Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

10.5.05

Primeur: TIEN vangt 'Tijger'

TVtoekomst kan vandaag de eerste concrete volledig nieuwe serie aankondigen die de nieuwe zender TIEN besteld heeft: 'Het jaar van de tijger'. Deze relatiecomedy uit de koker van productiehuis NL Film & TV (van Johan Nijenhuis) draait om het leven van een zestal dertigers in Amsterdam. Het was al langer bekend dat NL Film bezig was met de voorbereidingen voor deze serie (zie onder andere hier), maar tot op heden had zich nog geen zender verbonden aan de serie.
De serie zal geregisseerd worden door Marc de Cloe (bekend van 'Boy Meets Girl Stories') en Ron Termaat (bekend van de film 'Lek' en de serie 'Trauma 24/7'). Beide nemen ze ongeveer de helft van de afleveringen voor hun rekening. Opnamen voor de serie beginnen 16 juni. Op dit moment bevindt men zich in de pre-productiefase. Een aantal rollen zijn inmiddels verdeeld. Jeroen Spitzenberger, het meest bekend om zijn rollen in De Tweeling en Stille Nacht, en Waldemar Torenstra (Ja Zuster, Nee Zuster en De Band -op foto rechts-) zijn al gecast. Men is nog niet helemaal uit de vrouwelijke cast. Carice van Houten (Minoes) en Halina Reijn (Zus en Zo, De Passievrucht) waren favoriet, maar Talpa vond de dames naar verluid niet 'bankable' genoeg en wilden meer iemand als Angela Schijf of Eva Duijvestein (beide Meiden van de Wit). Wie het uiteindelijk gaat worden is nog niet bekend. Wel bekend is dat Tara Elders inmiddels in de laatste ronde zit.

Na de aankondiging van Tien dat het de programma's Barend en van Dorp, Big Brother, het Ere Divisie Voetbal en Expeditie Robinson overneemt van bestaande kanalen, is dit het eerste concrete nieuwe programma dat op het schema van de zender is beland.

Een volledig overzicht van de plannen van Tien vind je hier.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

leuk nieuws blogger!

3:37 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Het wordt voor een deel bij mij thuis gefilmt egt leuk om te zien!!!!

9:59 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home