Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

26.3.06

Stortvloed aan WK-programma's op komst

Voor elke zender die niet Nederland 2 heet, is de WK-voetbal-periode een ramp. Hopen dat Nederland zo snel mogelijk wordt uitgeschakeld is een oplossing, zelf inhaken op het WK is een andere optie. Zodoende kun je voor of na de wedstrijd toch nog wat kijkers trekken en inhaken op de hele sfeer die er hangt. Voordeel voor commerciele omroepen is dat ze een adverteerder mogelijkheden kunnen bieden die niet mogelijk zijn voor publieke omroepen. Niet voor niets beginnen dan ook zowel RTL 4 (Hand in Hand met Oranje), SBS 6 (Hart voor Oranje), en Talpa (Villa BVD) met diverse WK-producties.
In Hart van Oranje probeert SBS 6 'het Oranje-gevoel bij de kijker thuis te brengen', en brengt het zowel sport- als entertainmentnieuws met een WK-inslag.
Maar ook kleine zenders komen met eigen WK-programma's. De zender Nickelodeon promoot internationaal dan wel al het Nederlands elftal met haar knaloranje logo, het gooit er tussen 12 en 7 juli nog een schepje bovenop met 'Nick at goes WK'. Vanaf een bungalowpark ontvangen presentatoren Chris en Vivienne van het programma Nick At onder andere kinderen, vaders en moeders van de sporters in Duitsland. Nu maar hopen dat kinderen hun ouders kunnen overtuigen dat er nog een andere zender bestaat dan Nederland 2.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Check www.sosjaal.nl voor een leuke item voor WK 2006

1:15 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home