Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

1.11.05

Update 1 november '05

Een flinke projectupdate vandaag:

Talpa is weer in t nieuws met verschillende nieuwe programma's

- Gerard & Joling over de vloer krijgen een tweede seizoen
- De talkshow van Gerard & Joling op Talpa komt er echter niet, Gerard is echter wel in gesprek met SBS6 voor een zaterdagavondshow met muziek.
- Men is in gesprek voor een serie gebaseerd op 'de Schippers van de Kameleon', een serie die ons overigens meer een publiciteitsstunt lijkt dan getuigend van realiteitszin (een kinderdramaserie op Talpa? Dat kan niet uit, commercieel gezien).

Programmaoverzicht Talpa 2005-2006

- Tineke Schouten heeft een exclusief contract gesloten met SBS6. In november wordt er een soort 'best of Tineke' uitgezonden op de zaterdag, maar er is meer: voor haar wordt een personalityshow ontwikkeld voor voorjaar 2006. Haar show(s) volgen per seizoen 2006-2007. En het mag even gezegd worden: waarom krijgen de VARA en consorten subsidie om groots publiekscabaret op TV te brengen (en dan doel ik op bijdragen van het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties) terwijl het simpele registraties zijn (voor een appel en een ei te produceren), tot in den treure herhaald worden EN commercieel uitgebuit worden (dezelfde productie ligt even later in de winkel als DVD)? Zou de VARA die productie niet ook gewoon maken zonder subsidie? Denk daar maar eens over na Stifo...jullie geld kan beter besteed worden aan een nieuwe dramaserie.

Programmaoverzicht SBS6 2005-2006

- Er zou al een tweede seizoen besteld zijn van Keyser & de Boer Advocaten (na 3 uitgezonden afleveringen besloten, men heeft kennelijk haast). Dat meldt het GPD (via Medialog). Daarmee openen we ons dramaoverzicht voor seizoen 2006-2007 en vullen we het overzicht van de KRO van 2006-2007 aan. Wel weer opvallend dat de KRO en NCRV niet wat meer opleveringen afwachten voordat een nieuw seizoen besteld wordt. Zelfs in de VS worden dit soort beslissingen niet zo snel genomen.

zie ook:
Programmaoverzicht KRO 2006-2007 en ons nieuwe
Overzicht Nederlandse dramaseries 2006-2007.

- BNN heeft in aanvulling op De lama's een nieuw improvisatieprogramma: De Kannibalen. In het programma doen 6 artiesten met een achtergrond in verschillende uitvoerende kunsten aan Stand-up, improvisatie en sketches. 'Artiesten én publiek bepalen het verloop van de avond, artiesten de grapdichtheid en het het publiek tot slot weer het volume van het applaus' aldus Zwarte Kat. En wie zit er in het panel? Horace Cohen. Zou die ook niet in het panel van het soortgelijke toekomstige Talpa-programma 'Weet ik veel' zitten? De komst van dat programma wordt met de week onwaarschijnlijker.

Programmaoverzicht BNN 2005-2006