Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

6.9.05

Het nieuwe seizoen in de VS

Officieel begint het nieuwe TVseizoen in Amerika pas zodra de Emmy Awards uitgereikt zijn (dus na 18 september). Dat duurt nog grofweg anderhalve week. Toch beginnen steeds meer media met het geven van previews van alle nieuwe programma's. Een van de beste is de papieren versie van Entertainment Weekly. Elk jaar verschijnt een extreem dik nummer van dit wekelijkse blad over de entertainment industrie voor de 'gewone man' (het is geen vakblad). Per maandag ligt de deze 'Fall TV preview issue' te koop bij het American Bookcenter in Den Haag en Amsterdam. Een grote aanrader! Een preview van wat er in dit nummer staat kun je vinden op de site van Entertainment Weekly.
Inmiddels heeft Zap2it ook haar Fall TV preview section geopend. Zap2it geeft per serie aan of ze verwachten of de serie ook daadwerkelijk een winnaar zal worden. Vooral interessant om over grofweg een half jaar terug te kijken.
Een particulier alternatief is The Futon Critic (vraag me niet waar die naam op slaat). Door deze site zijn vrijwel alle nieuwe series uitvoerig gekeken en geanalyseerd. Let wel: de schrijver van TFC heeft de orginele pilots gezien en niet de versies die uiteindelijk op de buis verschijnen. Meestal wordt nog het een en ander veranderd aan een pilot na de eerste vertoning aan adverteerders (in mei). De mening daarentegen is erg gedetailleerd weergegeven in gewoon taalgebruik.
Langzaamaan druppelen ook de eerste recensies binnen van gerenommeerde (vak)bladen. Hou hiervoor bijvoorbeeld Variety in de gaten (abonnement is wel verplicht).

Zodra het seizoen echt is begonnen dan zal TVT ook weer beginnen met het geven van overzichten van de statussen van nieuwe series. Wij vrezen echter dat daar dit jaar geen hit bij zit met de proporties van Desperate Housewives of Lost. Echt bijzonder lijken de meeste series namelijk niet. Hopelijk hebben we ongelijk.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

een futon is een slaapbank

8:08 a.m.

 
Blogger Kokstra said...

Prison Break vindt ik tot nu toe best een goeie serie.

12:30 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

weet jij waar dat american bookcentre in amsterdam zit?

Overigens lijken surface (NBC zet hoog in) en reunion (leuk concept elke aflevering een jaar verder) wel een van de betere series...

2:18 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

American Bookcenter zit op de Kalverstraat, vlakbij de V&D.

4:44 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home