Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

2.2.05

Primeur: 't Schaep met de vijf pooten' komt terug

In 1969 en 1970 zond de KRO de televisieserie "'t Schaep met de 5 pooten" uit. Het was een extreem populaire serie, die geschreven is door Eli Asser en muziek bevatte van Harry Bannink. Volgens berichten die TVtoekomst heeft ontvangen is men nu bezig met de voorbereidingen op een nieuwe versie van 't Schaep'. Door de populariteit van enkele nummers uit de serie kunnen de meeste wat oudere mensen de orginele serie zich nog goed herinnenen. De nummers "We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar", "Als je mekaar niet meer vertrouwen kan" en "Het zal je kind maar wezen" zijn allemaal afkomstig uit de serie.
Het orginele 'Schaep' speelde zich af in een Amsterdamse bruine kroeg: "'t Schaep met de 5 pooten". Kootje (Piet Römer) en Lukas (Leen Jongewaard) runden die kroeg. Adèle Bloemendaal speelde de rol van Tante Door en was de eigenaresse van de naburige stomerij. Zij was regelmatig in de kroeg te vinden.
De serie telde destijds maar 8 afleveringen, door onenigheid tussen de KRO en Eli Asser, maar werd opgevolgd door het minder bekende 'citroentje met suiker' waarin de 3 hoofdrolspelers dezelfde rol speelden.