Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.11.05

Langstlopende familiedrama naar 'Heaven'

The WB is altijd de zender geweest voor de jongere Amerikaan: hip en trendy, met shows als Charmed, Dawsons Creek, Buffy: The Vampire Slayer en Smallville heeft het altijd een bepaald publiek getrokken. Tussen dat hippe geweld was er altijd 1 show die het buitenbeentje was, maar ze wel allemaal verslagen heeft in populariteit: 7th Heaven. Een serie over een priester, zijn vrouw en 7 (!) kinderen uit de koker van Aaron Spelling. Veel verantwoorde verhaallijnen: zo gaat een belangrijk deel van het huidige seizoen over tienerzwangerschappen en verantwoorde liefde. De serie draait nu al 10 seizoenen lang op de maandagavond van The WB en is al 7 seizoenen de best bekeken serie van de zender. Dat terwijl de serie van alle The WB series relatief de minste aandacht heeft gekregen.
Bijzonder is ook dat de cast alle seizoenen gelijk is gebleven, gedurende de 10 jaar die de serie nu draait is alleen Jessica Biel vertrokken.
Na 10 jaar komt er dus een einde aan de avonturen van de Camden-familie. De stekker is er niet uitgetrokken om kijkcijfertechnische redenen, maar om verhaalredenen (na 10 jaar zijn de verhaallijnen op) en om financiele redenen. Een serie die dermate lang loopt en met een grote cast is kostbaar. In mei zal 7th Heaven haar laatste uitzending beleven in de VS. In Nederland zendt de EO de serie uit.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik kan niet snappen dat een zo oninteressante serie als 7th heaven gewoon 10 jaar en zelf nog langer blijft doorgaan. Het is voordurend hetzelfde, het gezin blijft er perfect uitzien ook al maken ze wel eens foutjes.

Erg irriteterend ook om te zien hoe de familie Camden (hoe je het ook schrijft) iedereen zal en kan helpen. Zelf hun dochter van 11 jaar praat al met mensen over hun problemen. De meeste van 11 interesseren zich enkel voor zichzelf hoor, dus erg onrealistisch.

Een serie als Everwood had het meer verdiend om door te blijven gaan voor 10 jaar in de plaats van dit!

6:10 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

heey,7th heaven is mijn favoriete serie,en het is een heel interessante serie en je kan er zelfs nog van leren.en het is goed dat iemand dan al zo jong praat met problemen en niet altijd aan hun zelf denken .ik hoopte dat 7th heaven nog lang zou verdergaan. ik heb alle seizoenen gezien en er was geen ene stoeme episode bij. ze waren allemaal interessant en leuk om te zien .7th heaven is beter dan everwood.
ik wens de 7th heaven cast nog heel veel succes ...

10:29 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home