Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

4.11.05

Update 4 november '05

Een aantal updates vandaag:

- Parels & Zwijnen, de misdaaddramaserie van Talpa die uit het schema gehaald is wegens tegenvallende kijkcijfers keert begin 2006 terug bij Talpa. Dat meldt de website van de producent. Mijn voorstel: zet in ieder geval de eerste aflevering na het eredivisiejournaal op zondag zodat de eerste (nieuwe?) aflevering ten minste goed bekeken wordt.
- de nieuwe real-life soap 'slapen bij Frans Bauer' gaat niet door
Programmaoverzicht Talpa 2005-2006

- Erik van der Hoff heeft een contract gesloten met NET5 en blijft presenteren voor de zender. Hij blijft daarmee een van de drie gezichten van NET5 (Dyanne Beekman en Art Rooijakkers). Erik gaat naast zijn twee bestaande programma's (Het Blok en SamenWonen) een soort reisprogramma maken voor NET5. Het persbericht schrijft: Onder het mom van ‘elke bekende Nederlander heeft een tweede huis, behalve Erik’ reist hij naar Curaçao om te bekijken of dit het juiste land is voor een extra stulpje. Hij bezoekt mooie en interessante plaatsen en spreekt met bijzondere bewoners over het leven op het zonovergoten eiland.

Programmaoverzicht NET5 2005-2006

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Joepie!! mijn mooie eiland weer 's positief in de spotlight! Ik ga in ieder geval kijken :)

3:51 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ thomas, het programma komt op een moment dat er normaal gesproken op NET5 geen enkele vorm van nieuwe eigen content te zien is, dus dan is dit alleen maar positief, toch?

noem nog meer voorbeelden van het vrouwelijker worden van NET5 door de komst van haar...?

11:06 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ thomas: I Feel Good bestaat alleen omdat de sponsors dat willen, niet omdat NET5 het programma geinitieerd heeft, uit die droom kan ik je wel helpen. Sterker nog: ik denk niet dat NET5 ook maar iets voor het programma betaalt.

Daarnaast hoef je uberhaupt geen stortvloed aan nieuwe programma's te verwachten naast het reeds aangekondigde (zie overzicht), want veel budget is er niet over na PE3, dramaserie Evelien, SamenWonen en In het Spoor van PE. Als jij meer weet dan ik, hoor ik het graag;)

6:57 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ thomas: Peking Express ZELF wordt niet met bekende Nederlanders. Er komt een reisprogramma getiteld 'in het spoor van Peking Express' waarin bekende Nederlanders de omgeving die de kandidaten van Peking express hebben aangedaan beter gaan verkennen, wat rustiger dan het gejaag van de (onbekende) kandidaten van het programma PE dus.
Het zijn dus 2 programma's.

7:34 p.m.

 
Blogger Kokstra said...

a.s. dinsdag staat 't Mannetje weer ingeprogrammeerd bij Talpa, na Slapen bij Frans Bauer.

3:48 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@thomas: je vraag mbt PE heb ik al 2 keer eerder beantwoord (antwoord is dus ja).

wat betreft verlies in 20-49: dat valt vrijwel volledig te verklaren door het verlies van ER en de iets zwakkere vooravond. Vorige jaar stond daar een bekende Amerikaanse serie, nu McLouds Daughters, dat moet gewoon even opbouwen, zoals al het nieuwe dagelijkse product. Er zijn kleine problemen, maar om te doen alsof er een crisis is: nee.

8:28 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Waar je die 30% vandaan haalt en in welke doelgroep is me een raadsel. Feit is dat de primaire doelgroep van NET5 20-34 is en daar voornamelijk op verkocht wordt. In die groep heeft de zender zeker geen daling van die proportie meegemaakt.

NET5 is nog geen zorgenkindje, zeker niet op basis van een paar weken in het seizoen. NET5 is nog steeds een van de sterks geprofileerde zenders van Nederland. Wel moeten er een paar kleine aanpassingen gedaan worden, iets meer durf en minder op de standaardweg doorgaan. Veronica is nog geen zorgenkindje af, maar heeft wel een stap in de goede richting gedaan.

Wat Terra betreft: het format heeft duidelijk een flinke aanpassing nodig, minder kandidaten en een duidelijker omringd mysterie. Het is nu te vaag voor de kijker. In een andere omgeving kan het programma kan het ook werken, maar ik denk eerlijk gezegd dat men liever een nieuw format uitprobeert (The Amazing Race?) met een grotere kans op succes dan een matig programma opnieuw laten maken: hoe goed het tweede seizoen ook is, het publiek heeft nu al een beeld van het format.

10:25 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Wat betreft de precieze cijfers van 20-49, daar moet ik nog induiken, maar een daling van 30% in 20-49 kan nooit. Want terwijl de zondagavond zwakker is geworden, zijn zowel de dinsdag als de vrijdagavond sterker dan voorheen, waar de rest constant is. Bovendien is de winst van Veronica geen 30%;) Maar goed, ik zal er morgen ff induiken.

En nee, daarbij is een periode van 2 weken geen representatieve periode om een dergelijk statement mee te kunnen bepalen. Het seizoen loopt 10 weken, en het dient op die periode te worden beoordeeld. Wel kan op weekbasis de trend worden bekeken. Maar bijvoorbeeld week 43-44 van beide jaren met elkaar vergelijken is echter nonsense: er zijn te veel incidentele zaken die een daling van 30% dan kunnen veroorzaken. Bovendien is de programmering van NET5 de volledige periode identiek geweest. Waarom dan 2 weken kiezen?

11:02 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Ok, de cijfers (18-24u):
20-34:
okt 04: 11.9% (kdh: 3.8%)
mei 05: 9.6% (kdh: 3.0%)
okt 05: 9.6% (kdh: 3.2%)

20-49:
okt 04: 9.5% (kdh: 3.3%)
mei 05: 7.7% (kdh 2.6%)
okt 05: 7.5% (kdh 2.7%)

al met al: tov okt 04 daling van 20% in zowel 20-34 en 20-49, maar constant tov mei 05. De daling is nog iets minder sterk als sept en okt 05 en 04 met elkaar vergeleken worden (dan daling 15% tov jaar ervoor). Dit jaar scoort NET5 dus constanter dan vorig jaar (toen zat er opbouw in, oa door Ex Rob).

Het is dus niet zo extreem als je zegt, maar wel aanwezig. De zender mag wel iets minder op de standaardweg lopen...moet wel spannend blijven. Er valt overigens door de zender nog makkelijk op bepaalde plaatsen winst te maken kijkcijfertechnisch, maar daar kom ik hoe dan ook later in een artikel op terug.

10:27 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home