Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.11.05

Update 11 november '05

Guido Weijers, de cabaretier waarvan zijn tweede theatershow vanavond wordt uitgezonden op SBS6, gaat voor diezelfde omroep ook een programma ontwikkelen. Dat meldt hij in een mini-interview in de Metro van donderdag.
Aangezien meneer het nogal druk heeft met zijn derde show zullen we hem waarschijnlijk niet voor maart met een eigen programma zien, als het er al van komt.

- programmaoverzicht SBS6 2005-2006

We hoeven niemand meer uit te leggen wat 'Gooische Vrouwen' is, want we kunnen het er wel over eens zijn dat het een hit eerste klas is. Heel verassend is het daarom niet dat er al een tweede seizoen besteld is bij producent Endemol terwijl de tweede aflevering koud op de buis geweest is. Wat wel moet ophouden zijn de voortdurende beweringen dat het programma 'al lang bedacht was voordat Desperete Housewives te zien was'. Dat is:
1- niet te bewijzen
2- de scripts van GV zijn pas geschreven na bijna een heel seizoen DH op de buis. De schrijvers hebben dan ook duidelijk inspiratie opgedaan.
Hoe lang het idee ook al bestond (die van DH zwierf ook al jaren rond in Hollywood, maar werd pas na een paar jaar opgepikt), feit is dat je pas komt NA de orginele hit.
Gezien het huidige succes zal de tweede reeks van Gooische Vrouwen wel versneld ontwikkeld worden, zodat het tweede seizoen al in het voorjaar van 2006 in premiere kan gaan.

- programmaoverzicht Talpa 2005-2006
- overzicht Nederlandse dramaseries 2005-2006