Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.9.04

Projectnieuws 11 september

NIEUW: Untitled Eyeworks The Apprentice-kloon
Kennelijk zijn producenten er van overtuigd dat Nederland niet alleen geinteresseerd is in reality-programma's met een zoektocht naar assistenten van zakenlui, maar ook dat er voldoende (rijke/belangrijke/interessante) zakenmensen zijn die het programma kunnen leiden. Nu heeft, naast RTL4/Blue Circle, ook Eyeworks een opvolgprogramma in de planning. Dit programma is bedoeld voor een van de publieke omroepen. Een zakenman zou al gevonden zijn. Dit blijkt uit een artikel van het AD. Wij gissen: van der Most (van die rare pretparken)

NIEUW Met Jambers onder zeil
De Telegraaf meldt dat Paul Jamers met RTL Nederland in gesprek is om van zijn programma 'Met Jambers onder zeil' (op veel sites incorrect "Op een Zeilschip met Bekende Nederlanders" genoemd) ook een Nederlandse variant te maken. In Belgie is het programma onlangs haar eerste seizoen begonnen op VTM. In het programma neemt Paul Jambers en zijn vrouw 2 bekende Vlamingen mee op een zeiltocht bij de kust van Kroatie. De eerste aflevering scoorde daar overigens maar matige kijkcijfers. (deel via Medialog)

NIEUW Boer zoekt vrouw
Meer duidelijkheid over het nieuwe project 'Boer zoekt Vrouw' van de KRO. De Nederlandse versie van het programma, waarin 10 vrijgezelle boeren op zoek gaan naar een vrouw, zal worden gepresenteerd door Yvon Jaspers. In de eerste uitzending op 21 november zullen de 10 boeren zichzelf presenteren, waarop de vrouwen kunnen reageren. Vanaf februari 2005 wordt de zoektocht van de boeren naar hun perfecte partner gevolgd gedurende 12 afleveringen. Het redelijke humoristische programma (vrouwen stront zien scheppen blijft komisch) was al in meerdere landen een succes.
Start: 21 november 1e aflevering, vervolgens vanaf februari 2005 aflevering 2-13.


Verder:
- Het programma over woonwagenkamp de Vinkenslag, van The Storms Factory is definitief voor SBS6. Het programma wordt in een documentaire-vorm gegoten. Hoeveel afleveringen het programma gaat tellen is nog niet bekend. Dat kan er 1 zijn, maar ook 3. Voor november hoeven we het programma niet op SBS6 te verwachten.

- Het Vinkenslagproject van Endemol staat nog steeds in de planningsfase.

- Inmiddels heeft Endemol bevestigd dat er tóch een vijfde seizoen komt van 'Rozengeur en Wodka Lime'. Dat seizoen is dan op zijn vroegst per maart/april 2005 te zien.

- De real life serie over de Tokkies gaat niet door. De productiekosten zouden te hoog zijn. (via Medialog)

- RTL4 begint per oktober met een kort medisch programma geproduceerd door Endemol in nauwe samenwerking met site dokterdokter.nl. Het programma wordt opgebouwd overeenkomstig de informatiefolders op de site en krijgt zes huisartsen die het om en om gaan presenteren. (via Medialog)

Tenslotte hebben we alle bestaande overzichten nog eens doorgelopen en waar nodig geactualiseerd.