Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

17.10.05

Primeur: SBS6 terug op dramavlak

Wij hadden het gerucht al langer gehoord, maar afgelopen weekend zagen we kans het te checken: SBS6 zou een serie besteld hebben. Navraag bij Tina Nijkamp -programmadirecteur van SBS6 - leert ons dat dit klopt. Het gaat om een dramaserie (geen komedie) met een langlopend karakter. Uit concurrentieoverwegingen werden geen details losgelaten met betrekking tot de producent of het soort dramaserie (politie-/advocatenserie/etc). SBS6 heeft zich al twee seizoenen niet meer begeven op het Nederlandse TV-drama-vlak. In haar gehele historie heeft de zender slechts twee prime time dramaseries gekend: 'Luifel & Luifel' en 'Wildschut & de Vries'.

Ondertussen weten we ook waar 'Koppels' om draait. Koppels is de nieuwe dramaserie voor Talpa uit de koker van Egmond Film & TV. In Koppels draait om het leven van dertigers: hoe houdt deze de relatie gezond en gelukkig in een turbulente wereld? Hoe worden werk, kinderen, liefde en sex in een langdurige relatie gecombineerd? 'Koppels' zal vooralsnog uit 13 afleveringen bestaan.

Zie ook Primeur: Talpa vormt Koppels

Medialog meldt bovendien dat Talpa een nieuwe reeks van deHunt besteld heeft. Dit programma hebben we dan ook toegevoegd aan ons Programmaoverzicht Talpa 2005-2006