Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

29.3.06

Herfstprogrammering NET5 nu al grotendeels bekend

Gisteren maakte de Telegraaf bekend dat NET 5 met een tweede reeks van 10 afleveringen zal komen van 'Evelien'. Het was al langer bekend dat NET 5 een optie had op een tweede reeks van 10 afleveringen (niet voor niets gaf de site van Endemol lang weer dat het eerste seizoen 20 afleveringen zou tellen), niet dat ook daadwerkelijk een knoop doorgehakt was.

Met deze beslissingen is een groot deel van de herfst van NET 5 eigenlijk al ingevuld. Opnamens van 'Het Blok' beginnen binnenkort weer, en zullen wederom plaatsvinden in Amsterdam, net als de vorige 2 seizoenen.

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een nieuw seizoen van SamenWonen, al zullen er wel een paar wijzigingen in het format plaatsvinden.

De zender wil daarnaast het format van Peking Express gebruiken om meerdere varianten van te lanceren. Voor de herfst denkt men aan een BN'er variant.

NET 5 kondigde bij monde van Karin de Groot in een eerder interview met ons aan meer reisprogramma's gaan uitzenden. In het spoor van Peking Express is hier een voorbeeld van, naast Dreamtravel. Of Dreamtravel nog terugkomt hangt vooral af van sponsor Martinair (en gezien het feit dat de cijfers nog niet echt florissant zijn is dat nog geen inkopper). Tot die tijd introduceert NET 5 vrolijk haar derde reisprogramma: Weekendtrippers, die dit weekend van start gaat. En dan werkt NET 5 ook nog aan reisprogramma Kop of Munt, een programma waarin presentator Erik van den Hoff wekelijks of op een luxe manier een stad mag bezoeken, of op de budgettoer moet. Dat programma zou eventueel in september kunnen starten.

In september 2005 gingen destijds van start: Terra Incognita, Het Blok, SamenWonen. Met de komst van Het Blok/PE/Evelien/SamenWonen/Kop of Munt in september overtreft het aantal programma's nu al die van 2005-2006. Groot verschil met het huidig seizoen is wel de beschikking over buitenlands product. Een aantal populaire signature NET 5 shows lopen ten einde: comedy Will & Grace is in mei afgelopen, langlopende serie Charmed heeft nog maar een half seizoen te gaan en men heeft iets minder afleveringen van Desperate Housewives, Greys Anatomy en Lost op de plank dan dit jaar.

De officiele herfstaankondiging van NET 5 volgt overigens pas ergens in juli.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

waarom reisprogramma's ? Kijk eens naar de kijkcijfers Karin, dat loopt toch allemaal niet en het is veel te duur om te produceren. Bespaar al dat geld wat je in de B-projectjes stopt en maak er gewoon 1 groots A project van.

12:27 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik sluit me volledig aan bij de vorige post. Waarom allemaal slechte b-reisprogramma's ? DreamTravel is kwalikatief weer eens een misser, en kijkcijfer technisch ook nog.
Zet je geld in op 1 [b]mooi/goed[/b] reis programma, imago technisch ook veel beter. En je bespaart er nog wat geld mee ook!

3:13 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home