Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

15.10.05

Duets (SBS6) nog niet zeker

Waar persconferensies wel niet goed voor zijn. Vandaag wandelden we op de persviewing van Stay or Go (afschuwelijk) en Volgens Mama (erg leuk) en we konden meteen even Tina Nijkamp (programmaleidster SBS6) spreken. Het bericht van de Telegraaf dat de zender met een soort Dancing with the stars-kloon zou komen in de vorm van Duets (bekende Nederlanders leren zingen) deed mij haar vragen: 'doet SBS6 niet te veel aan me-too producties?' Volledig mediagetraind als ze is kregen we als antwoord dat SBS6 een paar buitenlandse realityproducties op het oog heeft die absoluut bij de zender passen en zeker niet onder de categorie 'me-too' vallen, maar dat voor Duets geldt dat 'het absoluut nog niet zeker is dat die serie er komt'. Er is slechts een intentieverklaring getekend, maar SBS6 heeft zich nog niet definitief verbonden aan de reeks. De zender trekt nog een tijdje uit om te beslissen of ze het wel definitief willen.

Wat betreft de serie Stay or Go: zeker geen thuisblijver. Een stel woont te klein en moet beslissen of het hun huidige huis moet verbouwen of dat het beter kan verhuizen naar een nieuwe plaats. Behalve het feit dat het een uitermate saai stel betreft die gevolgd wordt, is de rol van Nance (te) miniem, duurt het programma te lang en is het eindresultaat (een nieuw door Trendhopper ingericht huis) afschuwelijk lelijk en smakeloos. Ik zie het eerder op de zaterdagmiddag dan op de donderdagavond.
Volgens Mama daarentegen kan wel eens een grote hit worden voor SBS6. Een kinderloos stel voedt een week de kinderen van een bevriend stel op. Het kan aan de hand daarvan zien of het zelf kinderen wil krijgen, en de 'echte' ouders kunnen zien of ze dingen over het hoofd zien bij het opvoeden en die de tijdelijke ouders wel doen. De stukjes die we zagen waren plezierig en Nada van Nie lijkt er zeker op haar plaats.
Uitvoerige recensies van zowel Stay or Go als Volgens Mama volgen in de editie van Mediazaken van volgende week.