Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

10.4.06

De Gouden Kooi V3.0

Talpa komt met een programma getiteld 'de Gouden Kooi'. Voor wie denkt 'die titel heb ik eerder gehoord', dat klopt: het was eveneens de werktitel voor 'Big Brother' en 'De Bus'. In alledrie de programma’s speelt het opsluiten van een groep mensen de belangrijkste rol. Waar het in Big Brother en De Bus nog ging om een soort sociaal experiment, waarbij je de levens van een aantal onbekende mensen volgde wordt in de nieuwste variant van ‘de Gouden Kooi’ een nieuwe draai aan het geheel gegeven. In deze variant wonen een aantal kandidaten een jaar samen in een luxe huis en moeten ze hun medebewoners eruit pesten. Degene die als laatste overblijft wint het huis.
Er zou bovendien 10.000 euro boete gelden voor het vroegtijdig verlaten van De Gouden Kooi. Dat gegeven is ook niet nieuw: bij De Bus moest men 6.000 euro ‘borg’ betalen om het programma in te komen. Verliet men het programma vroegtijdig (dus buiten een stemronde om) dan was men de borg kwijt.

Vanwege het pestaspect zou het programma ethisch gezien op het randje kunnen zijn, al weten we natuurlijk niet de voorwaarden waarbinnen dit moet gebeuren. Vanuit dat oogpunt is het ook lastig kritiek te leveren op het programma. ‘De Politiek’ beweert wel vaker dat iets niet kan, zonder de exacte details te kennen. Kent iemand bijvoorbeeld het programma ‘Geboeid’ van SBS 6 nog? Het was een dateprogramma ontstaan vlak na de zoektocht naar de volgende Big Brother. In het programma werden 5 mannen letterlijk gekoppeld aan 1 vrouw. Deze groep moest vervolgens een tijd lang met elkaar vertoeven: samen in bed, samen boodschappen doen, etc. Uit de 5 mannen koos de vrouw uiteindelijk met wie ze verder wilde daten. Het programma kreeg voor uitzending de nodige kritiek te verwerken van de politiek, maar toen de eerste uitzending kwam, bleek dat het allemaal voor niets was. Het programma was dodelijk saai en klonk alleen leuk op papier. Er keek dan ook geen hond, en het programma kwam na dat slecht bekeken seizoen nooit terug.
Kortom: wellicht een hoop herrie om niets?

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik vraag me af of dit betekent dat er geen BB6 komt, of dat beide programma's naast elkaar kunnen bestaan....

5:48 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home