Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.10.05

Zelfmoordactie Talpa voor NSE

In een zet die uitermate vreemd genoemd mag worden verplaatst Talpa het nieuwsprogramma NSE van 19:00u naar 20u per eind oktober. Dat meldt de zender althans in een persbericht (via MediaMagazine & Shownieuws). De vrijgekomen plaats om 19u wordt vervolgens opgevuld door comedy 'Samen', het programma dat nu nog te zien is om 20u. Het programma Thuis moet na 2 maanden keuvelen het veld ruimen en wordt vervangen door Duitse crimi 'Commissaris Rex'.

Het ruilen van de timeslots voor beide series is een zet die op zijn minst vreemd te noemen is. Sinds de '8 voor 8' editie van Hart van Nederland is er geen nieuwsprogramma geweest die tegenover het NOS Journaal staat. Bovendien zal het publiek van NSE nog niet dermate trouw zijn dat het het programma automatisch zal volgen naar het nieuwe tijdstip (daar is het programma nog niet format-consistent genoeg voor). Voor Samen kan de ruil wel positiever uitpakken: de concurrentie is om 19u minder sterk en er is geen andere noemenswaardige comedy in hetzelfde tijdvak.

Het volledige programmaoverzicht van Talpa is hier te vinden.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Eigenlijk is het wel logisch wat ze doen. NSE kan de lead-in van Big Brother gebruiken (wat wel aardig scoort) Het is de bedoeling dat Big Brother tot +/- 20.05 gaat duren (zodat de kijker het eerste stukje van het journaal al gemist heeft en blijft hangen voor NSE) Maar kijkende naar Tabloid en Hart van NL om 20.00 kan dit ook de doodsteek voor NSE zijn.

9:46 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@thomas: de verschuiving is deels begrijpelijk, maar aan de andere kant: het publiek van een nieuwsprogramma verhuist niet zomaar mee naar een nieuw tijdstip. Misschien keken de mensen wel om 19u omdat ze op andere tijden geen zin/tijd/prioriteit hadden voor nieuws.

Wat de vooravond van SBS6 betreft: daar mag inderdaad wel eens wat spannends gebeuren, maar waarschijnlijker is dat het budget geconcentreerd blijft op primetime.

Wat NET5 betreft: daar zal voortaan gewoon een herhaling van een voormalige primetime serie te zien blijven. Overigens kan men een tijdje vooruit met charmed: bijna een half jaar.

8:01 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

thomas, allereerst doet de vooravond het beter dan de vooravond vorig jaar bij SBS 6, tot mijn stomme verbazing overigens.
NSE heeft niks aan deinstroom van BB. BB zijn hardcore reality kijkers die moet je reality voor en na BB geven.Nu Talpa nogal wat reality heeft in primetime is 20.00 uur het tijdstip voor BB en niet voor NSE.

11:42 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home