Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

30.4.05

update 30 april '05

Er zijn een aantal programma-ontwikkelingen gaande. We zetten ze op een rij met een link naar de programma-overzichten van de zenders voor 2005-2006, zoals ze bij ons bekend zijn:

- ONM zou mogelijk verhuizen naar een van de SBS zenders. De Telegraaf noemt Veronica, maar gezien het profiel van de soap (vrouwelijk & jong) denken wij dat NET5 ook een optie is.
* waarom het schrappen van ONM van Yorin een slechte zet is
- een nieuwe reeks van Veronica's Lekkerste is definitief: wervingsteams lopen onder andere rond op festival Njoy.
* het programmaoverzicht van Veronica 2005-2006

- NET5 begint met een nieuw realityprogramma waarin kandidaten op een eiland moeten overleven en zich moeten inleven in een oude beschaving. Het wordt een soort combinatie van Expeditie Robinson en Peking Express. Dat meldt Showtime. De opnamens zouden al half mei moeten beginnen. Presentator is Art Rooijakkers
* programmaoverzicht NET5 2005-2006

- Una Voce Particulare verhuist van de TROS (NL2) naar de NCRV (NL1) (via Medialog)

- De TROS komt met een real-life soap rondom de weduwe van Andre Hazes, Rachel. Vanaf september 2005 te zien op NL2.

- BNN kondigt een nieuw programma aan: 'Over mijn lijk'. In dit programma volgt Patrick Lodiers gedurende een jaar 5 jonge mensen die weten dat ze niet meer lang te leven hebben. Lodiers probeert met de kandidaten het maximale uit hun leven te halen. Het programma is vanaf 2006 te zien op BNN. (via Medialog)
* programmaoverzicht BNN 2005-2006

- Patty Brard heeft een nieuw, tweejarig contract afgesloten met RTL. Dat betekent dat we Patty terug kunnen verwachten in een nieuw programma van haar op (waarschijnlijk) Yorin.
* programmaoverzicht Yorin 2005-2006

- Het nieuwe sportprogramma van Jack Spijkerman op TIEN wordt waarschijnlijk geprogrammeerd in het timeslot na de samenvattingen van de eredivisie.
- Van de al eerder door ons gerapporteerde dagelijkse comedy van Harm Edens zouden 200 afleveringen besteld zijn.
* programmaoverzicht TIEN 2005-2006