Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

9.9.04

NET5 heeft partner in Belgie

Eerder berichtte we al over het feit dat SBS een tweede zender in Belgie zou beginnen en dat deze geinspireerd zou zijn op NET5. Inmiddels zijn de details met betrekking tot deze nieuwe zender bekend. Het is duidelijk dat men in Belgie goed heeft gekeken naar het Nederlandse NET5, want de overeenkomsten van de beide zenders zijn gigantisch.

De zusterzender van VT4 gaat 'Vijf tv' heten en vult de zender met voornamelijk buitenlands materiaal, aangevuld met 5 nieuwe Belgische programma's. De buitenlandse series zijn bijna allemaal ook op NET5 te zien geweest. Het gaat om 'Crossing Jordan', 'Alias', 'Melrose Place', 'Ruby Wax Meets' en anderen, maar ook NET5 programma's zullen te zien zijn op de zender. We moeten hierbij denken aan bijvoorbeeld 'SamenWonen'. Tussen alle vrij rustige programma's is de keuze voor uitgerekend het hitsige maar goedbekeken 'Ton' (SBS6) een vreemde.

De zender mikt op een marktaandeel van aanvankelijk rond de 5% binnen de doegroep (vrouwen tussen de 20 en 49) binnen drie jaar. Het beperkte programmabudget zal de zender nopen tot samenwerking met Nederlandse SBS-zenders, een ontwikkeling die al is ingezet met de overname van twee Nederlandse SBS-producties bij de start van de zender. Het is erg waarschijnlijk dat we binnen een half jaar meer co-producties te zien krijgen tussen NET5 en Vijf tv door de grote overlap in doelgroepen.