Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

4.8.04

Kampbewoners interessant genoeg voor docu-soap

Er zijn twee producenten bezig met een docusoap over woonwagenkamp 'De Vinkenslag'. In ieder geval het project van The Storms Factory schijnt serieuse vormen aan te nemen en in het komend seizoen al op de buis te verschijnen. Dat meldt Shownieuws van SBS6 op woensdag 4 augustus.
Ook Endemol zou bezig zijn met een docusoap over hetzelfde woonwagenkamp, maar deze plannen zijn minder vergevorderd. Eerder ging het gerucht dat de producent het onwaarschijnlijke bedrag van 100.000 euro per aflevering aan de kampers zou betalen om er te kunnen filmen, maar dit bericht is als onzin bestempeld.
De bewoners hebben wel aangegeven een commitee van 12 personen te willen samenstellen. Dit commitee zou elke aflevering voor uitzending goed moeten keuren. De bewoners willen namelijk wel een positief beeld scheppen van het kamp.
Het project zelf heeft potentie, maar uitgerekend het feit dat de bewoners de eindmontage willen keuren kan de doodsteek zijn van het project. The Adams Family was ook weinig interessant door het positieve, niet kritische beeld, wat geschetst werd.
De zender voor het project is nog onbekend. De serie zou daarentegen al in september op TV te zien moeten zijn.

Alle Nederlandse projecten die in ontwikkeling zijn, maar nog geen omroep hebben vind je hier.