Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

17.3.05

Primeur: Zes dertigers spelen 'Tijger'

Afgelopen jaar was een dieptepunt voor de Nederlandse sitcom (en niet alleen in Nederland, zie ook dit artikel voor de stand van zaken in Amerika). Alle Nederlandse omroepen samen lanceerden slechts 1 nieuwe comedyserie: 'Kinderen geen bezwaar', van de VARA. Terwijl aan veel series een eind is gemaakt (Het zonnetje in huis, Toen was geluk nog heel gewoon) is hier geen nieuw bloed voor in de plaats gekomen. RTL4, die meestal nog wel een nieuwe reeks comedy van een bestaande Nederlandse serie uitzendt heeft dit seizoen slechts herhalingen uitgezonden van eerdere reeksen. Zelfs van de succesvolle sitcom 'Kees & Co' waren dit seizoen geen nieuwe afleveringen te zien. De komedie 'Tafel & Bed', een nieuwe comedy voor RTL4 lijkt niet van de grond te komen. Slechter dan dit kan bijna niet.
Gelukkig is er nog hoop: naast de onlangs aangekondigde Nederlandse variant op 'One foot in the Grave', komt NL Film nu met 'Het jaar van de Tijger'. Deze relatiekomedie over het leven van zes dertigers in Amsterdam is van het productiehuis van Johan Nijenhuis. Opnamen voor de serie beginnen in de zomer van 2005. NL Film is voornamelijk bekend van Costa, Hartslag en de nog uit te zenden dramaserie 'Keyzer en de Boer Advocaten'. De uitzendende omroep van 'Jaar van de Tijger' is nog onbekend.
De Nederlandse versie van 'One Foot in the grave' is overigens begonnen met de casting. Ook met betrekking tot 'Kees en Co' kunnen we nieuws melden: daar wordt deze zomer een nieuwe reeks van opgenomen.