Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

8.11.05

SuperNatural nieuwste tienerhit

The WB is zo'n zender die haar sterren koestert. Is serie A met hottie X afgelopen? Dan komt ie hoe dan ook bij de eigen zender in een nieuwe serie terecht. Is serie B extreem populair? Dan plukken we er een hoofdrolspeler uit die zijn eigen serie krijgt. Zodoende hebben we nu SuperNatural met daarin twee bekende TheWB gezichten: Jared Padalecki (foto links) en Jensen Ackles (foto rechts). De meeste Nederlanders zal deze namen weinig zeggen, maar beide zijn ze oudgedienden van de zender en hebben in meerdere The WB series geacteerd. Jared was een van de hoofdrolspelers van Gilmore Girls (Dean) en Jensen speelde hiervoor in Smallville. Samen spelen ze twee broers die op geesten jagen. Klinkt afschuwelijk stom, maar het valt allemaal reuze mee bij het zien van de eerste aflevering. De serie heeft wel een beetje te lijden onder het 'monster van de week syndroom' en heeft een flinterdun doorlopend verhaallijntje over de zoektocht naar de moordenaar van hun moeder. De serie krijgt over het algemeen goede recensies en het is de enige nieuwe serie van The WB die tot nu toe een volledige seizoensorder heeft gekregen. Sterker nog: de overige nieuwe series van The WB hebben een kwakkelend bestaan of zijn al geschrapt.

De zender - bekend van Felicity, Dawsons Creek, Charmed, Everwood, Gilmore Girls - staat er ook niet al te best voor. Twee seizoenen geleden besloot men de doelgroep van de zender te verbreden (was altijd: jong! jong! jong!) om meer kijkers te trekken, maar vooralsnog lijkt die missie alles behalve te slagen. Enige uitzondering is dus Supernatural. De serie vormt samen met Gilmore Girls de dinsdagavond van The WB, maar de series zijn twee losstaande successen. Opvallend is namelijk dat Gilmore Girls heel vrouwelijk is qua kijkers en SuperNatural veel mannelijker profiel heeft. Men profiteert dus niet perse van het feit dat men achter elkaar geprogrammeerd staat.

Een kort overzicht van de stand van zaken van de nieuwe series:

geschrapt: Inconceivable (NBC), Head Cases (FOX), Sex, Love & Secrets (UPN), Just Legal (The WB)

status onduidelijk:
Night Stalker (ABC); Close To Home, Threshold (beiden CBS, wel meer scrips besteld van Threshold); E-Ring (NBC), Killer Instinct, Reunion (beide FOX), Related (the WB)

Volledig Seizoen besteld:
Commander in Chief, Invasion (beide ABC), Criminal Minds, Ghost Whisperer (beide CBS), Surface (NBC), Bones, Prison Break (beide FOX), Supernatural (the WB)

13 Comments:

Blogger Kokstra said...

Bij Supernatural zoeken de twee broers naar hun vader EN de moordenaar van hun moeder (en vriendin)

2:40 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

weet iemand ook wanneer supernatural in Nederland wordt uitgezonden?

10:14 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

de serie zal te zien zijn bij een van de SBS zenders (vermoedelijk NET5), wellicht al deze zomer in het slot van Lost of Medium.

11:12 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Alles wat ik al gelezen of gezien heb over deze serie ziet er hyper goed uit. Horror is een erg moeilijke genre om iets op verder te bouwen, want het kan heel snel naar het belachelijke toegaan. Tot nu toe is dit absoluut nog niet het geval geweest, het komt steeds, of je het nu gelooft of niet, zelf realistisch over.

Prachtige serie, de moeite waard om te zien. Wat ook een leuk weetje is, is dat elk verhaallijn, of het nu over geesten of wendigo's gaat komt van een werkelijk bestaande mythe of legende.

6:15 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik heb nu bijna het hele seizoen gezien en het is een ontzettend gave serie.

Ik baal er alleen van dat Nederland altijd zo ontzettend traag is met het uitzenden van goede series. Voordat ze hier zijn heb ik ze allemaal al lang gezien.

10:27 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Het komt vanaf 9 oktober op maandag om 22.50 uur op veronica
Supernatural, kijken dus!

8:26 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Sjees ik zat af en toe echt in de gordijnen... Die serie is goed !
Can't wait for the other parts.

Ricc

11:59 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Deze serie is gewoon beter dan welke horrorfilm, creepy geestenfilms ooit. Je verveelt je nooit en het blijft elke keer weer spannend....................

10:07 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Hmmm ik heb deze serie maar 3 afleveringen van gezien en hij is al niet meer op veronica te zien. Kan iemand een verklaring geven? Ben ik scheef of moet ik gewoon janken dat hij weg is

8:30 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ Veronica heeft de serie idd geschrapt. Kennelijk gepland, want het staat ook correct in de gidsen. Verwacht dat ze de serie op een later moment weer gaan uitzenden, maar niet voor januari.

8:40 p.m.

 
Blogger Roxxie said...

Supernatural is elke zondag om 22:30 op Net 5 te zien na moonlight en goshtwisper.(leuke avond). Seizoen 2 is net begonnen, erg leuk er zijn 4 seizoenen

Maar is ie in America al gestopt ?


Ik hoop het niet ik hoop dat er nog wel 7 seizoenen komen ofzo Met een leuk eind Kan
iemand mijn vraag beantwoorden

6:25 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

supernatural begint op net 5 om 22:25 dus snel kijken elke zondag het wordt niet zo leuk in het 3 of 4 season want dan gaat dean (jensen ackles) dood maar niet getreurd want hij komt terug uit de hell ik kan niet wachten

7:42 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

weet iemand of er nog een deel 6 van supernatural komt?
en zo ja wanneer is het verwacht uit te komen?

1:35 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home