Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

21.11.05

Primeur: BOKS! voor Talpa

Talpa had al 'Parels & Zwijnen' en komt nog met politieserie 'Van Speijk', maar de volgende politieserie is al besteld: 'BOKS', dat blijkt uit informatie die TVtoekomst is toegekomen.
BOKS is gebaseerd op een boek van Simon de Waal: 'de Lege Kamer', een eerste boek uit een reeks over Martin Boks, een rechercheur in Amsterdam. Boks werkt in District 3, bureau Lijnbaansgracht, op een steenworp afstand van het Leidseplein en het Rembrandtplein. De site MartinBoks.nl omschrijft de hoofdpersoon als volgt: 'Boks is geen doorsneerechercheur. Hij lijdt aan chronische slapeloosheid en brengt zodoende de nacht vaak alleen door op het bureau om zich vast te bijten in zware misdrijven. Of hij is te vinden in de 24-uurs wasserette annex snackbar van zijn vriend Mohammed. Boks woont in een grachtenpand dat hij van zijn familie heeft geërfd, maar waar hij geen spijker van z’n plaats mag veranderen. Zijn favoriete plek in huis is dan ook de garage op de begane grond, waar zijn grote liefde staat: een vijftig jaar oude Mercedes, de enige plek waar hij ongestoord in slaap kan vallen. Boks is een eigengereide, nukkige man met een apart gevoel voor humor, maar hij is wel een geweldige speurder. Wat hij eenmaal vast heeft, laat hij niet meer los.'

Simon de Waal is zeker geen onbekende schrijver in TV-land, scripts van Baantjer, Grijpstra & de Gier, Unit 13 en de film 'Lek' kwamen uit zijn pen. 'Lek' won zelfs een gouden Kalf voor het beste scenario.

Boks zal worden geproduceerd door Shooting Star, het bedrijf achter 'De Tasjesdief', 'Kruimeltje', 'Pietje Bell' en 'Left Luggage'. Het bedrijf heeft geen eerdere dramaserie op haar naam staan. Regisseur van de serie is Bobby Eerhart. Hij heeft 3 films op zijn naam staan, waaronder de misdaadfilm 'Wildschut' en de filmvariant van 'Loenatik'. Daarnaast heeft hij een aantal afleveringen van Baantjer op zijn naam staan.

De opnamens van 'Boks' beginnen al in december en duren tot mei. Een start voor april is niet waarschijnlijk.

Alle toekomstige programma's van Talpa vind je in Het programmaoverzicht Talpa 2005-2006

Alle bestelde dramaseries voor seizoen 2005-2006 vind je in het overzicht dramaseries 2005-2006

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

in het schema van talpa moet ook Buitenlandse Bruiden. zie de kandidatenoproep op de talpa site

2:09 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home