Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

1.2.06

Oerend Hard terug op SBS6

Het is alweer 8 jaar geleden: toen zag de eerste reeks van 'Oerend Hard' het licht op SBS6. De serie, waarin dorpsfeesten uit voornamelijk het noorden aan de orde kwamen, was een dermate groot succes dat er een vervolg op kwam. De serie was bovendien de doorbraak voor de relatief kleine productiemaatschappij uit het Noorden: Noordkaap. Deze producent wat tot dan toe voornamelijk actief voor regionale omroepen. Oerend Hard was de eerste landelijk uitgezonden serie van de producent. In 2001 volgde er nog een reeks van Oerend Hard, deze werd echter uitgezonden op V8 (wat nu Veronica is), en onder de titel 'Nederland gaat plat'. Het programma was echter hetzelfde qua inhoud. Vijf jaar later komt SBS6 dus opnieuw met een nieuwe reeks over feestende plattelanders, al is het accent nu verlegd naar jongeren op het Overijsselse platteland. De reeks is van origine gemaakt voor regionale omroep RTV Oost (titel daar: Kroost), de zender die ook 'Van Jonge Leu...' uitzond. Wanneer de reeks zal worden uitgezonden is niet bekend gemaakt (zomer lijkt het meest logisch). Toch is het maar de vraag of het programma imagotechnisch zo slim is. De zender lijkt eindelijk een beetje van het ordinaire imago af te zijn.
De reeks zal worden uitgezonden onder de naam Oerend Hard: Boerenfeesten op het platteland.
Een andere regionale serie van Noordkaap zal eveneens worden overgenomen door SBS6: Dieren en Dokters, van oorsprong een Omrop Fryslan-serie. Vorig jaar werd daar al op zondagen het eerste seizoen van uitgezonden onder de naam 'Dierendokter'.

Programmaoverzicht SBS6 2005-2006

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De serie gaat nu voornamelijk over jeugd die zich vermaakt bij hun 'hok' of een bloemencorso of 'zweintjetikken'.

Je kunt het bekijken op rtvoost.nl.
Bekijk he zelf gewoon op TV, zeer de moeite waard.

Chiel

9:25 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

wanneer begint dit programma weer ? was bij het boeren feest bigpop, dus wil daar wel graag wat beelden van zien ! Dus wanneer word dat uitgezonden ?

8:50 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home