorn en Harm Edens zijn verantwoordelijk voor de bewerking van de scripts. Dat duo is ook bezig met de comedy 'Samen' van Talpa.
Serge Henri Valke zal de hoofdrol vertolken in de Nederlandse versie, evenals Edda Barends. De meeste mensen zullen Serge Henri Valke herkennen van 'Baantjer' (Comissaris Buitendam) en 'In de Vlaamse Pot'. Edda Barends is een naam die bij het grote publiek minder bekend is, maar ze heeft rollen gespeeld in de comedyseries 'Kind aan Huis' en 'Hij & Julia' en in de prestigieuze dramaserie 'Charlotte Sophie Bentinck' van de AVRO. Andere rollen moeten nog bekend gemaakt worden. Regisseur is Zdenek Kraus, die eerder Toen Was Geluk Heel Gewoon en Kinderen Geen Bezwaar regisseerde.
De reeks bestaat vooralsnog uit 13 afleveringen en zal vanaf het voorjaar in Nederland te zien zijn. (TVtoekomst)

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

leuke cast

weet je toevallig hoe het zit met 't schaep met 5 pooten? daar zou een half jaar geleden ook bekend gemaakt worden wie er allemaal in spelen en wanneer het op de buis te vinden is,of is het gecanceled?

12:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home