Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

3.2.06

Update 3 februari '06

SBS herintroduceert Explosief, onder de titel Xplosief. Aan de formule is wel licht gesleuteld, want het is nu min of meer een geupgrade versie van call-tv. Dus: de Real TV filmpjes die al sinds jaar en dag in het programma zaten afgewisseld met een belspel her en der. Vooralsnog een wekelijks experiment. Onze verwachting is echter dat als het programma veel beter scoort dan een gemiddeld nachtelijk uurtje call-tv, en de extra (advertentie- en bel-) opbrengsten opwegen tegen de hogere productiekosten we dit straks dagelijks zullen zien. Het programma komt al met een noodvaart op TV: dinsdag is al de eerste uitzending. Beter dan die ranzige contactadvertenties in de nacht is het in ieder geval, maar dat is dan ook een waar dieptepunt op alle commerciele stations in de nacht.
Xplosief is eerder te zien geweest onder vele andere titels: Real TV, Explosief en Exclusief.

Programmaoverzicht SBS6 2005-2006

Daarnaast hebben we additionele informatie gekregen over Kies de Kluis. Over dat programma berichtten wij eerder deze week. Het programma is niet - zoals wij schreven - ontwikkeld door Endemol, maar is ontwikkeld door het Nederlandse formatbedrijf Intellygents. Endemol is wel betrokken bij Kies de Kluis, maar als producent. Het programma was in Italie al dagelijks te zien gedurende de zomer op RAI Uno. Meer details in het bericht zelf.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Weet je toevallig of Leo de Later nog onder contract staat bij SBS? Anders is het natuurlijk een gemiste kans om de enige echte goede journalist bij SBS, geen nieuw journalistiek programma te doen (ondanks een klein budget).

12:10 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Ik heb geen idee. Meldkamer (zijn laatste programma) is ook al een jaar niet meer te zien.

2:42 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home